En gnistrande vintermorgon

När jag kikar ut idag är det grått, trist och regnigt. Men i söndags morse när jag vaknade och gick förbi fönstret möttes jag av soluppgång, en decimeter nysnö och snödimma som låg tät över fälten. Vad annat kunde man göra än att hoppa i kängorna och ge sig ut med kameran i högsta hugg?
 
 
Vet inte hur många kort jag har av den här mötes-skylten... Tycker den är så vacker med sin rost och flagnande färg. Och extra så i den varma vintersolen! 
 
Jag var hade sovit hos mamma i Dalsland, och tur var väl det för hemma hade det knappt snöat alls under dagarna jag var borta. 
 
Det kändes nästan magiskt när jag stod här och just som jag skulle gå vidare når solstrålarna fram genom träden och man ser dimman stiga från snön när ytan värms på. 
 
 
Det känns som att jag börjat hitta tillbaka till lite fotoglädje i vardagen. De senaste åren har det mest varit när jag rest iväg som kameran fått gå varm. 
 
Nu har snön iallafall här hemma regnat bort och hur vacker den där söndagsmorgonen än var tycker jag det kan räcka nu. Känner mig så himla redo för vår! För ljus, värme och naturen som vaknar från sin vila. 
 
Hur är vädret hos dig? Och kanske framförallt, hur önskar du att det var?
Linnéa

Vilka vackra bilder! Just nu växlar det mellan grått och regnigt till grått och snöigt. Önskar vädret kunde bestämma sig för antingen regn eller snö :/

Svar: Tack! Usch ja, det är så jobbigt när det pendlar som nu. Blir blött för att frysa på för att regna bort för att frysa på osv.
Jenny

Karin

Här har snön börjat smälta bort... vi har dock haft en hel del snö ett tag nu. Men nu är det nästan torrt på marken, förutom de stora drivorna som ligger här och var.

Dalslands är så fint och rofyllt. Åker ibland dit till mina föräldrars stuga bara för att kunna liksom... andas. Älskar det.

Svar: Det låter som här då! Är bara de största uppskottade högarna som påminner om all snö som låg för en vecka sedan :)
Håller med! Är en ypperlig plats att andas på!
Jenny

Anki

Vilken magi på dina bilder! Det är så himla fint med nysnö och sol ihop! Har också haft snö i veckan men nu har det regnat bort.

Svar: Tack! Ja det är en sanslöst bra kombo :)
Jenny