Min Anundsjösöm - från skiss till färdigt broderi

Hej hörrni! Nu tycker jag det är på tiden att vi kikar lite på hur min Anundsjösöm blev! 
 
Jag fastnade väldigt för Brita-Kajsas minnesdukar och bestämde mig ganska snart för att jag ville göra en egen. Det slutade med att jag till väldigt stor del ritade av mönstret från den svartvita bilden i presentationsinlägget.
 
Brita-Kajsa sydde nästan allting på frihand vilket jag tyckte kändes allt för svårt men jag ville ändå ge mig själv en utmaning så jag bestämde mig för att inte skissa, mäta eller göra någon mall. Allt är alltså uppritat på frihand direkt på tyget och jag har bara använt händerna för att ungefärligt mäta avstånd. Det är snett och vint och olika stort överallt men jag tycker inte det gör helhetsintrycket sämre på något vis! Själva duken som är sydd av ett gammalt lakan är även den rätt skevt i vilket fall som helst.
 
 
Eftersom jag ville sy i Brita-Kajsas anda ville jag såklart också märka som hon gjorde. J M R S för mitt namn - Jenny Maria RehnStröm (som jag faktiskt håller på att försöka byta till efter många års om och men, läs mer om mina tankar kring det här och här), född 1995, sytt 2018 och Ä R T H B K som står för ÄRan TillHör Brita-Kajsa. Jag tycker hon gott kan ta på sig all cred för Anundsjösömmen, inte överlåta den till någon helig herre. 
 
 
Det här broderiet har kommit att betyda väldigt mycket för mig. Jag har under de här veckorna broderat ner otroligt mycket ångest i varje stygn och det är alltid de projekten som brukar komma att ligga mig varmast om hjärtat, de som hjälpt mig hantera mina känslor och omvandlat något svårt till kreativitet. 
 
Den uppmärksamme kanske har reagerat på att duken saknar ramen som brukar binda samman alltihop och ja, det stämmer ju. Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig riktigt för hur jag ville ha den så jag tänkte att jag gott kan använda duken under tiden och sedan lägga till en ram framöver. Den ännu mer uppmärksamme kanske redan upptäckt att jag missat att sy över förstygnen på ett ställe också, men aja. Det får lösa sig samtidigt som ramen! 
 
Det är faktiskt något jag är väldigt stolt över, hur långt jag kommit från perfektionismen när det handlar om mitt skapande. Jag brukade ofta fastna i ångest så fort något blev lite lite fel och för ett par år sedan hade jag aldrig ens tänkt tanken att visa upp ett alster som detta, med saknade stygn och allmän skevhet. Idag tycker jag bara att det bidrar till charmen! 
 
Glöm inte att det idag är sista dagen för att lämna in ditt eget bidrag för månadens landskapssöm! Läs mer om hur du går till väga i det här inlägget
 

Januari: Järvsösöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Februari: Blekingesöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Mars: Anundsjösöm - presentationsinlägg
Anundsjösöm - Broderi - Landskapsbroderi - Landskapssöm
Alicia

Heeeeeeeelt fantastisk!! Vilket jobb! Och så fin! ÄTHBK är en jättebra omvandling! Detta är ju historiskt och jag vill liksom bara att Hemslöjden ska komma och göra ett reportage! Bravo!

Svar: Tack så jättemycket! Det blev ett gäng sena kvällar för att få den klar, men det var värt det måste jag säga! Och jag tror jag växte minst ett par centimeter av kommentaren om att det är historiskt och reportagevärdigt?! Du är ju helt tokig<3
Jenny

Mamma

Den blev kanonfin! Din mormor hade älskat att se dina broderier. ❤️ Det var hennes absoluta favorithandarbete. Det enda också 😊

Linnéa

Så fin den blev! Ä R T H B K är ju så fin hyllning till Brita-Kajsa. Det hade ju varit kul om någon av hennes släcktingar fick syn på denna hyllning till henne :D
Av ren nyfikenhet hur hade du tänkt att göra ramen?

Svar: Tack så mycket! Har inte bestämt mig angående ramen än så den får ligga till sig lite :) Började på en väldigt enkel men blev inte nöjd alls så det lutar åt att det blir något mer detaljerat med kvistar kanske!
Jenny

Grahnslöjd

Alltså, vilket jobb!!! Trots att detta verkligen inte är min favoritsöm är jag väldigt imponerad av ditt arbete, blev ju jättehäftigt!!

Svar: Tack så mycket! Det är verkligen inte min favorit heller och hade därför från början tänkt göra något litet och snabbt, men så får man ju ibland en ide som inte vill släppa taget! :D
Jenny

Julia

Wow vilket jobb! Superfint att du hyllar Brita-Kajsa och väldigt kul att se hur jobbat så fritt och utan mönster och krav! :) Här är mitt bidrag! :) http://gornagotnu.blogg.se/2018/march/uppdatera-med-broderi.html

Svar: Tack så mycket! :D
Jenny

Klara

Vad bra det blev! Imponerad av ditt arbete med duken och gillar att du återbrukat med lakan med

Svar: Tack! Vad kul att höra, tycker själv det känns lite extra fint när man kan återbruka och skapa nya lösningar för sådant som mest ligger och skräpar :)
Jenny

Anki

Så fint det blev och är kul att följa ditt projekt även om jag inte deltar tycker jag :)

Svar: Tack! Vad roligt att höra! Hade varit urkul om du får feeling framöver och tolkar en söm i virkning :)
Jenny

Ellen

men åh, fy sjutton så fint gjort!

Svar: Tack så mycket!
Jenny

Fredrikapåvinden

SÅÅÅ fint broderiet är! Jag gillar verkligen när det får synas att det är handgjort i handarbetet jag tycker det ger sånt fint liv och historia till alstret. Jag gillar verkligen också partierna med klarröda täta stygn mot de mer spretiga och luftiga stygnen. Underbart Jenny!

Svar: Tack så mycket Fredrika!<3 Där håller jag verkligen med dig, mycket hellre spretiga stygn med mycket hjärta i än perfekta broderier som ser maskingjorda ut! :)
Jenny

Wilda

Otroligt fint Jenny! Blir verkligen berörd av inlägget <3

Svar: Tack så mycket Wilda!<3
Jenny