Lär känna mig på min födelsedag - del 3

Två gånger är ju en tradition, så när jag väl kom på att min födelsedag närmar sig var det ju givet att jag skulle fortsätta med ett nytt lära känna-inlägg även i år! 
Inför det här inlägget läste jag igenom vad jag skrev 2017 och 2018 och det känns inte alls som det gått bara ett och två år sedan dess utan snarare en halv livstid. När jag ser framför mig den Jenny som satt och skrev presentationen för två år sedan, då ser jag i princip ett barn. Tänk vad mycket som hänt sedan dess. Tänkte att det lite skulle bli principen för årets inlägg, vad har egentligen förändrats på två år?
 
2017: För er som är riktigt nya här är mitt namn Jenny Persson
2019: Ja vi får väl börja redan där. Mitt namn har ju hunnit bli Rehnström! Tänk vad fint ändå, i sju år har jag drömt om det där namnet och äntligen blev det så! 
 
2017: Jag håller på att återerövra mitt skapande efter att ha varit väldigt kreativ när jag var yngre men sedan helt tappat den biten av mig själv under tonåren.
2019: Jag tycker att jag kan säga att jag nu HAR återerövrat mitt skapande! Är inte alls lika stapplande i min kreativitet som för två år sedan utan nu har jag hittat hem i den delen av mig själv. Har ju för tusan till och med en webbshop
 
2017: Naturmaterial och naturen i stort är vad som inspirerar mig mest i mitt skapande.
2019: Ja men typ? Vill göra tillägg på kvinnohistoria och vackra färgkombinationer. Helst alltihop på en gång! 
 
2017: Idag delar jag livet med min ständige följeslagare och bästa vän Kevät
2019: Det stämmer fortfarande (och kommer alllllltid göra vågar ej ens tänka något annat) men vi har ju också fått en tredje individ i familjen i form av lilla katten Matilda! Har fortfarande lite svårt att förstå att jag som inte ens gillade katter och alltid sett mig själv som en 100% hundmänniska gick och föll pladask för denna gråa lilla dam med grinig uppsyn. 
 
2017: Just växter är ett intresse jag har. Dels att plocka in allting som bjuds i naturens egna skafferi men också att odla själv hemma på fönsterbrädan. När det kommer till odling gillar jag att så lite mer udda saker. Dels diverse saker från kärnor och fröer inplockade från naturen eller olika frukter, dels olika ätbara blommor och andra växter.
2019: Min odling innefattar nu för tiden 0% kärnor från konstiga exotiska frukter eller att odla upp små träd från granfrön. Istället mer sådant man faktiskt äter. I år har jag dock helt tappat senaste årens odlingspepp och har faktiskt inte försått ett enda litet frö. Det blir direktsådder för hela slanten, en repris på förra årets höjdpunkter: musselsquash, ärtor och rosenskäror. Kanske lite revansch på spenaten och vattenmelonsrädisan. På sin höjd. 
 
2017: Om man lämnar fönsterbrädan och ser till blommor i allmänhet är favoriterna klockljung, äppelblom, tussilago, vallmo, lavendel och kärleksört. Jag tycker penséer, tagetes och stockrosor är ytterst överskattade. 
2019: Håller i stort sett med, men ska man ändra om lite i favoritlistan så kör vi på klockljung, vallmo, smörblomma och rosenskära. Sicket SAMMANTRÄFFANDE att allihop hittas på min arm nu för tiden! 
 
2017: Min drömresa är dock utanför Sveriges gränser.
2019: Fast nä faktiskt inte. Några månader efter jag skrev den där presentationen gjorde jag ju en annan drömresa, och nu är drömmen att bara göra den igen fast längre och liksom MER. Vill du läsa mer om resan 2017 finns första inlägget här och därifrån kan du sedan klicka dig vidare.
 
2017: Något som till väldigt stor del formar min vardag idag är social fobi och ångest.
2019: Det kändes så UNDERBART att läsa det här och känna... Fast nej? 
Både social fobi och ångest är något som fortfarande påverkar mig och som jag brottas med varje dag. Men att det till väldigt stor del formar min vardag, det stämmer faktiskt inte längre. Jag formar min vardag själv, och visst får jag ibland anpassa mig efter ångesten - men lika ofta får den ta och anpassa sig efter mig. 
 
2017: Jag älskar sädesärlor, nötveckor, dovt gröna nyanser, ullplädar, handskrivna brev, apelsinjuice, glas och skålar på fot, allting med lejontassar, lummiga skogar, getter, historiska romaner, pesto, picklad rödlök, roadtrips, kammarljusstakar och stjärnor. Jag tycker inte om ananas, bussar, telefonsamtal, berusade människor, kaffe, skräckfilmer, att kolla på sport, pocketböcker, att köra Saab, tillagad banan, bilder på mig själv eller allt för minimalistiska hem. 
2019: Nä okej my mistake, det där stämmer fan fortfarande på pricken! Har dock tröttnat lite på picklad rödlök så vi kan ju stryka den kanske. 
 
Lite andra förändringar jag kan komma på som inte nämnts här är ju att jag nu: har en egen firma, har fullt med tavlor på den tidigare helt tomma väggen, äger en tv, har lärt mig att inte hata stjälkstygn, har både fått bra mycket mer ansvar på jobbet och gått ner i arbetstid, har börjat lyssna på poddar och istället i princip slutat lyssna på böcker, har typ 70% färre växter hemma samt har lärt mig att älska svartkål. Ändå rätt trevliga två år låter det ju som! 
 
 
Vilken är den största förändringen som skett i ditt liv det senaste året?
 
Linnéa

Det har nog hänt en del i mitt liv, men det är svårt att minnas allt när man inte har varit lika bra på att skriva ner saker som du gjort. Den största förändringen är väl att jag har gått från att vara student till heltidsarbetande förskollärare. Och att jag typ börjat få ångest av konsumtion.

Klara

Grattis i efterskott!!

Svar: Tack!!
Jenny

Mamma

Så kul att se den förändring som ständigt sker. Oftast glider vi från det ena till det andra men här ser man det verkligen i svart på vitt. Det är en jätteresa du gjort! <3

Alicia Sivert

Grattis i efterskott och åh vad roligt att läsa jämförelsen mellan nu och för två år sen! Jag ska också läsa mina tidigare presentationer nästa gång jag fyller år, och se vad som har förändrats!
Hoppas du hade en superfin födelsedag Jenny!

Svar: Tack så mycket! Ja det är först när man börjar jämföra som man verkligen inser allt som hänt, ser fram emot att läsa om dina jämförelser!
Jenny

Helga

Så roligt att läsa om din resa <3 största som hänt för mig är ju att Unni föddes och vår familj blev komplett :)

Svar: Åh men såklart! <3
Jenny

Thea

Grattis i efterskott! Och vilket roligt upplägg! Kul att få lära känna dig bättre :)

Blir extra glad över att se din ändrade åsikt om drömresan. Vi åkte också till Abisko en sväng för två år sedan (+ Jokkmokk och Kiruna) under tre dagar, men så har vi ju också betydligt närmre än dig :)

Det största som förändrats för mig under ett år är; fast tjänst, lånelöfte (snart hus!) och att jag orkar så himla mycket mer nu när jag har en trygg vardag <3 Tacksam för det varje dag.


Svar: Tack! Åh vad härligt! Ja efter den resan har jag lite tappat lusten till andra storslagna äventyr, varför korsa gränser när hjärtat ändå känner sig hemma i norrland?

Vilket häftigt år, och kanske ännu mer häftigt att jag ju vet att du nu skulle kunna ta bort ordet snart där! :D
Jenny

Jaqulinesplats.se

Vilket fint inlägg!!
Vad glad jag blir av att höra dig berätta att du mår bättre nu än vad du gjorde för 2 år sedan och kan känna att du styr din dag själv! Det är lätt att glömma och inte lägga märkte till framstegen som man gör i vardagen och då är det ju så bra med en blogg att kunna se tillbaka och inse hur långt man faktiskt har kommit! Ett jätte fint inlägg och grattis i efterskott 😊

Svar: Men åh vad glad jag blir av din fina kommentar <3 Tack Jaquline!
Jenny