Sommarinlägg från ett gäng favoritbloggar

Hej hörrni! 
Tänk vad knäppt att det redan gått och blivit september. Kan inte riktigt att acceptera att hösten är här än, dock har jag istället senaste dagarna börjat peppa inför julen. Är så redo för mysiga julmarknader, att klä granen, skicka julkort och hitta fina klappar till nära och kära. Okej, nu var det kanske inte riktigt det jag hade tänkt skriva om i det här inlägget, jag tänkte snarare att vi skulle kolla lite bakåt och kika på några underbara inlägg ett gäng bloggfavoriter delat med sig av i sommar. Kanske hittar du någon ny att följa under hösten?
 

 
Thea aka Västerdrottningen har semestrat i sina hemtrakter och delat med sig av både långa, bildrika och sagolika inlägg från sina turer. Med hennes målande språk känns det nästan som även jag varit med både till Stora Fjäderägg, Holmön och Balestjärn. Blir så himla sugen på att utforska norrlandskusten mer när jag läser de här inläggen, har ju hittills hållt mig mer till inlandet när jag rest runt. Nästa år får det bannemig bli ändring på det!

Ingen är gladare än jag över att Johanna har börjat uppdatera mer igen! På hennes blogg drömmer jag mig bort till livet på landet som just nu känns oerhört långt bort när jag sitter i min lilla etta och skriver detta. Under sommaren har vi bland annat fått läsa om hönor på viftdahlior i massor, tips för att ta hand om zucchiniskördenfynd från gårdens gömmor och inte minst ett starkt inlägg om utmattning
 
Fyren på Stora Fjäderägg, foto: Thea Holmqvist
 
Karin lärde jag känna för en massa år sedan via ett onlineforum för bokklubben Läslusen. Just denna bokklubb var så viktig för mig när jag var yngre, dels för böckerna men kanske ännu mer för det fantastiska community vi byggde upp kring den. Fint hur som helst att hon påminde mig om den tiden i sitt inlägg om vägen till läsandet. Karins blogg är nischad mot böcker, filmer och tv-serier och ett par andra intressanta inlägg från senaste tiden är några spännande serienyheter inför hösten och en sammanfattning (inklusive cirkeldiagram!) av lästa böcker från första halvan av året. 
 
Alicia har bland annat fyllt sina dagar med guidade vandringar i sin hembygd och en väldokumenterad sådan är turen till Sandön! Även om ni inte skulle vara intresserade av just skärgårdsöar är inlägget väl värt en kik om så bara för att drömma om vackra gamla fönster, dörrar och grindar. För den som är nyfiken på vad hon mer hittat på i sommar finns en underbar sammanfattning att läsa, fylld med inspiration för rastlösa dagar!
 
Illiana har förutom att fixa med gård, hundar och hästar hunnit dela med sig av övergivna platser både nära och långt borta, perfekta inlägg för att drömma sig bort en stund! Missa heller inte den sagolika augusti-bilden i hennes månadsutmaning!
 
 
 
Ellinor är ett loppisproffs av rang och delar med sig av både fynd och inspiration! Piedestalen i sista inlägget hade mer än gärna fått flytta in i mitt vardagsrum istället...
 
Wilda är en otroligt starkt lysande stjärna på min blogghimmel. En mästare med ord och hennes inlägg går alltid rakt in i hjärtat. I hennes flöde finns inlägg som det om självmordstankar där fakta skickligt vävs ihop med känslor, dagboksinlägg som det som första praktikdagen och det om att orka kämpa lite till. Såklart alltid uppblandat med stjärnögonblick!
 
Jaquline delade nyligen med sig av ett riktigt wow-projekt i form av en ljuskrona i makramé! På hennes blogg ligger kreativiteten på topp för det mesta och två andra favoritalster från sommaren är hennes glödlampevaser och den vackra akvarellskatan.
 
 

Jäklar vad fint ändå att få grotta ner sig såhär i ren inspiration! Perfekt när jag just är mitt upp i att planera upp min egen blogghöst. Har så mycket jag vill dela och diskutera med er, ska bara se till att hitta en rimlig rutin så jag har både tid och ro att sätta mig och skriva. 
Finns det något särskilt just du vill att jag ska skriva om? Kom mer än gärna med önskeinlägg så ska jag se vad jag kan lösa!

 
Har du någon favoritblogg att tipsa om?
Alicia

Tack Jenny för den här fina sammanfattningen och extra mycket för att jag får vara del i den! Så väldigt fin idé och mysigt att läsa och klicka sig runt till ett par inlägg jag missat eller ville se igen!

Svar: Kul att du gillade den!
Jenny

Karin

Åh, vad fint! Tack för att du nämnde mig. & ja, Läslusen var en sådan viktig del i min uppväxt. <3

& tack för alla bra tips på bloggar!

Svar: <3
Jenny

Jaquline

Jag skulle skriva tack för alla fina bloggtips - hittade några nya guldkorn! 😍 Och sen dök visst jag själv upp! 😂 Så snopen jag blev! Tack så mycket för både fina tips och delning! Blev inspirerad till ett liknande inlägg själv. Och så skönt med fler ”knäppisar” som tänker på julen nu 😂👍

Svar: Haha ja men såklart du skulle vara med! Vad kul att du hittade något nytt att läsa! :D Och heja jul-knäppisar! Har dock den jobbiga ovanan att vara jättepeppad på julen vid den här tiden och sedan ha hunnit tröttna lagom till december, får hoppas peppen håller i sig längre i år :)
Jenny

Linnéa

Vad skönt att man inte är ensam om att tänka på julen redan. Jag vill gå på julmarknader och dekorera lägenheten med julpynt 😅 Du får gärna göra fler sådana här inlägg. Jag tycker det är kul att få tips på nya bloggar eller inlägg som man missat.

Svar: Haha, känner detsamma! Och vad kul att du gillade inlägget, kommer helt klart dyka upp fler framöver :)
Jenny