Om sommaren och livet i allmänhet

Nu är vi inne i maj och det innebär att det redan är nedräkning till semestern för min del! Eller iallafall min första semester då jag valt att dela den. Sommar-sommaren är inte så mycket för mig. Det är ofta för varmt för att göra något vettigt och resten av landet har semester vilket leder till mer folk överallt. Motsatsen till vad jag vill med min semester. Därför har jag valt att ta två veckor i månadsskiftet maj/juni och två i augusti/september. Fyra veckor på raken kändes som en stor ångest. Att allting skulle hänga på just de dagarna, att det skulle bli någon sorts press att klämma in allt jag vill göra. Med två gånger två veckor känns det mer lugnt, jag har en paus efter den intensiva vintern och våren men samtidigt något mer att se fram emot i slutet av sommaren. Några dagars äventyr, några dagars vila hemma. Helt perfekt.
 
För ett par veckor sedan lade Elin på Teknifik upp ett klipp om vad en arbetsgivare kan se på din facebooksida. Detta gjorde såklart att jag var tvungen att testa, och detta ledde till att jag började scrolla ner i flödet. Längre och längre. Tills jag nådde datumet 7 juni 2011. Där stod en rad som fångade min blick direkt. Ett inlägg jag själv hade skrivit. This summer is for art and adventures. 
 
Jag minns sommaren 2011. Den bjöd sannerligen på konst och äventyr. Det var 2011 jag påbörjade mitt konstprojekt som sedan rann ut i sanden. Jag ritade eller målade varje dag. Jag reste både in- och utrikes och i slutet av sommaren började jag gymnasiet på en liten ort 20 mil hemifrån. 2011 blev min mest händelserika sommar någonsin. 
 
2017 vill jag ha en lugn sommar, men med samma ledord. Jag vill ha landat helt i min vardag, jag vill skapa och känna inspiration, jag vill fylla lediga stunder med äventyr. 
 
Det bästa jag vet är att packa in hund, kängor, en rejäl matsäck och eventuellt en vän i bilen och åka till en ny naturplats. Vandra, utforska, fundera, reflektera, diskutera. Det är min definition av äventyr. Där mår jag som bäst och de stunderna kan jag sedan leva på länge. I minnena finns så mycket energi och glädje som kan pigga upp även den regnigaste, mörkaste dagen långt senare. Minnen och känslor som ger inspiration till senare skapelser. Färgerna på himlen, reflektionerna i vattnet, skuggorna från träden, känslan av lugn. 
 
Naturen i allmänhet och skogen i synnerhet är mitt hem och min trygghet, så har det varit så länge jag kan minnas. En frizon från ångest och prestationer. Med inspiration från allt detta har jag satt upp ett nytt mål för mig själv. Ett mål med livet som enda tidsbegränsning. Jag vill besöka alla Sveriges 29 nationalparker. Utforska och uppleva. Det känns så bra, fint och rätt. Kanske blir jag klar om några år, kanske besöker jag min sista när jag är 75, kanske hinner jag bara med hälften. Men det känns som ett oerhört spännande äventyr och tänk bara vad mycket häftig natur jag har framför mig. 
 
This summer life is for art and adventures.
 
Har ni några planer för sommaren?
thea

det var nog det allra finaste mål jag någonsin läst om. vilken briljant idé. hoppas verkligen du får en fin sommar med oändligt mycket natur i din omgivning, och helt utan krav.

jag har inga superplaner för i sommar (för att jag ska jobba jobba jobba..) men jag hoppas att hösten bjuder på något fint reseäventyr (kanske färöarna, kanske kroatien, kanske "bara" runt knuten och in i svampskogen) <3

Svar: Åh tack för dina fina ord<3 Hoppas även du får en fantastisk sommar och höst med massa småäventyr emellan jobbdagarna och en underbar resa hur stor eller liten den än blir. Färöarna är för övrigt ett av mina allra största drömresmål, så jag hoppas du får det lite extra fint om du åker dit och äventyrar!
Jenny

Julia

Håller med dig till 100 % här! Art and adventures. Det är det absolut finaste och bästa jag vet. Nationalparker låter ju också som en spännande idé, kan ju faktiskt checka av Abisko i sommar :D Det är det enda jag har planerat dessutom. Jobb hela sommaren, men är utomhus så känns lovande ändå!

Svar: Men visst, de två helt klart finaste sakerna som finns! Som enda planerade grej är det ju en himla bra en iallafall! Ska bli så kul att se bilder och höra reflektioner från vandringen sedan :D
Jenny

Wilda

Så fint skrivet och viktigt <3 Jag ska verkligen försöka njuta av den här sommaren, vila, vara här och nu och bada mycket. Och åka på en liten resa till vänner som jag inte träffat på länge.

Svar: Tack Wilda!<3 Låter som du har en härlig sommar framför dig!
Jenny