Tankar om veckan som gått

Hej hörrni! Jag hade egentligen några fler inlägg planerade för den här veckan men allting kring Landskapssömmen blev så galet att jag fick lite skrivkramp. Nåja, det går väl lika bra att kika på nästa vecka, eller hur? 
 
Under tisdag och onsdag blev det ett hejdundrande besöksrekord (vi snackar sisådär sex gånger tidigare besöksrekord) här och projektet fick så galet mycket mer spridning än jag någonsin kunde tro. All den positivitet jag fått chockade mig helt. När jag började fundera över det här var det egentligen något jag tänkte göra själv för att lära mig mer, att jag sedan bestämde mig för att dela det på bloggen och öppna upp för andra att kunna delta var mest för att jag inte skulle kunna backa ur. Jag tänkte att kanske ett par stycken skulle tycka det var intressant. Missförstå mig inte, jag är SÅ himla glad över intresset som visat - men det gör mig också väldigt mycket mer nervös! Den här resan under året ska bli så galet spännande. 
 
I övrigt var veckan ganska lugn. Jag har påbörjat min Järvsösöm, sett lite för många avsnitt Gilmore Girls och jobbat. Helgen har gått i samma lugna tecken och mest innehållit fixande hemma, himla skönt efter jul- och nyårshelgernas ständiga flängande. Bland annat har alla julsaker förvisats till källarförrådet igen och tomheten efter julbonaderna gjorde att jag äntligen fick tummen ur att göra något med vykorten jag fått under året jag bott här. Tycker det blev så mysigt! Vet inte hur många bilder ni fått se på just det här hörnet av lägenheten nu, men det är mitt i särklass finaste hörn så ni får nog stå ut lite till. 
 
Som sagt har jag börjat brodera min Järvsösöm också! Skissade upp ett mönster med inspiration från några olika ur boken Järvsösöm av Berit Eldvik och Brita Åsbrink. Bestämde mig för att göra den här ganska traditionell med rött på vitt och många tofsar. Den stora utmaningen för mig den här månaden är stjälksömmen. Jag har nog inte berättat det tidigare men just stjälkstygn är min nemesis i broderivärlden. Jag tycker det är SÅ svårt att få jämnt och fint, det är därför jag oftast istället syr snoddsöm över efterstygn. Har dock bestämt mig för att ge mig på det här en gång för alla och förhoppningsvis komma över stygnhatet i det här projektet. Tycker mig se lite förbättring än så länge iallafall!
 
 
 
Har ni börjat med några tolkningar av Järvsösömmen än? Jag är SÅ nyfiken!
Järvsösöm - Landskapssöm
Jossan

Åh, vilka fina kort! Trodde två av dom var broderier tills jag läste att så icke var fallet! Men värsta fina hörnet du har!

Jag har inte börjat med min järvsösöm än. Dock har jag funderat, både över den och resten av året. Funderar på att bestämma en storlek för alla sömmar, och sedan göra ett lapptäcke av det när jag har tolv olika. Så nu måste jag bara bestämma storlek och börja rita upp ett mönster till den första. Välja färg med, för jag tänkte strunta i dom traditionella, men ha en begränsad skala ändå. :)

Svar: Åh, det låter som en URBRA ide ju! Ser så mycket fram emot att se ditt lapptäcke växa fram! :D
Jenny

Grahnslöjd

Ojojoj, broderiet ser ju hur fint ut som helst!! Blev så förvånad förra veckan när jag såg på Fb att en från Umeå tipsat om ditt landskapssömprojekt men kul att det spridits så!:) Vilken härlig vykortshörna. Ser att du har framme Postens kort av Fjällrenen, jag har ett sånt på skrivbordet:)

Svar: Tack! Var tveksam när jag gjorde skissen men tycker det blir bättre och bättre :D Kunde ju inte låta bli att hänga upp ren-kortet - så himla fint! Hoppas du lade märke till din egen ren där uppe också :D
Jenny

Linnéa

Vad kul att det har spridits så mycket! Jag tycker att det väldigt roligt att så många har visat intresse för vårt kulturarv, så det skall bli väldigt kul att se vad det blir av det hela. Samtidigt förstår jag att du känner dig nervös över det hela nu när det har blivit större än vad du trodde, men jag tror det kommer gå jätte bra för projektet ;)

Jag har börjat kolla runt lite på inspiration, men jag har inte påbörjat något än. Fast jag tror ändå att jag vet hur jag vill att det skall se stilmässigt ut när det är klart :)

Finurliga fröken

Nu har jag läst ifatt lite. Har knappt läst bloggar den senaste tiden. Och inte har jag bloggat speciellt mycket heller. Allt försvann efter ett brustet hjärta. Men nu ska jag försöka komma på banan igen. Nytt år och det kan ju bara bli bättre. Hoppas jag. Kram