Samlingsinlägg januari - Järvsösöm

Vilken jädra månad det har varit! Projektet Landskapssömmen har fått så mycket mer spridning än jag hade räknat med och jag har fått mer pepp och stöttning än jag ens kunde drömma om. Och att ni är flera stycken som tagit till er det här och bidragit själva, det gör mig gladare än ni någonsin kan ana! 
Landskapssömmen handlar om så mycket mer än att kolla på vackra mönster och traditionsbundna tekniker. Det är ett stycke ren kvinnohistoria som större delen av befolkningen knappt ens hört talas om. Det textila hantverket var den enda kreativa uttrycksformen som tilläts för de allra flesta av våra förmödrar, och att ni vill hänga med mig på den här upptäckarresan känns så fantastiskt kul! 
 
Nog med babblande från mitt håll, visst är ni lika sugna som jag på att se tolkningarna av Järvsösömmen?! 

 
Bea tog fasta på de karaktäristiska tofsarna och påbörjade ett negative space-broderi i härligt vårpeppiga färger! Tycker det här är ett så himla härligt exempel på hur man startar med något så traditionstyngt och spinner vidare tills det blir något helt eget! 
 
Lena (aka mamma) valde även hon att gå ifrån traditionen och bidrog med en virkad grytlapp! Hon berättar att hon till stor del gick efter ett mönster härifrån och att det främst var den spretiga symmetrin som som gjorde att hon direkt tänkte på Järvsösömmen. 
 
Alicia körde däremot all in på tradition och hann påbörja en underbart fin rundel fylld av tofsar och blommor! Kika på hennes egna inlägg för skiss på hur slutresultatet är tänkt.
 
Linnéa valde en mer traditionell väg i fråga om motiv men twistade istället till det med materialet och bjöd på en mysig tolkning med penna och papper. 
 
Jeanette planerar att fylla en ylleväst med broderier och här har Järvsösömmen i färggrann tolkning fått ta plats! 
 
Och till sist mitt egna bidrag

Nu riktigt kliar det i fingrarna och jag är SÅ sugen på att kasta mig över nästa söm! Får hålla mig lite till dock, men missa inte att kika in här den tredje februari om du är lika spänd som jag! 

Är du sugen på mer? 
Info om projektet Landskapssömmen
Januari: Järvsösöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Februari: Blekingesöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Mars: Anundsjösöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
April: Svartstick - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Maj: Delsbosöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Juni - Juli: Hallandssöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Augusti: Jämtlandssöm - presentationsinlägg
 
 
Järvsösöm - Landskapsbroderi - Landskapssöm
Linnéa

Längtar redan efter efter nästa söm 😍

Svar: Åh vad kul att höra! Inte långt kvar nu :D
Jenny

Jossan

Ååh, va fina bidrag du fått in! Själv sitter jag här med mitt bidrag i huvudet fortfarande. :p Jag har en tanke, men har skjutit upp det hela tiden. Men får nog ta tag i det och börja brodera så att det blir klart. :)

Svar: Eller hur?! Blir så impad! Ibland behöver idéerna mogna lite i huvudet innan de kan tolkas på tyget. Lär bli hur bra som helst när det blir klart oavsett när det blir :D
Jenny

Julia

Wow vad häftigt att se allas bidrag! Så tufft att du dragit igång det här! :D

Svar: Eller hur! Tack! Känns så både kul och konstigt för jag trodde inte att någon skulle nappa och hänga på :D
Jenny

Lena

Så kul att se alla fina bidrag!

bylijo.se

Vilka fina broderier. Jag blir sugen på att ta tag i mina broderier igen. Jag har en hel del liggande.

Svar: Vad kul att höra! Låter ju som ett perfekt helgnöje :)
Jenny