Ett par broderade värmekuddar

Vet inte hur många gånger dessa skymtat på bloggen nu, men äntligen ska de få ett eget inlägg! De här små broderierna är det roligaste jag gjort på länge och det ledde till insikter jag funderat vidare på och försökt skriva ett inlägg om i flera veckor. Vi får väl se om jag kommer någon vart med det snart. Iallafall så började allt med att jag rensade och sorterade bland mina sparade inlägg på Bloglovin och hittade då ett inlägg Josefine skrev inför jul förra året där hon visar hur man syr en egen värmekudde. Inspirationen kickade igång direkt och efter att ha bläddrat bland min samling gamla mönster och böcker fastnade jag för ett motiv ut boken Hallandssöm av Britta Johansson som jag utgick ifrån men freestylade lite med färger och detaljer. Jag har ganska länge beundrat olika landskapssömmar men det här är första gången jag vågade mig på ett försök själv. Förutom min kortsstygnstext som knappt räknas är det också mitt allra första fria broderi, där jag inte gått efter någons mönster utan bara kört på själv, därför jag jag också kört på med en massa olika stygn för att testa och lära mig. 
 
 
 
Den första är som sagt inspirerad av hallandssöm. Jag har använt mig utav moulinégarn förutom i bottensömmen i hjärtat där det är pärlgarn. Jag har sytt med efterstygn, snoddsöm, klumpsöm, franska knutar och öglestygn. Tror jag iallafall, haha. 
Den andra är sydd helt i pärlgarn och är en lite större bottensöm med några franska knutar i och kedjestygn runt om. 
De är sedan ihopsydda och fyllda med grötris. För bättre beskrivning tycker jag ni kikar på inlägget jag länkade här ovan! 
 
 
 
Jag har en massa ideer på fler landskapssöms-inspirerade småbroderier så jag tror inte det här bli sista värmekuddarna för i år, men det är ju en himla fin liten julklapp så vad gör det! 
Detta blir också mitt bidrag till Sypeppen som den här månaden hålls av just Josefine
 
 
Bottensöm - Broderi - Landskapssöm - Sypeppen
Linnéa

Vad fina de båda blev! Min favorit är nog den färgglada cirkeln :)

Svar: Tack så mycket! Själv gillar jag nog den andra bäst, men det är nog för att cirkeln blev lite tjatig att sy där på slutet.
Jenny

Helga

Jättefina! Så fort vi får tummen ur och har rätt material till så ska jag börja på ett broderi tillsammans med min man. Ska bli roligt! :)

Svar: Tack! Det låter spännande?! Hoppas det hamnar på bloggen sedan :)
Jenny

Wilda

Otroligt fint! Väldigt inspirerande :D

Svar: Tack så mycket!
Jenny

Josefine

Jag blir så himla glad av det här! Så roligt att mitt inlägg lyckades inspirera till de här fantastiska vetekuddarna (som är mycket mycket finare än den jag gjorde). Så imponerad av broderiet!

Svar: Åh vad roligt att höra! Tycker dock din med den lilla kransen var underbart söt och det var egentligen bara för att jag kände att jag inte kunde kopiera den helt som jag började rota i mina böcker och hittade det andra mönstret, så jag får tacka för den pushen också ;)
Jenny

Victoria

De här är så otroligt vackra, du har verkligen lyckats! :)

Svar: Tack så mycket!! :)
Jenny

Alicia

WOW alltså! Den multifärgade bottensömmen, vilken grej! Snacka om att du tar bygdebroderiet till en ny nivå! Så vackert och livgivande!

Svar: TACK! Var himla trött på den där på slutet men älskar den nu när det gått lite tid!
Jenny