Helgens loppisfynd

Hej hörrni! Jag har varit urdålig på att visa upp mitt fyndande här det senaste. Under vintern har rätt mycket nytt fått flytta hem till mig som aldrig blivit fotat. Men men, vi kör på i helt okronologisk ordning och drämmer till med helgens fynd direkt tycker jag, för jag är så rackarns nöjd med kassen jag kom hem med! 
 
En ytterst suddig samlingsbild där allt utom en tallrick lyckades komma med. Har just nu en fabless för gamla böcker och en nyfunnen kärlek för färgat glas! 
Efter två stopp kom jag hem med följande fynd: en liten trähylla, en skärbräda, en ljusgrön glasassiett, en skål/bägare i rosa glas, en urcharmig ljussläckare, en tallrik och åtta böcker. 
 
Hyllan är supergullig och sitter ihop med träkilar. För ynka sju kronor kunde jag ju bara inte lämna den där. Tänker att den kommer bli hur fin som helst efter ett lager färg - ljusgult eller möjligen mintgrönt tror jag.
 
Tallriken är från Rörstrands serie Peru och påminner om koppar. Den skiftar metalliskt i rödbruna och gröngråa toner. 
 
Böckerna blev mina bästa fynd från dagen! Jag hittade ett galet fint exemplar av Sigrid Undsets Jenny tryckt 1928. Jag läste den boken förra året och det är en sådan som stannat hos mig och som jag fortfarande kan tänka på ibland, så det känns extra fint att ha den i bokhyllan. 
De andra böckerna som fick följa med hem var Elin Wägners Åsa-Hanna, två romaner av C.F. Ridderstad som mest fick följa med hem för att jag tyckte det var häftigt att de var tryckta redan 1888, en diktsamling med Karin Boye samt en diktsamling med Gustaf Fröding. Jag ångrar den sistnämnda lite grann faktiskt, insåg först när jag kom hem att jag blandade ihop Fröding med en annan jag fortfarande inte kommit på namnet på. 
 
Boken I Linnés fotspår genom Västergötland hamnade också direkt i korgen, mest för de vackra bilderna från mitt fina Hunneberg! Hur många gånger har jag inte kollat på det här vattenfallet. Särskilt på våren och sommaren brukar jag veva ner rutorna och sakta in bilen när jag kör förbi, det forsande vattnet och alla växter skapar en så frisk och speciell doft. Det är nog det finaste jag vet.
 

 
Har ni gjort några fina fynd den senaste tiden?
 
Loppis - Loppisfynd
Klara

Loppis är super, fina fynd.
Blir mer och mer lockad att åka till Hunneberg ju mer du skriver om det. Snart får det bli av känner jag!

Svar: Åh det tycker jag verkligen att du ska! Finns så mycket häftigt att upptäckta där uppe :)
Jenny

Helga

Blir inte så mycket loppis nu när vi inte har bil men vi har iaf det mesta vi behöver hehe 😊

Svar: Nej det kan jag förstå! Är ju tur det då :)
Jenny

Alicia

Vilka fina fynd! Extra kul med böcker där både innehållet är intressant och det dessutom är illustrerat med inspirerande akvareller :D Jag vet att Linné var nere och härjade på backarna utanför vårt Gotlandshus, det hade varit fint att hitta en bok men hans noteringar därifrån.
Jag har hittat SÅ bra fynd under det senaste typ halvåret som jag inte redovisat. Tack för påminnelse och inspiration att göra det!

Svar: Eller hur! Har inte bläddrat så mycket i boken än men vad jag förstod är det inte så mycket Linnés anteckningar utan mer att författaren och en konstnär åkte runt och såg hur det var nu (eller ja, på 70-talet), vad som var kvar och vad som ändrats sedan Linnés resa. Så du får väl göra en egen studie om inte annat, anteckningarna går säkert att luska reda på :D Blir ytterst nyfiken på dina superfynd så inlägg om detta önskas snarast!
Jenny