Norrlandsresan: Vägen norrut

Dag 1: Brålanda - Söderfors.
12/8 49 mil
 
Så var den här tillsist - dagen för avresan!
Jag började dagen lugnt och kom inte iväg förrän efter 10. Snabba stopp i Götene och Sala, däremellan en lite längre paus i Örebro där jag köpte denna resedagboken. Jag kom inte så långt som jag hade planerat idag, men vad gör det? Har ju ingen tid att passa. Tror morgondagen kommer bjuda på mer spännande vyer när jag kommer ut till höga kusten. Idag har mest varit en transportsträcka till den riktiga resan egentligen. 
Nattlogi blir rum 206 på Söderfors herrgård, ett gammalt bruk i fin miljö. Rummet är helt okej, även om jag verkar få dela det med en fluga. Kvällen kommer spenderas med netflix och imorgon drar jag direkt efter frukost.
Imorgon kommer jag också hamna längre norrut än jag någonsin varit. Häftigt!

Update: En timme senare gick strömmen så netflix blev en kort historia... Aja. Får sova istället och hoppas det är åtgärdat i tid för morgondagens dusch.
 
Dag 2: Söderfors - Skellefteå
13/8 70 mil
 
Dagen började med efterlängrad dusch och sedan frukost i herrgårdsbyggnaden. Enkel med god - och matsalen var helt fantastisk! När jag skulle checka ut gav hon mig först ett högre pris än vad jag hade bokat för men jag vågade säga till! Orimligt stolt över detta!
 
Färden bar vidare och dagen bjöd på orimligt mycket besvikelse. Körde förbi en skylt som sa "E4:an är tråkig - ta kustvägen istället" så det gjorde jag. Vilket jävla skämt! En smal, gropig 50-väg mitt i skogen. Med kustutsikt bara små glimtar. Skuleskogens parkering var knökfull och Naturkompaniets outlet även det en besvikelse. Har haft mycket ångest idag. Hela resan hittills har ärligt talat varit en besvikelse. Höga kusten är säkert fint om man semestrar här. Men från vägen är det mest som vilken väg som helst. Och klassiska höga kusten bron var som uddevallabron fast lite längre. 
Imorgon anländer jag till Kiruna iallafall och semestern kan börja på riktigt. Sedan blir vägen hem roligare - det vet jag ju sedan förra året. 
Hoppas jag slipper strömavbrott ikväll bara...
 
Min frukostvy på herrgården. Detta är Östra flygeln, där jag också sov. 
 
Det var alltså mina dagboksanteckningar för de första två dagarna. Dagen efter började semestern på riktigt precis som jag förutspådde, men det får vi prata mer om nästa gång. 
De första dagarna var verkligen en besvikelse. Visst hade jag klart för mig redan från början att resan upp mest skulle bli en transportsträcka och att det var hemresan som skulle bjuda på turistande, men det kom ändå som något utav en käftsmäll efter all planering och all längtan. När jag ser tillbaka på det i efterhand kan jag se det fina ändå. Söderfors herrgård var en superfin plats jag hamnade på av en slump. Jag är sedan tidigare fascinerad av bruksmiljön och att köra igenom klungorna med arbetarbostäder och se herrgården trona rakt fram var mäktigt. Jag fick rum i ena flygeln och sov gott trots att det i just lilla Söderfors skulle gå och bli strömavbrott hela kvällen och natten. På morgonen var jag den enda pigga gästen och fick därför äta helt ensam i den fantastiskt vackra matsalen. Supermysigt! Alla bilder i inlägget är förresten från herrgården, har dock bara mobilbilder därifrån för kameran orkade jag aldrig packa upp. 
 
När jag närmade mig Skellefteå kände jag tröttheten och bestämde mig för att stanna där om jag fick något rum. Det var faktiskt där jag gick in och frågade utan att ha bokat, som jag skrivit om tidigare att jag blev så stolt över. Och man kan ju lugnt säga att det lönade sig, resans både billigaste hotell och godaste frukost! 
 
Blev störtförälskad i det här taket. 
 
Har ni varit med om liknande resor? Sådana som varit besvikelser i stunden men som känns fina i efterhand?
 

Norrland 2017
Grahnslöjd

Vart i Skellefteå bodde du? Är ju lite av mina hemtrakter:)

Svar: När jag närmade mig och bestämde mig för att stanna för natten runt Skellefteå var jag först lite inne på Lövånger kyrkstad som såg så mysigt ut. Men deras öppettider matchade inte riktigt så det slutade med Best Western inne i stan :)
Jenny

Finurliga fröken

Jag är så imponerad av dig som gjorde det här! Jag funderar på att plandra in nått liknande till nästa sommar faktiskt. Om jag vågar. Kram

Svar: Vad roligt! Det tycker jag verkligen att du ska! :) Kram
Jenny

Julia

Spännande att få hänga med på din resa! Kan verkligen relatera till en resa som känts ganska hopplös men som jag ändå uppskattat efteråt. Jag var ju i Kanada i nästan 2 veckor i vintras. Både Daniel och min bror som var med fick influensa...Så vi hade alltså rest till andra sidan jorden och Daniel framför allt mår så fruktansvärt dåligt. Jag Åt bokstavligt talat ingefära och vitlök varje dag för jag ville verkligen inte bli sjuk. Jag blev inte sjuk men matförgiftad på flyget hem + att våra väskor försvann på hemvägen och kom några dagar senare... Hehe ganska kul hela eländet nu efteråt...

Svar: Haha åh, kan tänka mig hur hopplöst det kändes när ni var där! Men förhoppningsvis fick ni väl alla reseproblem då så ni slipper under flera år framöver ;)
Jenny

Jossan (å Nasti)

Nej, men va tråkigt att du tog dig in på Kustvägen och sen fick dåligt intryck av Höga kusten! Men jag håller med, Kustvägen är inte alls så spännande, bättre att ta tråkiga e4:an så man kommer fram! ^^

Har du möjlighet så åk till Höga Kusten, och Skuleskogen igen. Men under lågsäsong. För det är vackert i skogen, och det är awesome att klättra upp på Skuleberget, men inte när det är tokmycket folk.
Och det är synd att du kom till Skuleberget nu. Det var skitfint där tidigare, med stora grönytor, så det gick att tälta och sådär typ precis vid Naturum. Men så var det nån mupp som tyckte att det behövdes mer parkeringar, så då asfalterade dom allt! :(

Svar: Jag har allt tänkt ta mig tillbaka och ge Höga kusten en andra chans! Men det får nog, som du säger, bli i lågsäsong när det inte kryllar av turister! Vad tråkigt att höra om grönytorna, de där asfalteringsglada mupparna ska då alltid komma och förstöra :(
Jenny