Mitt 2018 - finheter från året som gått

Väldigt inspirerad av Bea tänkte jag göra en snabb genomgång av de guldstunder 2018 ändå bjussat på. När jag ser tillbaka på året lite snabbt ser jag mest mörker, men när jag börjar fundera har det ju hänt en massa grejer jag inte velat vara utan för allt i världen. Så häng med på en liten årsresumé! För visst känns det fint att gå in i 2019 med alla fjolårets framgångar i ryggen?
 
Januari
Jag avslutade 2017 med en väldigt fin nyårsafton. Mamma hade tagit med sig Kevät och åkt på egna äventyr och jag var hemma hos henne med alla våra tre katter, åt gott och såg på Gilmore Girls synkat med en fin vän så vi kunde diskutera allt som hände över sms. 
Jag tog också äntligen tag i att byta efternamn, något jag både funderat på och drömt om i flera år. Läste en massa böcker, gick på en magisk morgonpromenad, kokade rabarbersaft och kickade äntligen igång Landskapssömmen! Fick i och med det också ett besöksrekord utan dess like!
 
Februari
Årets andra månad var en väldigt lugn sådan. På bloggen skrev jag bland annat om hur jag fastnade för landskapssömmar, visade fynden från en grym loppisrunda och bjöd er på en djupdykning ner i min UFO-korg. Kan ju också passa på att avslöja att inte en enda av de grejerna blev klara under året heller. Jag började också tecka lite igen fast vill minnas att just denna inte blev klar någon gång heller. Får sammanfatta februari som UFO-månaden helt enkelt. 
 
Mars
Detta blev en desto aktivare månad för att väga upp för februaris stilla lunk. Jag broderade min Anundsjösöm som nog är det jag är mest nöjd med av allt jag broderat, gillar och använder den duken så mycket trots att den är skev som attans och inte ens helt färdig. Jag gick också och fyllde år, skrev om att resa ensam, byggde om ett skåp till kattlådan, rantade om skev kvinnosyn i böcker och kickade igång odlingsåret! Mitt bland allt detta hade jag en liten livskris och fick panikkänslor av tanken på att ännu ett år bara jobbajobbajobba. Kändes som jag skulle fastna och det fick mig att på allvar börja planera för att starta eget. Minns hur jag åkte runt på jobbet hela dagarna med Tove Janssons självinlästa böcker i öronen och försökte hålla tillbaka tårarna. Men jag tog mod till mig och började prata med min chef om att gå ner i arbetstid, hade förväntat mig tvärnej men fick istället pepp och stöttning, där någonstans gick mars över till april. 
 
April
I april växte det rejält på fönsterbrädan, jag började brodera på mitt feministsvartstick och drömde om sommaren medan jag njöt av våren. Jag bråkade också lite med Skatteverket om mitt efternamn och var väl vid det här laget både grinig och stressad över vad jag hade gett mig in på. I trädgården var det dags att förbereda för de där småplantorna med både planering, jordinköp och sådd!
 
Maj
I maj, den 14de för att vara exakt, kunde jag äntligen kalla mig Rehnström på riktigt. I övrigt hann jag inte med mycket annat än jeansjackebroderande och pallkragepåtande här när våren plötsligt blev sommar. Fick dock köpt en spegel och en lampa som snabbt blev favoritdetaljer hemma och kikade på bebisgetter så var rätt nöjd ändå! 
 
Juni
Här hann jag knappt blogga alls för i närmare två veckor hade jag finbesök av Anna-Li och det blev äventyrande runt i trakterna. En nationaldag på Nordiska Akvarellmuseet (minns fortfarande hur stolt jag var att lyckas parkera på den lilla piren med min klump till bil), en kväll vid havet vid Ramsvik, en heldag på Göteborgs botaniska trädgård och letande efter den gamla smältugnen på Halleberg är lite av vad vi hann med. I slutet av månaden hade mina pallkragar växt på sig ordentligt och jag såg till att hängmattan aldrig kände sig ensam. 
 
Juli
Sommaren gick från bara ovanligt varm till ett skrämmande bevis för klimatets ohälsa med alla bränder. Från mig fick ni lite avbrott i det med bland annat boktips och ett helt inlägg om Kevät. Jag kunde också börja skörda en hel del och på lediga stunder såg jag till att göra det bästa av årstiden och hitta på diverse näräventyr. Mot slutet av månaden var semestern så nära att jag nästan kunde ta på den och de allra sista julidagarna spenderade jag äntligen i ledighet! 
 
Augusti
I början av månaden gjorde jag en repris på förra årets succé och styrde återigen bilen norrut. Det blev dock en mindre resa både tids-, avstånds- och pengamässigt. Fyra nätter varav tre sovs i bilen. Mötte upp Anna-Li för en dag runt Idre där vi sprang på hundratals renar, åkte vidare på för mig helt nya vägar genom Härjedalen, vaknade en morgon av regndroppar i pannan, fördrev en förmiddag på en parkering i Östersund, smygfotade på museum trots fotoförbud, tog en snabbtur till Norge, spenderade en dag i mitt älskade Stekenjokk och hade bara ett gäng dagar i total frihet. Finns inget jag gillar mer men samtidigt kändes det sorgligt att se hur mycket mindre vatten det var i alla sjöar och hur lite kraft det var i forsarna jämfört med året innan. 
I övrigt bjöd augusti på skogsutflykter, mer trädgårdshäng och ja juste - en tatuerad underarm! 
 
September + Oktober
I september plockade jag en jädrans massa svamp, min arm läkte fint och så mycket annat tog jag visst inte kort på, fokuserade mest på att hålla huvudet ovanför vattenytan. I oktober broderade jag äntligen klart feministsvartsticket, möblerade om vardagsrummet och tog läskigt spontana beslut. Matilda byggde en koja i fåtöljen vilket var det kanske sötaste någonsin. 
 
November + December
Under årets sista månader jobbade jag mer än någonsin och mådde sämre än på länge. För mycket jobb för för få personer och jag hade mer ansvar än jag orkade med. Men med ett fantastiskt team i ryggen och ett grymt samarbete fanns det allt guldstunder där med. Året avslutades med en konstig men fin julafton, några dagar hos farmor och farfar i mellandagarna och ännu mer företagsplanerande. För nu är det snart dags hörrni, men mer om det inom kort. Nu är det några ynka timmar kvar av 2018 och de tänker jag spendera på samma sätt som förra året, med en massa djur, en massa mat och en massa avsnitt Gilmore Girls. 
 
Hoppas året som gått varit snällt mot er, om inte så hoppas jag iallafall att ni har lite fina ögonblick att se tillbaka på. Oavsett har vi ett helt nytt fint år framför oss och jag ser fram emot att dela det med er!

Vad tar du med dig från året som gått? Dela gärna med dig av ett extra fint minne eller en händelse som sticker ut.