Samlingsinlägg mars - Anundsjösöm

Då var det dags att knyta ihop säcken om ännu en söm och kika på månadens bidrag! Som vanligt är det helt fantastiska skapelser jag fått in och jag skulle tro att Brita-Kajsa hade häpnat om hon visste att vi så här 100 år senare fortsätter inspireras av hennes ofattbara kreativitet. Kanske det finaste arvet man kan lämna efter sig?
Jag har fått känslan av att många av er blivit lite extra fästa vid Anundsjösömmen jämfört med årets tidigare teman, och nog är det förståeligt med den häftiga bakgrunden och den lekfulla stilen! Visst ska vi ta och kika på vad all den inspirationen resulterat i?


Alicia störde sig likt mig på att Brita-Kajsa avsade sig äran för sina verk och skapade ett broderi till Internationella Kvinnodagen där hon ville hylla och ära alla historiens brodöser som aldrig fått riktig cred för sitt arbete. Äras hon som äras bör! 
 
Linnéa kände sig inspirerad av Anundsjösömmens frihet och plockade även hon fram sybågen! Det resulterade i en tolkning av den klassiska myrtenkvisten gjord i den finaste av gröna nyanser! 
 
Någon annan som inspirerades av just myrten är min mamma Lena! Så här beskriver hon själv sitt verk:
Det är i första hand färgen jag inspirerats av. Hittade den för några månader sedan och har bara väntat på att ”rätt” söm skall komma. Min mamma älskade anundsjösömmen och gjorde bl.a. myrten i den blekgröna färgen. När jag sedan hittade ett mönster där ytterkanten påminner mig om myrten blev det självklart vad jag skulle välja.
 
Klara fick mig att tappa hakan med sitt urhäftiga hårspänne! Komplett med en vårkvist och klassisk märkning.  Har aldrig sett något liknande tidigare men det kliar redan i fingrarna efter att knåpa ihop ett själv! 
 
Jeanette gjorde även hon en underbar och färggrann tolkning! Nog tycker jag Anundsjösömmen gör sig bra i annat än bara rött! 
 
Julia ville piffa till ett gammalt örngott och nog kan jag tro att man sover bättre på kuddar med monogram och broderade kvistar! Också oerhört imponerad av tålamodet som krävs för att brodera detta utan sybåge! 
 
Till sist har vi mitt eget bidrag som ni kan läsa allt om här
 

En underbar samling blev det, eller hur? Nu röstar jag för att vi med jobb som tillåter detta njuter till fullo av den stundande långhelgen, och efter det är det dags att sätta tänderna i en ny söm! Har du någon särskild du ser fram emot? Jag är SÅ nyfiken!
 

Är du sugen på mer? 
Info om projektet Landskapssömmen
Januari: Järvsösöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Februari: Blekingesöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Mars: Anundsjösöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
April: Svartstick - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Maj: Delsbosöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Juni - Juli: Hallandssöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Augusti: Jämtlandssöm - presentationsinlägg
Anundsjösöm - Broderi - Landskapsbroderi - Landskapssöm
Helga

Så coola bidrag!

Svar: Eller hur! Så impad! :D
Jenny

Grahnslöjd

Vilka härliga bidrag!! Hårspännet var verkligen ngt alldeles extra!! Synd att mitt hår är stubbkort, annars skulle jag ha knåpat ihop ett till mig själv!

Svar: Ja visst är det! Du får passa på när någon långhårig vän fyller år! Tror det hade blivit hur häftigt som helst med dina tenntrådsfåglar på ett hårspänne :D
Jenny

Klara

Vad bra alla bidrag är. Kul att se sammanställningen!
Den jag vet jag ser framemot är hallandssöm så hoppas den är med i planen. Annars är det kul vilken som och att läsa och lära om sömmarna/traditionerna.
Glad påsk!

Svar: Eller hur! Grymma allihop :D Vad roligt, hallandssömmen är självklart med i planeringen, ser mycket fram emot den jag med! :)
Jenny

Alicia

Åh så fantastiskt och vad glad jag blir av all skaparkraft!

Svar: Samma här! Sån glädjekick att se allas kreationer!
Jenny

bylijo.se

Fina bidrag. Kul att se.

Svar: Ja visst är det! :D
Jenny

Linnéa

Vilka fina bidrag ^^

Svar: Eller hur! Så fina hela högen<3
Jenny