Den stora semesterlistan

Inne hos Ellen hittade jag den här semester-listan och eftersom jag just nu är helt inne i en semester-pepp-bubbla kan jag ju inte låta bli att fylla i den själv. Jag har även tidigare skrivit lite om mina semester-tankar och det kan du läsa här
 
Vad ska du göra på din semester?
Jag ska åka runt i landet och besöka platser och personer jag vill till, vara hemma och bara ta det lugnt och antagligen hänga en del i mammas trädgård. 
 
Ska du åka någonstans?
Jag tror inte det blir någon längre resa, isåfall blir det på den sena semestern. Är väldigt sugen på att göra en liknande tur som dala-resan förra året men tror det mest kommer bli dagsturer eller max en natt borta. Vill besöka någon mer nationalpark (som är mitt nya mål om ni minns) och andra fina naturplatser. Gärna någon tur nedåt i landet, kanske till Stenshuvud eller Hallands väderö. Efter att ha läst en bok som utspelar sig på platsen är jag också oerhört sugen på en tur till Huseby bruk, bara kolla hur drömmigt det verkar med slottet, parken och all historia! Sugen på att hänga med kanske?
 
Hur länge ska du vara ledig?
Totalt fyra veckor. Två vid månadsskiftet maj/juni och två i augusti/september. 
 
Vad vill du verkligen hinna med?
Inget speciellt faktiskt. Jag vill mest bara ha tid att ta det lugnt och göra små äventyr i den mån jag orkar och känner för det. Kravlöst är mottot för årets semester! 
Skulle förresten vilja hinna måla om piedestalen under första semesterperioden, för den extra platsen behövs verkligen nu när alla odlingar ska få rum. 
 
Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Prick vad jag skrev i första frågan. 
 
Vad ser du mest fram emot?
Att vara ledig på vardagar. Det är det enda jag verkligen inte gillar med mitt jobb, att jag aldrig är ledig på vardagar. Det är det enda jag saknar från året jag var arbetslös, att kunna göra saker och besöka platser när det inte är lika mycket folk. Om det så är att åka och handla eller gå på museum eller åka ut i skogen spelar mindre roll, det är så himla skönt att vara ledig när inte alla andra är det. Det är också en anledning till varför jag inte tar ut min semester mitt i sommaren.
 
Vad kan gå fel?
Jag ser inte så mycket som kan gå fel faktiskt. Det skulle vara ifall jag hamnar i en väldig svacka där jag inte har lust med annat än att dra ner rullgardinerna och gömma mig under täcket, men vi hoppas väl på att det inte blir så.
 
Vem kommer du vara mest med?
Kevät såklart.
 
Vad kommer du lägga mest pengar på?
Bensin. Och mat.
 
Vad kommer du köpa inför semestern?
En ny bil äntligen!
 
Kommer du använda det?
Jag hoppas det! Finns så många platser jag vill besöka och förhoppningsvis kan jag kryssa av en hel del under semestern.
 
Kommer du bli brun?
Det tror jag nog. Jag har aldrig i hela mitt liv satt mig ute med anledning av att sola, förstår verkligen inte grejen med det. Men då jag spenderar större delen av sommaren utomhus brukar färgen komma på köpet.
 
Vad vill du säga till ditt semester-jag?
Ha kul och låt inte ångesten hålla dig tillbaka allt för mycket. 
 
Vad kommer du äta?
Mycket matiga sallader. Och grillat med en massa goda röror och tillbehör. Sedan blir det nog en hel del picknick-mat med mackor och piroger.
 
Vad kommer du dricka?
Jag dricker mest vatten faktiskt, så det fortsätter ju även under sommaren. Men tackar ju inte nej till lemonad eller iste en varm dag!
 
Vad kommer göra den här semestern extra bra?
Att den är kravlös, öppen och helt fri att fylla med äventyr. Att jag har en så bra känsla i kroppen, jag bara vet att den kommer bli underbar hur än vädret blir och hur många eller få turer jag kommer iväg på. Sedan skadar det ju inte att jag lagom till semestern (förhoppningsvis) kan hämta min nya bil och då kommer slippa den ständiga ångesten jag har över skrothögen jag kör nu. Vilken frihet alltså<3
 
Vad kommer du ha på dig?
Jag byter inte min garderob något nämnvärt mellan säsongerna, men långjeansen får iallafall lämna plats åt shorts och solglasögonen spenderar mycket tid på näsryggen. 
 
Hur kommer du att göra dig illa?
Inte alls hoppas jag. 
 
Vad oroar du dig för?
Jag oroar mig för alla vardagssaker jag oroar mig för varje dag, men jag har inga speciella orosmoln för semestern vilket känns otroligt skönt. Det är inte så mycket som kan gå fel när man inte har så många krav eller förväntningar helt enkelt! 
 
Vad kommer bli extra speciellt i år?
Att det är min första riktiga semester! Förra året var egentligen min första riktiga, men då hade jag bara två veckor. Detta är första året med hela fyra. Sedan blir det ju första sommaren i nya lägenheten, första sommaren som bohusläning och första sommaren med nya bilen. Så det blir en himla massa första.
 
Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Som helt jädra underbar. 
 
Har ni några semesterplaner?