Om helgen, hunden och våren som blev sommar

Hej hörrni! Jag tänker säga vad sisådär alla redan sagt, vad tusan hände egentligen med vädret?! Sommaren kom helt plötsligt utan förvarning och våren fick ett abrupt slut. 
Den här helgen har jag precis som de senaste ägnat åt trädgårdsfix. Planterat om, sått nytt, beundrat alla små blad som sticker upp ur jorden. Också skördat en del. En halvliter gräslök och 1,6kg rabarber har åkt in i frysen. Egentligen skulle jag och mamma igår åkt iväg på en utflykt hon fick i julklapp men häromdan slängde jag badrumspallen rakt på tån så den skiftar just nu i ett antal nyanser och kände inte alls för att stoppas ner i en känga. 
 
Det är ju som sagt sommar nu redan, men jag har några vårbilder kvar jag hade tänkt blogga om men inte hunnit. Ska vi kika på hur det såg ut då, för två veckor sedan, och prata om allt som ändrats sedan dess?
 
 
 
Då för två veckor sedan var gräsmattan fortfarande en matta av vitsippor. Nu har de redan lämnat plats åt maskrosorna. I förrgår såg jag till och med årets första smörblomma, det betyder att sommaren är här på riktigt. 
 
För två veckor sedan hade syrenen precis börjat visa årets blad. Idag var busken fylld av blomklasar som slår ut vilken dag som helst. För två veckor sedan hade även björkarna musöron, nu stoltserar varenda träd med klargröna kronor. 
 
För två veckor sedan hade pallkragarna i bakgrunden inte ännu visat ett enda tecken på liv. Nu kryllar det av små späda blad. Ringblomma, rosenskära, spenat, salladslök, vallmo och doftklint är alla på gång. Snart kikar också mangold, rädisor, sallad, ärter och bärmålla upp. Växthuset har kommit på plats och de första tomaterna har flyttat in dit. Snart får resten sin sista omplantering och squasharna får flytta ut i pallkragen. 
 
Allt hinner inte ändras på två veckor, som tur är. Han där är lika glad idag som han var då. Vet ni förresten vad facebook påminde mig om imorse? Att det idag var prick åtta år sedan jag var och hälsade på honom. Då var han fyra veckor gammal, en liten miniplutt. Då var han den första valpen att komma fram till mig. Han kröp direkt upp i mitt knä och somnade. Sedan dess har han förgyllt varenda jädra dag. De flesta av de dagarna har han varit den enda anledningen till att jag ens gått upp ur sängen. Tack Kev, för att du valde just mig. <3
 
 

Hur har din helg varit?
Rebecca Adnell

Det har verkligen gått fort! Men ack så underbart det är ändå - äntligen lite värme!

Svar: Verkligen! Ja efter den långdragna vintern ska man väl inte klaga, men måste ändå säga att jag tycker det kan lugna sig liiiite med graderna!
Jenny

Helga

Åh började gråta av den sista bilden och texten <3<3<3<3<3 Asså för det var så fint såklart (och för att jag har 40 gravidhormoner hehe). Djur kommer nog alltid vara en öm punkt för mig!

Svar: Men åh vad fint!<3<3 Får erkänna att det började rinna lite här med när jag skrev det!
Jenny

Julia

Kul upplägg med "för två veckor sedan"-grejen! Man vet ju att det gått fort men blir så tydligt i bild! Syrénerna blommar nu och det tar nog ändå priset för störst förändring!
Åh, så fint att få höra om hur du blev utvald<3

Svar: Vad kul att du gillar det! Ja det är ju lite sjukt ändå. Tiden "mellan hägg och syren" blev ju typ två dagar i år?! Stört!
Jenny

Fredrikapåvinden

Vilket kärleksfullt och peppigt inlägg! <3

Svar: <3<3
Jenny