Helgens fina fynd

Sisådär varannan/var tredje lördag brukar bjussa på en loppistur och så var fallet nu i helgen! Kom hem med några riktigt fina saker och efter en sväng till Rökila som jag redan smygvisat blev det två nya växter också.
 
Jamenar kolla bara vilken härlig hög med fynd! Älskar för övrigt Alice i underlandet-känslan av speglar i naturen så utomhusfotografering var givet. 
 
Spegeln var det första jag såg när jag klev in och jag var så hetsig när jag lyfte ner den från väggen att kroken den hängde på ramlade av och for i golvet. Den är inte så värst gammal, men passar perfekt in hemma hos mig och dekorativa träsniderier går alltid rakt in i mitt hjärta. För ynka 52 kronor var det ju inget att ens fundera på!
 
Tre sybågar åkte också ner i korgen illa kvickt. Den ovala tänker jag kommer bli perfekt att montera Svartsticket i när det är klart! 
 
Detta gulliga lilla paret ska få sig en ny sladd och en charmigare lampskärm (tänker mig en härligt bullig en med franskant) innan de får sig en hedersplats hemma. Har insett att min bästa stil är en mysig blandning av snirkligt extravagant 1700-tal, grafiskt 1920-tals art deco och rejält hemtrevligt 1800-tals bondstuga. Prick så vill jag att min lägenhet ska se ut!
 
Vidare till växterna så har jag aldrig gillat petunior. Inte förrän i fjol då jag sprang på en sådanhär och blev helt kär! I år ville jag ha en likadan och har letat överallt utan någon lycka, men på Rökila hittade jag denna magiska i en varm rödlila ton istället för den kallare jag hade förra året. Höll på att smälla av!
 
Jamenar kolla bara! Helt magiskt fin! Kommer lysa upp mitt köksbord så fint hela sommaren.
 
Den andra växten som fick följa med hem är en Tolmiea Menziesii, eller 'mor och barn' som den kallas. Kunde inte motstå denna fina plantan i alla tänkbara nyanser av gröna blad som är sådär härligt frasiga. 
Efter att några växter inte klarade vintern och större delen av mina odlingar nu blivit stora och flyttat hemifrån har jag plötsligt ett underskott på växter hemma! Så kan man ju inte ha det, och denna tycker jag är ett himla bra tillskott.
 
Här kan ni se varför växten heter som den gör. Nya små plantor växer upp från bladet vilket tydligen ser ut som barn som sitter i moderns knä. 
 
Det var det hörrni! Mycket bra lördagsfynd om jag får säga det själv. Och det får jag ju såklart!
 

Har du gjort något extra fina köp det senaste?
Loppis - Loppisfynd
Grahnslöjd

Vilka fynd!! Jag gillar verkligen din inredninsstil, skulle lätt kunna ha så hemma!!! Och den första blomman - wow! Ser ut som att den är full av små minilampor!! Själv kommer jag mig sällan iväg på loppis numera tyvärr men hoppas på en loppisrik sommar!:)

Svar: Eller hur! Så himla nöjd :D Loppissuget brukar iallafall för mig gå i vågor, så jag håller tummarna för att du ska få en riktigt härlig fyndsommar!
Jenny

Wilda

Åh den där stjärnhimlen i lila spanade jag in förra året. Så fin!

Svar: Vad roligt! Tycker de ser så både mystiska och mysiga ut! :D
Jenny