Djupdyk ner i UFO-korgen

Häromdagen när jag skulle städa insåg jag en grej. Min korg för pågående handarbeten jag har ståendes bredvid soffan har gått och blivit en UFO-korg. UFO = unfinished object i det här sammanhanget.  Fylld av så många ofärdiga projekt att mina nuvarande istället helt enkelt ligger på bordet. Ska vi dyka ner och se vad som gömmer sig där i? 
 
En jädra röra av garnnystan, ett broderikit och ett par tygkassar.
 
Det som legat där i längst är en stickad sjal jag påbörjade i början av förra sommaren. Som ni ser kom jag inte sådär aslångt innan jag gick emellan med det här broderiet, och efter det har jag helt enkelt inte känt för att lägga undan nålen för att plocka upp stickorna igen. Skulle dock gärna vilja ha klart den här, så kanske får ta och göra det ändå. Mönstret är Heartfelt av Linnea Ornstein och det underbara garnet är från Ullcentrum
 
Innan jul snubblade jag över världens kanske sötaste julgransmatta med domherrar, rådjur, rävar och tomtar. Dock var den urbota tråkig att sy så jag insåg ganska snart att det inte skulle bli något att lägga under granen denna julen. Men men, har väl tänkt fira fler jular i mitt liv och någon gång ska den väl bli klar! 

Högen med lösa nystan går under namnet Det Stora Trasslet. Det är mitt första (och eventuellt sista) försök till intarsiastickning. Ska repa upp de sista varven och använda basen till mössan på något annat vis, men där och då kändes det enklare att bara slänga högen i korgen och påbörja något annat. 
 
Allra längst ner gömmer sig två nystan till en annan sjal. När jag påbörjade den första tänkte jag att den gör jag ju klart rätt snabbt, så jag kan lika gärna nysta och förbereda till den andra jag köpte mönster till samtidigt. Eh alltså ja, det blev ju inte riktigt så. Dessa ska iallafall någongång förvandlas till Jamie the Foxx
 
En bubblare är detta broderi som inte ligger i korgen utan hemma hos min mamma. Det fick hamna där för att jag skulle slippa släpa med mig handarbeten fram och tillbaka, det har jag dock gjort ändå då det ju alltid är roligast att hålla på med de nyare projekten. Detta broderi i räknade korsstygn påbörjade jag inför julen 2015 så det har hängt med ett tag. Egentligen ska det bli en löpare men jag insåg för ett bra tag sedan att det gott får räcka med att brodera det här mönstret en gång så det ska få bli en liten tavla istället. Nu är det inte mycket kvar, så kanske kanske att det blir klart till julen 2018?
 
Var inte det lättaste att fota den här kan jag säga, men Ellen hjälpte gärna till! 
 

 
Har ni några UFOn som aldrig verkar bli klara?
 
Anki

Kul och se, och den där rävsjalen såg väldigt spännande ut måste jag säga!!

Jag har inga ufon liggandes faktiskt. Har blivit ganska bra på att hålla mig till att göra färdigt det jag håller på med för tillfället. Just nu är det en stor filt jag virkar på, får se om den blir klar eller blir till ett ufo. Man vet aldrig!

Svar: Vad kul att du tycker det! Tycker den är så himla söt, men fasar samtidigt för all tråkig enfärgad slätstickning. Blir ett perfekt framför-tvn-projekt, får se det positivt ;)
Skulle behöva lära mig lite av dig där, att göra klart det man håller på med innan man börjar på nästa! Ser fram emot att se filten, blir alltid så impad av dina vackra alster!
Jenny

Lena

Hejja Ellen! :):):)

Svar: Ska säga det när du sitter och virkar....
Jenny

Alicia

Haha, jag skulle just fråga hur du fick ha UFO-korgen ifred för katten så dök det upp en - men en annan! Låter Matilda nystanen vara? Jag tycker det är nåt fint och inspirerande med att få titta på ofärdiga projekt såhär, en får så mycket gemensamhetskänsla plus att det är väldigt roligt! Jag ser ju massor med härlig potential där om du bara får lust igen, så jag hoppas på ny stickenergi snarast och ny julbroderiinspiration till hösten :)

Svar: Haha, alltså från början hade jag två handarbetskorgar men Matilda lade snabbt beslag på den ena, vilket kan skymtas här: http://rangifers.se/2017/october/veckan-som-gatt-402017.html Vi har en tyst överenskommelse om att så länge hon får ha sin ifred får jag (hittills) ha min för mig själv. Mammas katter är en annan femma dock, haha!
Vad kul att du uppskattar inlägget! Tycker själv det är himla kul både att få se vilka projekt som blivit liggandes hos folk men också att få en inblick i hela skapandeprocessen, som i dina DKV-inlägg. Försöker bli bättre på att visa pågående saker också och inte bara tjusiga slutresultat :D
Jenny

Helga

Ja det ligger väl några begravda i mina garnlådor. Innan helgen hade jag 4 påbörjade (aktuella) projekt men nu har jag bara 2 så det känns skönt 😊 vad mycket fina garner du har köpt! Gillar särskilt den från ullcentrum 😊

Svar: Vad kul! Då väntar jag med spänning på två tjusiga projekt på din blogg :)
Jenny

Fredrikapåvinden

Haha exakts samma fenomen har uppstått i min pågående-korg. Vilket sammanträffande! Jag får nog ta och rensa lite i vår igen! Men superfina projekt som ligger och väntar och göttar till sig i din korg i allafall! <3

Svar: Haha, vad skönt att höra att jag inte är ensam iallafall! Passar ju perfekt med UFO-peppen då ju, ska se om jag inte hinner få klart något av mina :)
Jenny

Linnéa

Jag har lite svårt att sy klart ett par sömnadsprojekt som jag börjat sy på :P När det blir för många problem så blir de liksom liggandes istället för att slutföras. Medan mina stickningar är jag mycket bättre på att slutföra av någon anledning x)

Svar: Känner igen mig i det där, ju fler problem desto svårare blir det att ta upp projektet igen om man väl lagt bort det!
Jenny