Jag är så jäkla stolt över mig själv

Jag vill att alla ni som läser det här tar en stund och bara reflekterar över hur bra ni är. Hur långt ni kommit i livet. Hur jäkla fantastiska människor ni är, allihop. Det gjorde jag igår när jag var ute på kvällspromenaden med Kevät. Jag gick där och tittade upp på stjärnorna med ett stort jäkla leende på läpparna och insåg hur stolt jag faktiskt är över mig själv. Över den jag kämpat för att bli. Över valen jag gjort. Det finns så mycket med mig själv som jag inte tycker om, som jag klankar ner på. Det känns ofta som om jag står och stampar och aldrig kommer någonstans. Jag ser bara mina problem. Det är så enkelt att bara fokusera framåt och inte reflektera över det som varit, eller att bara se fel när man väl kollar tillbaka. Men när jag verkligen tänker på det har jag kommit så långt och klarat så mycket. Jag har så mycket att vara stolt över. 
 
Hur ensamt det än har varit har jag alltid gått min egen väg. Många gånger har jag önskat att jag kunde passa in mer. Vara lite mer som alla andra och inte alltid vara den udda fågeln på kanten. Men jag har aldrig kunnat det, jag har alltid varit en person som skaver lite och jag är stolt över det idag. Stolt över att jag inte lät mig formas.
 
Jag slutar aldrig utmana mig själv. I stort som smått ser jag alltid till att ge mig själv nycklar för att utvecklas. Jag tänjer gränserna för vad jag kan och vågar. Från att välja en mössa med fyra färger när jag vill lära mig sticka till att ensam åka iväg på en 450 mil lång roadtrip. Jag ger mig fan på att klara något och kämpar tills jag gör det.
 
När jag insåg att min dröm inte längre kändes lika viktig hade jag mod nog att släppa taget om den och då också totalt ändra mina mål och hela min livsstil. 
 
Jag har genom åren varit stark nog att ge en andra chans, men också släppt taget om människor när det blivit nödvändigt. Jag har insett att alla inte är menade att följa dig livet ut, de kanske gör sin nytta en kort tid. Jag har lärt mig att blod inte alltid är tjockare än vatten och att man inte måste älska, eller ens tycka om, personer bara för att det finns ett släktband. Men jag har också lärt mig att det finns gråzoner, inga relationer är helt i svart och vitt.
 
Jag identifierar mina svagheter och kämpar för att ändra dem. Det finns drag hos mig jag föraktar, delar av mig som inte stämmer in på personen jag vill vara. Jag känner till dem och jag jobbar aktivt på att ändra de tankesätten. Jag är en så mycket bättre och mer accepterande människa idag än jag var för bara ett par år sedan. 
 
Jag klarar inte bara av att ha ett jobb, jag sköter det riktigt bra också. Efter studenten var jag arbetslös ett år innan jag började på min nuvarande arbetsplats. Jag mådde riktigt dåligt och min sociala fobi var på sin peak. Jag var ett vrak och var helt säker på att jag inte skulle klara av att ha ett jobb, att jag inte skulle komma upp ur sängen varje dag. Och det var kämpigt i början, minst sagt. Jag hade så mycket ångest första halvåret att jag varje dag lagom till förmiddagsrasten var så svettig att mitt hår såg ut som om jag precis kommit ut ur duschen. Jag grät varje kväll och ville dö varje gång jag råkade göra något fel. Men det vände sakta men säkert och nu 2,5 år senare har jag fortfarande ett jobb. Ett jobb jag trivs bra med, även om vissa dagar fortfarande är svåra. 
 
Jag vågar störta in i saker med hela mitt hjärta. Jag har aldrig varit bra på att göra saker halvhjärtat. Jag kastar mig in i nya projekt och jag ger allt. 
 
På vilka sätt är du stolt över dig själv? Berätta gärna i en kommentar, eller skriv ännu hellre ett eget inlägg! Mer stolthet behövs i bloggvärlden tycker jag. 
 
 
Maria

Jag har följt din blogg länge men brukar inte kommentera. Vet inte varför men så funkar jag. Men jag känner att jag måste få berätta att dina ord och visdomar stannar kvar hos mig och stärker mig. Det här inlägget och inlägget om resan har stärkt mig och jag känner att jag måste berätta det för dig. Du inspirerar och jag beundrar ditt mod och din kamp! Min väg i livet har inte heller varit spikrak men jag är stolt över att jag fortfarande står upp och att jag ändå lyckats fortsätta leva med mina ibland till synes korkade beslut... Sluta aldrig vara Jenny för det verkar du vara riktigt jäkla bra på! :)

Svar: Om du bara kunde ana hur glad din kommentar gör mig! Det är precis det jag vill med min blogg, att genom att dela med mig av mina motgångar och svårigheter hjälpa någon annan som slåss mot samma eller helt andra saker. Att jag kan inspirera och stärka dig med mina ord är det absolut finaste jag kan tänka mig. TACK för att du ville dela med dig av det här! <3
Jenny

Linnéa

Vilket fantastiskt inlägg! Jag är stolt över att jag har tagit mig igenom 2 år utbildning på universitet när jag från början trodde att jag bara skulle klara av 2 veckor. Det kanske blir ett inlägg eget om stolthet småningom om :)

Svar: Tack så mycket! Det är verkligen något att vara stolt över tycker jag! Ska bli kul att läsa om du gör ett eget inlägg i framtiden :D
Jenny

Finurliga fröken

Vilket fantastiskt inlägg! Och vilken fantastisk och klok människa du är. Underbart att kunna reflektera över det och känna att du är bra och har kommit långt. Jag ska fundera på det här och själv skriva ett inlägg om det i framtiden. Kram

Svar: Tack för dina fina fina ord! Ska bli väldigt kul att läsa ditt inlägg när du hunnit reflektera över det. Kram!
Jenny

Wilda

Åh jag blir också stolt över dig när jag läser! Tack för din ärlighet. Jag är stolt över mig själv på många sätt. Just nu är jag stolt över att jag kan ta en dag i taget, att jag klarar av att acceptera min smärta och ha självmedkänsla med mig själv. Jag är stolt över att jag vågar vara fullkomligt ärlig med mina medmänniskor idag och att jag i år har lärt mig att ta tag i saker direkt istället för att skjuta upp dem - eftersom det ger så mycket mer. Jag är också stolt över mitt skrivande - sådär så jag nästan spricker av det ibland. :D

Svar: Tack så mycket Wilda! Både för fina komplimanger och för att du delar med dig! Det låter som att du har riktigt mycket att vara stolt över och jag blir så glad över att du ser det!
Jenny

Julia

Så bra, viktigt och fint inlägg att få ta del av! Smart att skriva ner det så kan du gå tillbaka när man behöver pepp och uppmuntran! Jag hade just en sådan dag förra veckan när jag läste inlägget och var väldigt låg och kunde inte komma på en enda anledning till att vara stolt just då. Men jag är stolt över att jag vågat satsa på min "dröm" när det kommer till jobb genom att flytta till en ort jag annars inte hade valt och att jag märker att jag utvecklas! Jag är stolt över att jag insett att jag är en person som faktiskt trivs i att vara själv och att man får tycka om det!

Svar: Åh tack för att du delar med dig<3 De där dagarna när man känner sig låg och sämst i världen kommer väl aldrig helt försvinna men det är som du säger väldigt fint att ha en sådan här lista att gå tillbaka till. Det var nog lite därför jag ville skriva ner det också när jag började fundera på det. Men vad himla kul att läsa att du tänkte om när du mådde bättre och jag tycker verkligen du har saker att vara stolt över!
Jenny

Jessica

Åhhh vilket underbart inlägg!! Jag relaterar verkligen vad gäller andra chanser, att släppa de människor som kanske drar ner en och att släktband inte är allt. Har haft så mycket såna förändringar i mitt liv, men känner mig ändå stolt att jag vågat ta avstånd när det behövts.

Svar: Tack för din fina kommentar! Det är så jäkla jobbigt att inse att personer man verkligen vill ska vara bra kanske inte är det. Att göra det och att våga ta avstånd kräver så himla mycket styrka, så jag blir också stolt över dig!
Jenny

Fanny

Detta värmde att läsa på en onsdag. Så fint o inspirerande. Tack!

Svar: Åh vad fint att höra! Tack!
Jenny

Mikaela

Åh vad fint att läsa <3 Du har massor av grejer att var stolt över ju! Det jag har tänkt på sistone att jag är stolt över är att jag ändå är ganska modig. Jag vågar kasta mig ut i nya grejer, ändra mig och göra om, bryta upp från platser och sammanhang. Det är ju faktiskt inte helt lätt, men jag bara gör det bara sådär trots att det är läskigt.

Svar: Åh tack så mycket! Och tack för att du delar med dig! Tycker verkligen du är modig och tycker verkligen det är något du ska vara stolt över! Ashäftig är du :D
Jenny