Hermannakragen och ett par nya vantar

Det är över ett år sedan nu jag bloggade om Hermannakragen jag höll på att sticka, och det var inte så värst långt efter det inlägget som den blev klar. 
Jag blev inte så nöjd med kragen, vilket är varför det tog mig så lång tid att fota den. Men jag måste säga att den kändes lite bättre nu när jag tog fram den igen. Tänker att det kan vara besvikelsen som släppt samt en annan jacka som inte blir lika knölig. 
 
Mönstret kommer från boken Sticka sjalar, halsdukar och lite till av Erika Åberg. Vad jag använt för stickor minns jag inte och garnet är ett lite tjockare ullgarn jag snodde från mammas gömmor. 
 
Jag minns att mönstret var kul att sticka. Det är ett så himla vackert upprepande mönster men varven blir ändå tillräckligt olika för att man (jag) inte ska tröttna på en gång. Ett perfekt nybörjarprojekt också då det mest är rakt på och väldigt få ökningar/minskningar att hålla koll på. 
 
Om jag skulle ändra något hade det varit att göra resåren lite längre samt hela kragen lite kortare för att det inte ska bli så knöligt och obekvämt under jackan. 
 
 
När vi ändå är igång, kan vi ta en liten stund till att beundra mina nya halvvantar också? Fick dessa i ett paket på posten av min fantastiska farmor. Stickade i en supermjuk ull/silkeblandning. Har nog haft på mig dem på varje hundpromenad sedan de damp ner i brevlådan för sisådär tre veckor sedan! 
 
Vad tar ni helst på er för extra värme såhär i vintertider? 
Hermannakrage - Sticka