Norrlandsresan: Vildmarksvägen

Dag 10 - Storuman - Vildmarksvägen - Östersund
21/8 55 mil
 
Jag sitter just nu i Stekenjokk. 
Har precis ätit lite lunch och ska snart åka vidare igen. Natten i bilen gick över förväntan. Sätet gick att fälla nästan plant och med en kudde blev det helt okej. Somnade runt midnatt och gick upp 5.30 så fick ingen lång skönhetssömn precis men ändå tillräckligt. Där på morgonen blev det väl ljust och kallt så det var inte mycket annat att göra än att packa ihop mig och åka.
Det tog inte lång tid att åka till Vilhelmina och där körde jag in på Vildmarksvägen. 
Den började längs stora skogar och följde sjöar. Otroliga vyer! Många vackra forsar, bland annat Trappstegsforsen som verkligen var något speciellt. 
Nu har jag kört över gränsen mellan Lappland och Jämtland och befinner mig i Stekenjokk. Kalfjäll och verkligen vildmark. Det är så galet vackert här. Kargt och frodigt på samma gång. Jag stannar vid varje parkeringsficka och spanar efter fjällräv men har inte haft någon tur än. 

 
 
Det var verkligen en idylliskt perfekt sommardag i en idylliskt perfekt miljö. Jag stannade nog minst 50 gånger under dagen för att gå ut bilen och fota, eller bara veva ner rutan. Susade genom ändlösa skogar, smög mig igenom små byar tidigt på morgonen då fortfarande bara jag och någon traktor var vakna, åkte förbi många maffiga forsar och ännu fler klarblå sjöar. Hela förmiddagen hade någon sorts midsommarkänsla över sig, förstår ni lite hur det såg ut då?
 
 
Vackra Litsjöforsen.
 
Vildmarksvägen är lite vad det låter som, en vägsträckning i vildmarksområde med makalös natur. Den går mellan Strömsund i söder och Vilhelmina i norr, fast som i en stor båge som går ända in till norska gränsen. Det är så himla himla himla värt omvägen och är ni nyfikna kan ni läsa mer här
 
 
Den mindre men ändå oerhört fina Gaskeliteforsen. 
 
Det blev inga större utsvävningar den här dagen utan mest utforskande från bilen och dess närområden. Med intensiva dagar i bagaget och undermålig nattvila passade det mig helt perfekt att glida runt i sommardrömmen med kamera, kikare och godis inom ständig räckhåll på passagerarsätet och med ljudböcker som avlöste varandra i högtalarna. Längs vägen skrev jag som alltid upp de lite extra vackra ställena på min sommarstuge-drömlista. Jag är egentligen inte så sugen på en sommarstuga över huvud taget, men är desto mer förtjust i att drömma om vart den skulle stå. 
 
 
Den redan omtalade Trappstegsforsen.
 
Trappstegsforsen var något speciellt. Helt enorm och verkligen uppbyggd som en trappa. Jag slutar aldrig fascineras av naturens påhitt och under den här resan blev det lite extra tydligt. 
 
Och med det sätter vi punkt för det här inlägget tycker jag! Nästa gång fortsätter vi på samma dag, men då har jag kommit fram till Stekenjokk! 
 
Vart drömmer du om att sätta din sommarstuga?
 
Norrland 2017 - Vildmarksvägen - Wilderness road - Wildernessroad
Grahnslöjd

Är så kul att följa din resa och se alla vackra bilder!! Jag besökte också Trappstegsforsen i höstas, otroligt fint ställe!!!

Svar: Åh vad kul att du tycker det! Och vad roligt att du varit där! :D
Jenny