8 gulliga saker med Kevät

Den huvudsakliga anledningen till min frånvaro senaste tiden var att en av mina allra finaste vänner kom på besök och bodde med mig i två veckor. Datortid byttes alltså mot utflykter och umgänge för att ta till vara på dagarna hon var här! Samma dag som hon åkte igen blev dock Kevät sjuk, så hela veckan som kom där jag hade planerat att ta det väldigt lugnt för att väga upp för den intensiva veckan ägnades istället åt honom. Nu är han som tur är bra igen men att sitta uppe med honom en hel natt och torka blodiga spyor, och sedan behöva jobba dagen efter medan han är inlagd hos veterninären - det är bland det vidrigaste jag varit med om. 
 
Något fint som ändå kommit ur denna bergochdalbana är att jag tänkt tillbaka mycket på våra åtta år. På hur mycket vi gjort tillsammans och på alla hans fantastiska egenskaper. Så, med denna tillbakablick i bakhuvudet och med lite inspiration från Johanna & Alison har jag satt ihop en liten lista på 8 lite extra gulliga egenheter han har för sig! 

 
1. Varje kväll när jag borstar tänderna hoppar han upp i sängen och bäddar åt mig. Visst är vi lite oense om hur täcket ska ligga (jag föredrar väl någotlunda slätt medan han gärna har det som en boll i fotändan) men det är ju tanken som räknas! 
 
2. Han älskar allt och alla och anpassar sig efter den han är med. Exempelvis så delade vi under gymnasiet lägenhet med en pudel/papillon-blandning som vägde sisådär en tre kilo jämfört med Keväts runt 20 och lille Gizmo blev lika lycklig varje gång när Kev lät honom vinna i dragkamp. Ett annat exempel är när jag hade praktik några veckor på ett hunddagis, där fanns bland andra en gammal golden retriever-herre som Kev lyckades busa igång varje gång de var ute i hagen tillsammans. Inget konstigt med det, tills jag fick reda på att han helt hade slutat leka på äldre dagar och inte brytt sig om någon annan hund på flera år. 
 
3. Han är alltid väldigt försiktig av sig och rädd för att vara ivägen. Om han ligger på golvet reser han sig när man ska gå förbi och ligger han i soffan flyttar han på sig när man ska sätta sig. Men när det är dags att gå och lägga sig släpper alla hans hjärnspöken, och jag kan gladerligen tränga ihop mig längs ena kanten för att få se hans lilla självförtroendekick när han breder ut sig mitt på sängen.
 
4. Sättet han kommer och buffar med nosen i armvecket när han vill bli klappad. Råkar man hålla något i handen finns risken att det flyger iväg!
 
5. Ikeas gosedjur är världens i särklass bästa leksaker om ni frågar Kev! Här hemma har han tre stycken - pandan, grisen och älgen. Just pandan är storfavoriten som han haft i många år nu, tror vi är inne på panda 4 eller 5 då de helt enkelt inte går att få rena efter x antal tvättar. Den har han också alltid med sig om han ska sova borta. Under ett par år var han ofta hos min morfar på veckorna när jag jobbade, då visste han att om pandan följde med skulle han stanna där några dagar men om den var kvar hemma skulle vi bara hälsa på! 
 
6. När han är riktigt trött drömmer han ofta och kan då både morra, gnälla, yla, visa tänderna och sparka med benen. Gulligaste som finns! 
 
7. Det är viktigt att säga hejdå. Han är på vissa bitar väldigt osäker så vi har både medvetet och omedvetet tillsammans hittat strategier som fungerar lugnande för honom. Just hejdå är något han lärt sig själv som jag tog tillvara på och inget jag aktivt lärt in. Men när jag säger hejdå när jag lämnar honom insåg han redan som unghund att jag kommer tillbaka, att hejdå betyder att jag försvinner en stund men att jag snart dyker upp igen. Om jag dock inte säger hejdå försvinner jag bara, då vet han inte vad som händer och stressar istället upp sig fram tills jag är tillbaka igen. 
 
8. Åtta år gammal är han men har fortfarande den där lekfulla utstrålningen som gör att jag ofta får frågan om han är valp.
 
 
Har du något husdjur? Och gör hen isåfall något du tycker är lite extra gulligt?
 
 
Kevät
Linnéa

Vad sött att han har sin favoritpanda :D Min ena katt Bodil har en kattvippa som hon går runt med överallt. Ibland kan man hitta den i sängen på morgongen. Hon brukar lägga sig på rygg med tassarna som böjda en kanin när hon vill bli klappad på magen :)
Den andra katten Kurt har sin favoritsovplats under en fotölj som egentligen är lite för låg för att han skall komma dit under. Så varje gång han skall in eller ut får han klämma sig in/ut och det ser så himla roligt ut x)

Svar: Haha ja, både sött och lite jobbigt! Får se hur det går om Ikea någon gång får för sig att stoppa panda-produktionen! Så gulligt att hon också har en favorit att släpa runt på, känns ju dock lite opraktiskt med en vippa men de får ju sina idéer för sig ;)
Jenny

Anna

Det är alltid lika härligt att läsa om andras husdjur. Jag har en katt som precis fått börja gå ut och stortrivs med det. Han har anpassat sig så bra att jag funderar på om han inte varit utekatt tidigare. Jag har köpt honom från ett katthem, så vem vet. Han har väldigt bra koll på att det är jag och min pojkvän som är husse och matte. Går inte fram till någon annan om de lockar på honom. När vi går till tvättstugan ca 100 meter bort från vår lägenhet följer han med. Sitter sedan i en buske utanför och väntar och när vi är klara följer han med tillbaka hem.

Svar: Vad kul att du tycker det! Och så mysigt att få läsa om din katt, låter ju som han verkligen hittat en trygghet i er :)
Jenny

Finurliga fröken

Oj va länge sen det var jag var inne och läste bloggar. Dags att ta tag i det igen. Så mysigt att läsa om kevär. Han är ju så otroligt söt. Jag funderar faktiskt på att göra ett liknande inlägg om min lilla doris. Men det får bli en annan dag.

Svar: Åh ja men gör det! Hade varit så mysigt att läsa :)
Jenny

Sofie

Låter som väldens bästa hund ju! Saknar att ha hund, nu har jag bara en katt. Men hon är fin hon. Ganska knäpp, busig och pratig. Men hon älskar morgongos och är GALEN i melon! Konstig grej! ^^

Svar: Ja, min högst partiska åsikt är att han är världens bästa! ;) Åh vad mysig hon låter! Morgongosiga djur är ju det bästa! Och vad lustigt med melonen, min förra hund var helt tokig i melonskal av någon anledning men gillade inte själva fruktköttet...
Jenny