Min Delsbosöm - från skiss till färdigt broderi

Hur stört är det inte att maj redan börjar gå mot sitt slut? Jättestört tycker jag! Det här året går verkligen rekordsnabbt. Men nu var det inte tidsuppfattningar vi skulle prata om idag, utan jag tänkte visa upp mitt bidrag till månadens landskapssöm
 
Just Delsbosömmen var en av de sömmar jag redan hade en plan för när jag drog igång projektet - det skulle bli på en jeansjacka! Då var visionen dock stora bulliga blommor upp mot nacken, men när jag började skissa fastnade jag för en slingrig ranka istället. 
 
Mönstret är väldigt inspirerat av ett mönster ur boken Delsbosöm av Märta Brodén men ritat på frihand av mig. 
 
Var inte det enklaste att varken föra över mönstret på det tjocka jeanstyget eller spänna sybågen med alla kraftiga sömmar. Eller det enklaste att sy för den delen, med knappar och ärmar ivägen hela tiden. 
 
Men till sist blev det klart! Måste säga att jag blev riktigt nöjd med den olikfärgade blomman även om det inte var planerat så. Garnet jag använde var gammalt arvegods som jag bara hade en docka av, och när jag beställde nytt i samma färg var nyansskilladen lite väl stor för att det skulle funka. 
 
Det är sytt med tre trådar moulinégarn, två trådar för konturerna till blomman. Det röda är DMC 498 och det orange/aprikosa Anchor 638. Har använt mig av plattsöm, stjälkstygn och schattérsöm. 
 
 
Jackan är en second hand-köpt Cheap Monday i storlek M. Den kommer finnas till salu på min webshop senare i år om inte någon av er vill lägga vantarna på den redan nu. 
 
 
Lägg också gärna märke till min nya fina vattenkanna! Känns så lyxigt med en sådan efter över ett år med en petflaska att vattna med, och färgen gör ju att man blir glad varje gång man ser den! 
 
Det var allt jag hade att visa idag! Nu har jag precis börjat fundera över mitt bidrag för juni vilket blir en söm jag både längtat efter och fasat för hela året, men mer än så säger jag inte just nu! 
 

 
 
Tänk på att det på fredag är sista dagen att skicka in era bidrag för maj! Mer info finns i det här inlägget.
Broderi - Delsbosöm - Landskapsbroderi - Landskapssöm
Klara

Asså vad snyggt det blev! Gillar inramningen av den orangea blomman med den rödare färgen, blir som en helhet men ändå att det händer nåt mer med färgbytet. Kan tänka att det är träligt med nålen genom jeanstyg, men ändå bra med vävt tyg och inte stickat.

Svar: Tack! Blev också nöjd med både färgbytet och konturen, även om jag var lite grinig först när jag insåg att tråden inte skulle räcka :D
Jenny

Linnéa

Såååå snyggt!!!!! Funderade på att göra något liknande om jag får tummen ur att brodera lite i sommar. Men vi får se hur det blir med det xD

Svar: Tack!! Blir det inte till denna sommaren kanske det blir till nästa :D
Jenny

Grahnslöjd

Supersnyggt!! Broderade också på min jeansjacka för några år sedan, broderi och jeansjackor är enligt mig en superkombo:) Och du hade lyckats väldigt bra med ditt broderi!!

Svar: Tack! Vad kul, har du något inlägg om den på bloggen skulle jag gärna kika :D Håller med om att det är en superkombo!
Jenny

Linnea | (Chick)peas & Understanding

Så tjusigt!!! Älskar det här med broderi på kläder, särskilt jeanstyg av någon anledning!

Svar: Tack! Jag håller med, det blir så mycket mer personligt än något tryck :D
Jenny

bylijo.se

Vad fint det blev på jeansjackan. Jag håller också på att brodera på en jeansjacka. Jag började för 2 år sedan och verkar aldrig få tid att göra klart. När jag såg ditt broderi blev jag inspirerad att göra klart mitt broderi

Svar: Vad roligt att kunna inspirera! Hoppas allt går bra med jeansjackan :D
Jenny