Monthly Makers: tema tyg

Äntligen har jag haft både tid, lust och möjlighet att knåpa ihop ett bidrag igen! Det här året har hittills inte varit den kreativa höjdpunkt jag hade önskat men nu känns det ändligen som att jag trappar upp igen. Jag har just nu flera spännande projekt i huvudet behöver bara fixa lite material för att fullföra dem. 
Åter till Monthly Makers, denna månaden är temat tyg och det är Wilda som står för värdskapet. Jag bestämde mig för att ta tag i något jag skjutit på ett par månader, nämligen att sy en soffkudde! Den ena av mina kuddar hade ett överdrag med vintermotiv och det har ju känts sådär roligt nu efter att våren kom. När jag flyttade fick jag också ett gäng gamla gardiner av farmor, bland annat dessa med penséer som jag inte ville ha i något fönster men som skulle göra sig bra mycket bättre som en somrig soffkudde! 
 
Och det var nästan meant to be, för gardinlängden var i helt perfekt storlek till innerkudden jag redan hade. Behövde inte klippa något alls utan det var bara att vika ihop, sy ett par raksömmar, snygga till överlappskanten lite och sedan sy fast knappar och göra knapphål. Jag drog också för första gången fram instruktionsboken till symaskinen och lärde mig att det finns en knapphålspressarfot?! SÅ mycket enklare och finare det blev alltså, nu vill jag sy knappar överallt. 
 
Tyget är alltså en återbrukad gammal gardin, själva kudden använde jag samma som innan och knapparna fyndades i gammelmormors syskrin. En somrig soffa för noll kronor och inte mycket jobb med andra ord! Bästa sortens inredning om jag får säga det själv. 
 
Jag har funderat fram och tillbaka huruvida jag ska brodera en av blommorna för att göra kudden lite mer speciell och arbetad, men jag kan inte bestämma mig för vilken isåfall. De som är bra placerade är ju också vridna åt sidan så det ser ju inte så kul ut, och det blir ju lite mycket att ta någon närmare knapparna. Eller så broderar jag flera blommor på baksidan så kan man välja vilken sida som ska vara uppåt. Som två kuddar i en. Jag kan inte bestämma mig alls, vad tycker ni?
 
Har ni skapat något till månadens tema?
Helga

Fin kudde! Gillar trycket :) Jag tror det hade varit roligt om du broderade på baksidan. Då blir båda sidorna speciella :)

Svar: Tack! Det lutar åt att det blir så, känns som en fin bonus att man får två kuddar i en! :)
Jenny

Linnéa

Jag håller med Helga! Jag hade eller rättare sagt har en idé, men jag har inte haft tiden till att genomföra den ännu.

Svar: Vad tråkigt, ska bli kul att se vad det blir när du hittar tiden :D
Jenny

Mikaela

Åh vad fin, vilket fint tyg! Perfekt sommarkudde ju!

Svar: Tack! Men visst är det! :D
Jenny

Finurliga fröken

Men så fint! Gud va jag vill ha en symaskin.

Jag har också varit med i månadens tema. Virkade en matta av gamla sängkläder.

Svar: Tack så mycket! Har inte hunnit gå igenom samlingsinlägget än men det låter ju som ett himla fiffigt återbruk!
Jenny

Wilda

Otroligt vackert! Vilket tyg! Och jättefint med knapparna. Tror din idé om att brodera på andra sidan är den bästa! Så fiffigt ju!

Svar: Tack! Jag lutar också åt den idén, tror det kan bli bra! Som två kuddar i en :D
Jenny

Grahnslöjd

Vilket supertjusigt tyg, jättesnygg kudde!!!:)

Svar: Visst är det! Gillar inte direkt penseer egentligen, men som tyg gör de sig riktigt bra! Tack så mycket :D
Jenny

Stina | Stinas tillvaro

Instämmer med övriga, fantastiskt vackert tyg! Så bra idé att återbruka på temat :)

Svar: Eller hur! Så somrigt och härligt. Hade först tänk mig något större projekt, men är nu i efterhand glad att jag höll mig till materialet jag redan hade :)
Jenny

Johanna

men ååh vad fin! Jag är så himla insnöad på blomstermönstrat just nu, och har köpt på mig massa tyg på secondhand som jag ska sy om till balkongen! Tack för inspiration!

Svar: Tack! Det är egentligen inte alls jag, men på något vis fastnade jag för pensel-trycket ändå! Hoppas på inlägg om balkongen när du är klar! :D
Jenny

Alicia

Ojjj sånt fint tyg och vilket bra återbruk! Tycker om att du låter knapparna synas, det blir en funktion som också är en detalj och den kombon är den bästa tycker jag! Vore fint med broderi också om du kommer dig för - men så är det ju alltid fint med broderi ;)

Svar: Tack! Knapparna beror dels på att det är fint, men också mycket på att det skulle bli enkelt att sy, haha! Men så här i efterhand blir de stora knapparna rätt osköna att få i ryggen så kudden ligger mest knapparna in mot soffan. Vilket ju ger än mer anledning att brodera på "baksidan"! Nååågon gång blir det säkert av, haha.
Jenny