Ett färdigt, ett påbörjat och ett förberett broderi

Hej hörrni! Jag hade egentligen tänkt att vi skulle kika på nästa del av norrlandsresan idag men med vädret utanför känns det mer som ett hån att blicka tillbaka på sommaren, så vi sparar det lite till. Istället kikar vi på lite broderier och gör detta till en 100%-handarbetsvecka på bloggen! 
 
Är ni trötta på bottensömshjärtat än? Har ju trots allt visat upp det både en och två gånger redan. Det är iallafall färdigbroderat nu! Kommer antagligen förvandlas till en värmepåse eller en liten necessär, vi får se. 
 
Det är en uppspänd bottensöm jag fäst med ett litet korsstygn i varje hörn och ett större över varannan ruta som drar ihop trådarna. Dekorerat med franska knutar och inramat av kedjestygn! Sytt med pärlgarn på linne. 
 
Jag kommer alltid hem från farmor med en kasse fylld av tyg, garn och andra roligheter. Nu sist hittade jag en stuvbit linnetyg med tryckta dalahästar på, visst kan jag göra något kul med det tänkte jag! Tyckte den behövde lite mer färg så målerijobb pågår. 
 
Vill knappt lägga till något mer nu dock för jag tycker den här gröna blev så jädrans fin till det röda. Tur jag har ett helt gäng till att pimpa till sen! 
 
Sist men allt annat än minst är detta spöke till tygstycke! Det ser inte mycket ut för världen just nu men inom kort huserar här ett, förhoppningsvis, fantastiskt bidrag till landskapssömmen som presenteras imorgon! Måste erkänna att jag både är supertaggad och asnervös för den här sömmen, men mer än så får ni inte veta idag! 

Vad skapar du på just nu?
Bottensöm - Broderi
Grahnslöjd

Wow, dalahästen blir jättefin!!! Skulle också vilja ha ett gäng dalahästar att dekorera sådär, verkar ju skitkul!!:D

Svar: Vad kul att du tycker det! Det är himla kul att pimpa till ett tryck såhär, har börjat forma idéer om att kanske trycka något själv och förhöja med broderi :)
Jenny

Helga

Vad mycket fint! Ska bli kul att se vad du gör med tygstycket :) Jag stickar på en filt till bäbisen. Och så har jag typ 10% kvar på en kofta som är segt för jag måste välja knappar och hitta något tyg att fodra fickan med = tråkiga moment hehe. Det är så mycket lättare att bara ta fram stickningen och sticka några varv när jag inte har så mycket tid. Men idag är pappan och barnet på inskolningen fast då har jag tänkt ta fram symaskinen för det är en rätt löjlig hög med småsaker som ska fixas xD Typ laga hål och sy fast nya hankar på handdukar. Spännande ;P

Svar: Låter som du har fullt upp! Skönt ändå att samla en massa småsaker och göra på en gång, så kan man känna sig sådär duktig när det är klart sen! :D
Jenny

Anki

Ja va fin dalahästen blev!!! :D

Svar: Så kul att ni allihop verkar tycka det! :D
Jenny

Alicia

Åh så fint med dalahästbroderiet!!

Svar: Tack! Himla kul att blanda upp med något så kravlöst och snabbt :)
Jenny

Linnéa

Dalahästen är ju helt underbar :D Just nu skapar jag på en kofta och försöker ta tag i några UFOn som jag har liggandes ;P

Svar: Vad kul att du tycker det, tycker själv den blir hur charmig som helst! Låter som att du har en fin blandning där :)
Jenny

Julia

Så fina projekt! Dalahästen är ju jättehäftig, det röda och gröna gjorde sej väldans bra tillsammans :) Vad kul om du har flera på gång!

Svar: Tack, vad kul att höra! Tycker själv dalahästen blir över förväntan, haha! Tänkte att det kunde vara en lite kul grej mest men det blir ju riktigt fint :D
Jenny