Min Hallandssöm

HEJ hörrni! Jag har saknat er! Jädrar vad senaste tiden inte blivit vad jag hade tänkt mig. Den här sista tre veckors tystnaden var verkligen oplanerad och ursäkten jag har är att jag helt enkelt varit helt slut. 
Det har varit oförutsett mycket att göra på jobbet (denna tiden är annars årets lugnaste) och det i samband med att jag skulle lära mig nya arbetsuppgifter och ha mer ansvar nu i semestertider. Efter jobbet har jag faktiskt knappt gjort något annat än att halvsova i soffan tills det varit dags att sova på riktigt. Men vet ni vad? Nu har nedräkningen börjat och på fredag går jag äntligen på semester! Bara vetskapen om det har gett mig energi de senaste dagarna och jag börjar ana ett ljus i slutet av den här trötthetstunneln. Bara idag (tisdag em när jag skriver detta) har jag efter jobbet både tagit en promenad till återvinningsstationen, handlat mat samt fotat, redigerat och skrivit det här inlägget! Känns overkligt mycket då jag annars max orkat ha en annan aktivitet på eftermiddagen. Men nog om det va, nu skulle vi ju kika på lite broderier! 
 
Mitt bidrag blev ett hårspänne i samma modell som Klara broderade till Anundsjösömmen! Dock har jag inte hunnit fixa en bra pinne än så jag får återkomma med hur bra funktionen blev, men fint är det ju iallafall! 
 
Sytt med bomull (mouliné) på vadmal och jag har använt mig av en enkel bottensöm, kejdestygn, förstygn, diamantkors, plattsöm och langett. 
 
På baksidan hade jag tänkt få med en signatur men jag hade visst så bråttom att sy ihop delarna att det helt glömdes bort.
 
Mitt första bidrag var egentligen den större bottensömmen som skulle bli en brosch, men jag tyckte den blev för stor om jag skulle lägga till en ram och grejer, så den får jag hitta på något annat med. Ville ändå visa den då det är första gången jag testade en annan sorts bottensöm än min gamla vanliga. Här är vad som kallas en tyllbotten! Dock tror jag inte de små fäststygnen ska vara med, men de hade jag redan knåpat dit när jag bestämde mig för att testa något nytt. 
 
Det var det! Lite skämskudde på att detta är vad jag knåpat ihop på två månader men ärligt talat är jag mest stolt över att kunna visa upp något alls just nu. Hoppas på revansch i augusti, då jädrar ska nålen gå varm! 
 

 
Tänk på att det idag är sista chansen att lämna in ditt bidrag för juni och juli. Läs mer om hur du går till väga i presentationsinlägget
Hallandssöm - Landskapsbroderi - Landskapssöm
Alicia

HEJ! Jag har tänkt på dig, välkommen tillbaka! Hoppas semestern kommer snabbt nu och innebär massor av tid för både kreativitet och återhämtning. Det låter väldigt slitsamt på jobbet, särskilt såhär års när en bara trååånar efter ledigheten.

Jag har haft all ledig tid i världen eftersom jag är på sommarlov, men ändå misslyckats med att få ihop en Hallandssöm! Det känns lite tråkigt, men jag har mekat med hemsida och sytt istället så alltid kommer det något ur händerna :) Jag tycker det var en ypperlig tolkning att göra ett hårspänne och är väldigt nyfiken på vad det blir av bottensömmen nu när den inte ska bli brosch! Ursnygga, bägge broderier!

Ha en riktigt fin och förhoppningsvis lite lugnare onsdag :)

Svar: HEJ! Tack så mycket, känns himla roligt att vara tillbaka och jag hoppas det håller i sig ett bra tag nu!
Misslyckats tycker jag är helt fel ord med tanke på allt annat fantastiskt du skapat istället! Hallandssömmen finns alltid kvar när lusten faller på någon annan gång :D
Jenny

Anki

Ibland behöver man ta pauser, det måste man få göra! Både i bloggandet och skapandet. Man ska ju trots allt tycka att det är roligt och meningsfullt och inte bara göra för att man "ska göra".

Väldigt fint hårspänne du har gjort!
Gött med semester snart, det ger sååå mycket energi. Jag har en vecka kvar och ska försöka hinna med lite kreativa saker tänkte jag :)

Svar: Ja, det har du så rätt i! Ger samma råd till andra men när det gäller mig själv blir jag alltid både besviken och grinig dumt nog!
Tack så mycket! Och ja det känns helt galet skönt med semester! Energin har redan minst tiodubblats bara av vetskapen om en massa lediga dagar framöver :D Hoppas din sista vecka blir underbar :)
Jenny

Finurliga fröken

Åh jag har saknat dig! Hoppas du får en härlig semester och kan njuta och bara vara. Kram

Svar: Tack fina du!<3
Jenny

Linnéa

Välkommen tillbaka! Hoppas du får en bra semester :)
Själv hann jag aldrig göra så mycket av min hallandssöm. Jag blev inte nöjd med den jag påbörjat, så jag sprättade den :/

Svar: Tack så mycket! Hoppas jag med :D Vad tråkigt, men det kommer snart nya chanser på nya sömmar!
Jenny

Fredrikapåvinden

Jag tycker båda broderierna är fantastiska Jenny! Skönt att höra att semestern närmar sig!

Svar: Tack så mycket Fredrika!
Jenny