En hel hög broderier

Helgen innan jul låg jag förkyld i soffan vilket ledde till att ett antal meter tråd broderades upp! Jag tänkte vi skulle kika på dels vad jag sysslade med då och dels vad som sitter i sybågen just nu. 
 
Det gula hade jag påbörjat innan, men det blev färdigt och syddes till en vetekudde. De andra två blev till mest för att jag hittade så fina färgkombinationer! Dessa blir också mitt bidrag till månadens Sypepp som i januari roddas av Fredrika. 
 
Sytt med bomull (mouliné) på linne. Mönstret är en Delsbosöm jag hittade i en gammal Allers, fast med lite piffigare färger då! 
 
     
Jag har fastnat så mycket för den här sortens bottensömmar sedan jag gjorde den lilla regnbågsfärgade. Dessa är sydda med bomull (pärlgarn) på linne. Vet inte riktigt vad jag ska göra med dem dock, kanske blir det vetekuddar av dessa med! 
 
När jag ändå var i farten med bottensömmar påbörjade jag den här också, har dock inte hunnit längre än vad bilden visar. Blev inte mycket handarbetat i mellandagarna och sedan kom ju Järvsösömmen emellan! Är dock helt förälskad i den här färgkombinationen. Mönstret ska bli som den rosa/gröna här ovan och tänkte göra gröna knutar inuti och använda den orangea till kedjesöm runt om. 
 
På tal om Järvsösömmen ser den ut såhär nu! Har kommit en bit längre sedan sist ni fick se. Kommer i första hand sy klart det jag skissat upp, men sedan kommer jag nog lägga till ännu mer. Mer spretigt och med virrvarr liksom. Tror det kommer bli fint! Hur går det med era? 
 
Som ni kanske märkt är jag helt insnöad på broderi nu för tiden, men hur skapar ni helst?
Bottensöm - Delsbosöm - Järvsösöm - Landskapsbroderi - Landskapssöm
Linnéa

Jag har börjat, men det är lite svårt att arbeta med den när man har två kattungar som försöker äta upp pennan medan jag skissar :P

Jag skapar ju helst med stickning som du vet ;) Fast jag har börjat pröva lite mer avancerad sömnad, så vi får väl se hur det går x)

Svar: Vad kul! Jag såg ju en liten sneakpeak på din blogg och blev himla nyfiken! :)
Jenny

Ellen

broderi kan jag verkligen tänka mig att jag skulle fastna för om jag testade! minns att korsstygn var min absoluta favorit på syslöjden, så pass att min lärare förbjöd mig att göra mer innan jag testade något annat.. haha :(

Svar: Men åh, varför inte testa igen då? :) Låter ju som du varit en korsstygnsbrodös av rang! Himla tråkigt ändå av läraren att förbjuda, tycker väl man ska uppmuntra skaparglädjen även om det fanns annat att pröva på.
Jenny

Helga

Alltså wow! Känns som att ditt broderi utvecklats till tusen! Jättefina är de 😊 jag stickar helst, som vanligt. Men nu har jag också ett roligt sömnadsprojekt på gång som jag hoppas blir bra. Har inte kommit så långt än men det är bra att jag hinner tänka en del innan jag hinner börja för jag gör lätt fel annars. Syr ju aldrig efter mönster och är trött i huvet så då blir det lätt roligt!

Svar: Vilken himla fin kommentar, tack så mycket! <3 Låter spännande med ditt sömnadsprojekt! Tycker själv det är himla rörigt att få ihop så allt blir rätt, kan tänka att det inte blir enklare med en minimänniska som vill ha uppmärksamhet!
Jenny

Fredrikapåvinden

Men alltså ÅH vilket inspirerande inlägg! ÄLSKAR hur du kombinerat stygnen och färgerna! SÅ FINT!

Själv är jag inne i en stickperiod igen, stickar varje dag och tänker på stickning mest hela tiden, men jag är sugen på att starta ett nytt yllebroderi!

Svar: Tack Fredrika! Så himla kul att höra :D Blir själv så himla glad av de här färgerna!Vad mysigt med stickperiod! Själv är jag helt galet trött på stickning just nu, vilket känns rätt tråkigt då jag har flera planerade projekt jag egentligen är rätt taggad på. Nåja, det kommer väl tillbaka någon gång!
Ser fram emot att se fler yllebroderier av dig! Tycker marsman och datorfodralet är SÅ fina!
Jenny