Ett foto i timmen: en lördag med trädgårdsfix och födelsedagsfirande

 
Hej hörrni! Nu är det jädrans längesedan jag gjorde en 'ett foto i timmen' senast och jag minns att ni uppskattade det då! Så häng med mig på min lördag vettja, utlovar också en hel hög djurbilder för er som önskat att de ska få synas mer här på bloggen. 
 

 
07.00
Vaknade nästan precis klockan 7 och var fortfarande väldigt trött, men hade drömt en mardröm hela natten så det var ingen idé att somna om igen. Ni vet en såndär jobbig jäkel som bara fortsätter varje gång man somnar om även om man vaknat flera gånger. Den trötta donnan på bilden valde dock att slumra vidare!
 
08.00
En timme senare hade jag förflyttat mig till soffan och svarade på kommentarer samt läste ikapp andras blogginlägg. Två som fastnade lite extra hos mig är Angeliqas inlägg och Elins video - båda som tar upp ämnen som ligger mig nära om hjärtat. 
 
09.00 
En högst obloggig smörgåsbild som får representera frukostdags! Och nej det är inte absurda mängder smör utan utkletad brieost. Rostmacka med brie och rödlök är standard-lyxfrulle de helgerna jag spenderar hos mamma och nu när man kan äta ute på altanen blir det lite extra gott! 
 
10.00
Dags att sätta igång med trädgårdsfix! 
 
11.00
Fortfarande trädgårdsfix! De större odlingsbäddarna i bakgrunden är mammas tillhåll medan de två dubbla pallkragarna, krukorna samt pallkragen längre bort i bild är under mitt befäl. Den ena pallkragen fylldes och började sås i helgen innan så dagens jobb var att fylla den andra pallkragen, fixa krukorna samt rensa och fylla på jord i mammas trädgårdsland.
 
12.00
Ja alltså. Fortfarande trädgårdsfix! Bjussar på en annan vy iallafall samt lovar att detta blir sista jordfyllda bilden för den här dagen. För er som är nyfikna kommer dock ett helt eget inlägg om planeringen för mina odlingar inom kort! 
 
13.00
En paus bland vitsipporna efter trädgårdsarbetet tagit slut för dagen.
Lite lustigt är att mammas trädgård just nu är ett hav av vitsippor men ingen av oss kan komma ihåg att det fanns några förra våren. Hon flyttade dit i februari förra året så fortfarande hittar man överraskningar i rabatterna, och tydligen också i gräsmattan! 
 
14.00
En timme senare hade jag både hunnit äta lunch och tagit en tupplur med den andra pälsbollen. Det är väl trots allt vila som helgen är till för!
 
16.00
Missade en timme, men klockan fyra var jag iallafall redo för restaurangbesök i blommiga byxor och glada strumpor! 
 
17.00
On the road! Vi skulle ut och äta för att fira mammas födelsedag och besvärlig som jag är med min sociala fobi klarar jag inte att göra det i trestadsområdet där jag bor utan vi styrde kosan mot Lidköping! 
 
18.00
Närmare bestämt till Pinchos! När klockan slog 18 hade drinkarna landat på bordet och vi scrollade efter något trevligt att äta. Inklämda mellan två stora sällskap fanns det inte brist på middagsunderhållning i varje fall. 
 
19.00
Slut på rödbetshummus. Topp tre tips: svamprisotto, halloumifries och serranolindad getost. Mums! 
 
20.00
Vår vanliga deal är att mamma kör på ditvägen och jag kör hem. Kallar denna bild "glad potatis i kvällssol". Älskar för övrigt min färg/mönsterkombo här med blommiga mörkblå byxor, mossgrön tröja och aprikosrosa kofta. Så mysigt att ha kommit ut ur mitt fleråriga jeans-och-svart-eller-grå-huvtröja-träsk.
 
21.00
En timme senare hade vi hunnit stanna och handla och var påväg igen. Himlen bjussade på alla nyanser den kunde komma på. 
 
22.00
Landat i soffan igen. Med sällskap av glad hund, övertrött moder och en lite grinig katt där i bakgrunden. Sämre sällskap kan man ju ha, faktiskt. 
 
23.00
En timme senare var det dags att med tröjan ut-och-in säga hejdå till den här dagen och krypa till kojs. En både fin och händelserik dag fylld av jordskyfflande, frönerpetande, bilåkande och smårättsätande! 
 

Hur har din helg varit?
EFIT - Ett foto i timmen
Anki

Fin dag! Kul att plantera :)

Jag hann med en hel del virkning och annat som jag behövde i helgen så det var skönt. Och nu är det ju minihelg igen :D

Svar: Härligt! Och japp, rätt fantastiskt med en minihelg mitt i veckan sådär! Kanske extra härligt när det händer två veckor i rad :D
Jenny

Mamma

Tack än en gång för en urmysigt helg och ett kul och smarrigt restaurangbesök! Kram ❤️

Linnéa

Tycker nästan att dina blommiga byxor påminner lite av ett par som jag x)

Svar: Great minds think alike!
Jenny