Mitt påbörjade Svartstick

I vanliga fall brukar jag börja med presentationsinläggen till landskapssömmarna en eller ett par veckor i förväg och sedan jobba fram dem lite långsamt men med Svartsticket hann jag inte det utan smällde ihop hela inlägget bara någon dag innan det skulle publiceras. Var så nöjd med att jag hann få upp det på rätt dag att det sedan tog över en vecka innan jag kom på att ja juste, jag ska ju faktiskt brodera något också! 
 
Har kommit en bit iallafall och tror väl inte det kommer hinna bli så värst mycket mer gjort innan det är dags att sammanställa månaden så detta lilla halvfärdiga broderi blir vad jag bidrar med i april! 
Det har inte varit någon planering alls utan jag har bara kört på och testat mig fram med olika stygn och former. Blandat klassiska element som tofsar, rutsöm och ax med mer nytänkande former. Ramen runt är även den dubbla förstygn. 
 
Jag syr med svart moulinégarn (bomull) på vitt linne. Nedifrån och upp är det diagonal rutsöm, tofssöm på små stolpar, langett, en rad dubbla förstygn översydda med ett lodrätt stygn, plattsöm, halva korsstygn med en rad dubbla förstygn under, rutsöm i form av venustecken (började med att kopiera den vackra rutsömmen från Alicias broderi och insåg sedan att det skulle kunna bli venustecken om man la till en liten ruta över - varsågoda för tips!), flätsöm och sedan bara förstygn i olika konstellationer.  
 
Hur går det med era Svartstickstolkningar? Tänk på att sista dagen för att lämna in era bidrag är nu på onsdag!
Broderi - Landskapsbroderi - Landskapssöm - Svartstick
Linnéa

Ser ju riktigt snyggt ut! Ser framemot att få se hur slutresultatet blir :) Själv har jag nog tappat tidsuppfattningen, har helt missat att halva april redan passerat x) Så jag har faktiskt inte påbörjat något projekt och tror inte jag kommer hinna göra det heller innan onsdag.

Svar: Tack! Haha ja jag håller med om att den här månaden bara rusat förbi! Höll ju nästan på att missa mitt egna bidrag så jag förstår dig helt.
Jenny

Grahnslöjd

Vilken fin komposition!! Får mig att tänka på vikingatiden av nån anledning... Ser fram emot sammanställningen sen! Även om jag tyvärr har varken tid eller ork att själv delta är det kul att se andras bidrag och inspireras för framtida eventuella broderier:)

Svar: Tack! Och åh vad inspirerad jag blev av viking-kopplingen! Hade varit urhäftigt att göra ett svartsticksbroderi med vikingatema. Runor och gamla symboler! Får skriva upp den på att-brodera-listan! Och vad kul att höra att du uppskattar projektet även om du inte kan delta själv!
Jenny

Anki

Snyggt! Så snyggt med det svarta mot vitt linne!

Svar: Tack! Ja men visst är det, så kraftfullt med den extrema kontrasten :)
Jenny

Alicia

GENIAL utveckling av rutsöm och så passande inramning! Det här blir hur snyggt som helst!

Svar: Tack! Och extra tack för inspirationen till min geniala rutsöm :D
Jenny

Julia

Som jag sa i presentationen så älskar jag de grafiska och svartvita. Tycker du fångat det så snyggt och samtidigt modernt! Venustecknena är pricken över i:et!

Svar: Ja jag kan inte annat än hålla med där, man kan ju förstå att det är en stil som inte försvunnit under åren :) Tack så mycket!
Jenny