Årets odlingsplaner

Nu hörrni, nu är odlingssäsongen igång! Igår petade jag ner fröerna till årets sådder och snart är köket åter igen en grönskande oas, precis som det ska vara! 
 
 
Detta året blir något helt annat än jag är van vid. De senaste åren har jag odlat bäst jag kunnat på fönsterbrädorna men i år kommer jag ha tre pallkragar, varav den ena kommer bli växthus, och ett gäng stora krukor till förfogande! Spännande, och det känns himla kul att ha möjlighet att få ihop tillräckliga mängder för att fylla frysen. 
 
Oftast när jag valt fröer tidigare har det blivit udda och roliga saker men i år har jag försökt hålla mig till de grönsaker jag äter mest samt som är relativt lättodlade, även om några wildcards såklart fick hänga med! Det blir också en hel del blommor för en måste ju ha lite fint att kolla på! 
 
4/3 försåddes:
Körsbärstomat - Gelbe Dattelwein
Pastatomat - Bellstar 
Aubergine - Rosa Bianca
Sommarsquash - Custard White
Sommarsquash - Lemon squash
Chili - Black Jalapeño
Chili - Hot Lemon
Chili - Bulgarian Carrot
Smultron - Fragola di Bosco
Basilika - Genovese 
 
Direktsås senare:
Pimpinell
Ringblomma
Rosenskära - Sea Shells
Rosenskära - Candy Stripe
Doftklint
Märgärt - Senator 
Sallad
Spenat
Salladslök - Parade 
 
Planen är att använda bloggen som en liten odlingslogg så ni kommer få hänga med på hela resan, så får vi väl se på vägen om det blir flipp eller flopp för mina odlingsdrömmar! 
 
 
Ska du odla något i sommar?
Odling 2018
Julia

Mysigt! Ska bli kul att få följa dina planer! Borde också förså några av mina frön men det är så mycket vinter ute och i mig fortfarande...Men blev helt klart peppad av att se att du är igång :)

Svar: Haha, jag satte tvärt om igång med sådden mycket för att tvinga in lite vår hemma och försöka mota bort allt det där vintriga! Med småkrukor på fönsterbrädan och en tulpanbukett på bordet kan man låtsas att det är vår sålänge man undviker att kolla ut genom fönstret :D
Jenny

Linnéa

Jag skall försöka odla lite saker nu när jag har en uteplats, men jag har inte tänkt ut vad jag skall odla än. Jag vet i alla fall att jag skall köpa lejongap som jag tänker förså snart ^^

Svar: Vad kul! Är ju svårslaget att få följa sin mat från frö till tallrik :) Mysigt med lejongap :D
Jenny

Fredrikapåvinden

Åh vad roligt att läsa om! Jag ska också försöka plantera lite i år. Jag har tänkt lite samma som dig, några utvalda sorter som är lätta att ta hand om och goda att äta. Vart köper du dina fröer?

Svar: Vad kul att du tycker det! Och spännande att du ska odla med, ska bli kul att ta del av :D Jag köper de flesta av mina fröer från Runåbergs fröer (http://runabergsfroer.se) och kompletterar med lite från Impecta.se :)
Jenny

Finurliga fröken

Gud jag har inte ens börjat fundera på vad jag ska odla i år. Det måste jag ju ta tag i. Tomat och sockerärtor kör vi varje år så det måste vi göra även i år. Sen får vi väl se. Måste börja planera det.

Svar: Tomat och sockerärter låter som en riktigt bra (och framförallt god!) början tycker jag :D
Jenny