Bloggplaner för 2018

Hej på er! 
Jag vet att ni är ett gäng nya läsare som hittat hit via Landskapssömmen (varmt varmt välkomna!) så jag tänkte det var dags att presentera bloggen lite bättre! Tänker att även ni gamla rävar som hängt här med mig ett tag kan bli nyfikna för det kommer ske en del förändringar under året som kommer. 
 
Vill ni veta mer om mig som person stämmer fortfarande det mesta i det här inlägget, och är ni nyfikna på bloggnamnet Rangifers går det att läsa bakgrunden här
 
Sedan jag startade bloggen har jag i ärlighetens namn bloggat lite halvhjärtat. Jag har velat mer än jag har orkat och Rangifers har därför aldrig riktigt blommat ut till den platsen jag vill skapa. För 2018 har jag prioriterat om min tid lite och kommer förhoppningsvis kunna göra det ännu mer senare i år, detta gör att jag kommer kunna satsa mer på bloggen och ge den en chans på riktigt. 
 
Tanken i dagsläget är 3-4 inlägg i veckan, alltså ungefär varannan dag, med varierat innehåll. Jag har valt att tänka lite smalare med mina huvudfokuspunkter, det kommer fortfarande vara ganska spretigt men med en tydligare röd tråd. Det jag faktiskt brinner mest för, nämligen natur och hantverk, gärna det med en historisk förankring.
 
  • Jag kommer fortsätta berätta om mina naturresor, men försöka göra det mer matigt än som i nuläget när det i princip bara är bilder. Jag tänker mer grotta ner mig i det som faktiskt får mig att vilja besöka en plats, dela med mig om kunskaper det ger istället för att bara skrapa på ytan. Bli mer personlig, helt enkelt. Vilket jag tycker jag börjat med nu när jag berättar om Norrlandsresan, men jag vill ta det några steg längre. 
  • Med Landskapssömmen kommer det såklart bli en hel del broderi på bloggen i år. Jag fnular också på en annan inläggsserie med just broderi i fokus, men det kommer isåfall senare i vår/sommar. I övrigt är jag just nu väldigt sugen på utöka mina kunskaper i sömnad och täljning, så det kommer definitivt bli mer skapande än bara broderi. 
  • Odling kommer längre fram i vår börja ta en större plats än tidigare. De senaste åren har jag odlat hemma på fönsterbrädan men i år har jag dessutom tre pallkragar till mitt förfogande! Tänker att det kommer få bli en följetång genom hela säsongen, från planering till sista skörden. 
  • Två kategorier som tidigare varit stor fokus på kommer få stå tillbaka lite, även om de inte kommer försvinna helt. Dels är det böckerna som jag redan berättat men också psykisk ohälsa. Det var ett av mina huvudfokus när jag startade bloggen men i dagsläget känns det inte som något jag vill eller orkar skriva om. Jag kommer aldrig dölja eller helt sluta prata om mina problem, men jag vill heller inte grotta ner mig i dem. 
Det är alltså grundplanen för året, jag hoppas ni tycker den låter lika bra som jag! Kan hinta om att det kommer hända andra riktigt spännande saker med, men tänker vara lite hemlig om det ett tag till. 
 
Kom supergärna med egna tankar och förslag, vad vill ni ha mer eller mindre av? Några önskeinlägg?
Linnéa

Låter som en bra plan! Man skall alltid blogga om det som känns mest aktuellt för en själv. Även om man måste anpassa sig lite efter läsarna, så tycker jag det är roligast att läsa inlägg som man verkligen känner att bloggaren tyckt varit kul att skriva :)

Helga

Låter som en bra mix!

Hanna Karlsson

Det låter som en riktigt bra mix. Kör på det. :-)