Throwback till en eftermiddag vid havet

Häromdan när jag letade runt på min externa hårddisk hittade jag en mapp med bilder från en utflykt som aldrig hamnade här på bloggen. Jag tycker vi kikar på den idag stället! 
 
I mitten av juni förra året kom jag och en vän på jobbet av någon anledning in på samtalsämnet köttätande växter. Hon berättade att det växte en hel del sileshår i Ramsvikslandets naturreservat. Detta behövde såklart utforskas så med andra ord packades hund, kamera och kollega in i bilen en dag efter jobbet. 
Pinsamt nog är det här även första och hittills enda gången sedan jag flyttade ut på västkusten för över ett år sedan som jag ser havet annat än genom bilrutan när jag är på väg någon annan stans. 
 
Sileshår hittade vi ganska omedelbart. Och nästan lika snabbt började jag ångra att jag bara hade ett 35mm objektiv med mig. Oavsett var det himla häftigt att springa på något jag tidigare sett som så exotiskt! 
 
 
Det är ju onekligen något speciellt med solvarma klippor! Vill dock också minnas att det blåste rätt rejält trots sommaridyllen som syns på bilderna.
 
 
Min vapendragare var med som vanligt! Märktes dock att han är uppväxt i skogen och inte vid kusten, råkade dricka saltvatten ur en pöl och spydde upp middagen. 
 
På bild hamnade några fler vackra växter.
 
Och utsikter!
 
Men mest fotade jag tång, räkor och maneter i de små pölarna som bildats mellan klipporna. 
 
Mitt sällskap fokuserade mer på att fånga vågor. 
 
 
Älskar de blåa skalen i kontrast till alla varma toner! 
 
 
 
Lite mer sileshår på väg tillbaka till bilen och sedan var den utflykten slut.
Blir himla sugen på att utforska kusten mer nu när jag kikar tillbaka på den här eftermiddagen, borde ju sannerligen passa på när jag ändå bor här! 
 

Vilken är den häftigaste växten du sprungit på ute i naturen?
Ramsvik - Ramsvikslandet - Västkusten
Klara

Ser fantastiskt ut! Var också på (?) Ramsvikslandet tror vid ungefär samma tid förra året, lockas av att åka tillbaka när jag läser inlägget. Kan på västkusten tipsa om Tjurpannan nära Grebbestad och Kosteröarna (Björnsängen på nordkoster är en av fina platser där).
Kommer att tänka på tätörten när du skriver om köttätande växter, tror man också gjorde surfil på den på nåt sätt förr i tiden.

Svar: Åh tack för tips! Koster har jag tänkt åka till ganska länge men det har aldrig blivit av, är himla nyfiken på Kosters trädgårdar bland annat. Tjurpannan har jag hört talas om men har ingen direkt bild av hur det ser ut. Vad häftigt med tätört, får erkänna att jag fick googla den!
Jenny