Mina små Jämtlandssömmar

Hej hörrni! 
Som vanligt vid den här tiden på månaden är det dags att kika på vad jag pysslat med! Min tolkning av Jämtlandssömmen resulterade i fyra broscher där motiven är plockade från de två örngotten jag beskrev i presentationsinlägget.
 
Jädrans vilken suddig bild det blev insåg jag först nu, men ni får hålla till godo för jag orkar faktiskt inte springa och fota om just nu! 
Det gula A:et är broderat med tre trådar mouliné samt guldigt broderigarn. De andra är broderat med något annat bomullsgarn från DMC, hårdare tvinnat och inte delbart likt mouliné. Något jag hade i gömmorna men inte vet vad det heter, någon av er kanske kan hjälpa mig där?
 
A:et är en lite förenklad version av det som fanns på örngottet, jag har även lekt lite med färgerna. Det var sytt med vitt på vitt och den guldiga strimman var i originalet rosa. Sydd med förstygn och kantad med langett.
 
Näst på tur är en liten blomma av langett och förstygn som fortfarande väntar på montering.
 
Denna solen med sin lilla fågel fastnade jag för direkt och det var den som gjorde att jag valde att göra ett gäng småbroderiet istället för något större. Himla tråkig att sy med alla strålar men jag är ändå glad att jag gjorde den! Sydd med schattérsöm, langett och stjälkstygn. 
 
Sist och faktiskt också minst är denna lilla som nog blev min favorit i all sin enkelhet! Blommor och kantning av langett, stjälkstygn till spröten. 
 
Och avslutningsvis lite stökiga baksidor! 

Jämtlandssöm - Landskapsbroderi - Landskapssöm
Alicia

Sååå vackert Jenny! Älskar fågeln i solen <3 Som små amuletter.

Det hårdare tvinnade broderigarnet kallas pärlgarn :)

Klara

Vad kul att få ta del av motiven från örngotten genom dina tolkningar. Snyggt solen du gjort som brosch, passar ju perfekt i den runda formen! Och de täta strålarna gör den mer solig tycker jag. Gillar langettstygnen som kantar den sista broschen, har inte alls tänkt på att göra stygnen "åt andra hållet", fint det blev.
Och langetthjulen, blir fina roliga att brodera tyckte jag!

Linnéa

Men så fina! Tycker du har fått till så fina kontraster mellan färgerna på alla broscherna. Sen måste jag bara fråga hur sjutton du kunde lyckas det att bli så snyggt med guldtråden. Jag försökte brodera med guldtråd rätt så nyligen och det blev skitful xP

Sofie

Meeen vilka fina!!! Älskar A:et och den andra snirkliga med små blommor. Super fint verkligen!

Anki

Kom och tänka på att det var länge sen jag såg en uppdatering härifrån. Hoppas allt är bra med dig!

Alicia Sivert

Var eee du kompis?