Monthly Makers: tema tyg

Äntligen har jag haft både tid, lust och möjlighet att knåpa ihop ett bidrag igen! Det här året har hittills inte varit den kreativa höjdpunkt jag hade önskat men nu känns det ändligen som att jag trappar upp igen. Jag har just nu flera spännande projekt i huvudet behöver bara fixa lite material för att fullföra dem. 
Åter till Monthly Makers, denna månaden är temat tyg och det är Wilda som står för värdskapet. Jag bestämde mig för att ta tag i något jag skjutit på ett par månader, nämligen att sy en soffkudde! Den ena av mina kuddar hade ett överdrag med vintermotiv och det har ju känts sådär roligt nu efter att våren kom. När jag flyttade fick jag också ett gäng gamla gardiner av farmor, bland annat dessa med penséer som jag inte ville ha i något fönster men som skulle göra sig bra mycket bättre som en somrig soffkudde! 
 
Och det var nästan meant to be, för gardinlängden var i helt perfekt storlek till innerkudden jag redan hade. Behövde inte klippa något alls utan det var bara att vika ihop, sy ett par raksömmar, snygga till överlappskanten lite och sedan sy fast knappar och göra knapphål. Jag drog också för första gången fram instruktionsboken till symaskinen och lärde mig att det finns en knapphålspressarfot?! SÅ mycket enklare och finare det blev alltså, nu vill jag sy knappar överallt. 
 
Tyget är alltså en återbrukad gammal gardin, själva kudden använde jag samma som innan och knapparna fyndades i gammelmormors syskrin. En somrig soffa för noll kronor och inte mycket jobb med andra ord! Bästa sortens inredning om jag får säga det själv. 
 
Jag har funderat fram och tillbaka huruvida jag ska brodera en av blommorna för att göra kudden lite mer speciell och arbetad, men jag kan inte bestämma mig för vilken isåfall. De som är bra placerade är ju också vridna åt sidan så det ser ju inte så kul ut, och det blir ju lite mycket att ta någon närmare knapparna. Eller så broderar jag flera blommor på baksidan så kan man välja vilken sida som ska vara uppåt. Som två kuddar i en. Jag kan inte bestämma mig alls, vad tycker ni?
 
Har ni skapat något till månadens tema?