Om bloggtystnad och ett broderat citat

 
Det har varit tyst här det senaste, en kort förklaring är att saker krånglat så mycket att jag inte orkat annat än att stänga ner och begrava mig i ångest. Nu krånglar fortfarande allting men jag mår iallafall bättre och har mer ork att hantera det. Vad som hållt mig flytande har varit skapandet och jag har på 1,5 vecka startat upp tre nya projekt (varav ett är klart, och det är det vi ska kika på idag!) och planerat för flera andra. Jag gick från botten direkt in i något sorts kreativt flow och det har också smittat av sig till bloggen som jag planerar ska få ett ordentligt uppsving, men det tar vi en annan dag för nu vill jag visa vad jag sysslat med de senaste dagarna! 
När jag läser eller lyssnar på böcker skriver jag alltid ner citat jag gillar. Ibland skriver jag in dem i min citat-bok, ibland hamnar dem i bokinläggen och ibland bara måste jag göra något mer av dem. Detta citatet var ett sådant som verkligen fastnade och i tisdags när jag var ute på kvällspromenad med Kevät, långt efter min vanliga sovtid, slog det mig att det skulle bli ett broderi. Fylld av kreativitet började jag leta i mina mönsterböcker och satt sedan och ritade upp mönster tills ögonen gick i kors. Mönstret till dessa bokstäver tog jag från Märkboken av Elsie Svennås, kan verkligen rekommendera att ni kniper åt er dessa om ni springer på dem! Själv fyndade jag dem i farmors källare, en magisk plats man aldrig lämnar utan ett par kassar material! 
 
Citatet kommer från boken Hilma av Anna Laestadius Larsson. Den handlar om den mycket speciella och intressanta konstnärinnan Hilma af Klint. Mer om boken skriver jag i nästa boksammanfattning, men under tiden kan ni läsa mer om den här och mer om Hilma här
 
Broderiet är sytt med bara korsstygn och materialet är vad jag kunde hitta i gömmorna, vilket blev pärlgarn på aidaväv. Egentligen är garnet på tok för tjockt så stygnen blev väldigt tjocka och klumpiga, men jag tyckte det blev riktigt bra ändå! Det gjorde också att felstygnen knappt syns vilket blev ett plus, noggrannheten lät jag inte ta allt för stor plats då detta handlade mer om skaparglädje än ett perfekt resultat. Ett tankesätt jag försöker få in i det mesta jag gör, perfektionist som jag är i grunden. 
 
Monteringen är väldigt provisorisk då jag helt enkelt inte vet hur man gör, just nu är den uppspänd med häftmassa direkt på ramens bakstycke. Men tills den får något bättre öde gör den sig riktigt fin där i guldramen på sekretären. 
Nästan löjligt nöjd är jag! 
 
Detta blir också ett bidrag till Sypeppen som den här månaden roddas av Josefine
Broderi - Feminism - Korsstygn - Sypeppen
Mikaela

Åh vad fint!! Så långt ifrån min första gissning och så bra citat!

Svar: Tack! Haha ja, det var ju inte riktigt markoolio ;) Även om han gärna kan ta och skriva ihop en feministisk dänga!
Jenny

Linnéa

Vilket fint citat!! Jag gillar verkligen att du valt att göra olika färger på ordet mer. Det känns som att det blir lite mer tyngd i ordet.

Är ju inte någon expert på broderi och jag vet inte heller hur duktig du är på det, men i alla fall här är min teori ditt problem med garnet. Jag har fått lära mig att broderigarn (oftast) består av 6 trådar och att när man skall broderar endast skall använda 2-3 av dessa annars blir det för tjockt.

P.s. Vad skönt att du mår bättre nu :)

Svar: Vad kul att du tolkade det så! För det var min mening, att trycka till lite extra på ordet mer och samtidigt få in lite mer liv i själva motivet.Din teori stämmer precis, det vanligaste broderigarnet mouliné delas för att inte bli för tjockt. Men jag använde pärlgarn som är mycket hårdare tvinnat och därför inte blir lika bra att dela. Tror resultatet hade blivit bättre med mouliné men allt brodyrgarn jag har är en blandad påse med restgarn jag fått och detta var enda färgen jag hade tillräckligt mycket av för att vara säker på att det räckte till hela texten. Så det fick bli som det blev, och det gick ju bra det med :D
Jenny

Josefine

Så fin! Jag gillar verkligen typsnittet, så fint att bokstäverna inte är helt fyllda. Väldigt bra citat också.
Tråkigt att du har mått dåligt, men skönt att du mår bättre nu!

Svar: Tack så mycket! Fastnade verkligen för typsnittet, gillar hur det är enkelt, tydligt men samtidigt lite piffigt med prickarna.
Jenny

Eva

Snyggt broderat. Jag har aldrig kunnat brodera men framöver tänkte jag ta tag i det. Just nu är det lapptäcke som upptar min hjärna - och på dem kan jag ju brodera namn och symboler.


Svar: Tack! Jag trodde inte jag kunde brodera heller fram till för något år sedan, men nu är det bland det bästa jag vet. Så rogivande och kreativt och historiskt. Tycker broderier på lapptäcke låter som en ypperlig idé!
Jenny

Wilda

Otroligt snyggt!

Svar: Tack så mycket!
Jenny

Beata

men herre va fint! shit vad du är duktig!

Svar: Men åh, tack så mycket!
Jenny

Alexandra

Vilket härligt broderi! Va bra du mår bättre, skapande och kreativitet kan verkligen få bort tråkiga tankar och skit. Det blir roligt att se de andra projekten framöver. Är superbra på att hasta igång en massa men försöker ta det lite lugnare, fick en bra påminnelse nu :)

Svar: Men visst! Få saker är lika rogivande och läkande ändå. För vem har tid att tänka massa strunt med en nål eller ett par stickor i handen? Jag är tvärt om bra på att låta mina projekt stanna i planeringsfasen så är väldigt glad att jag äntligen dragit igång lite grejer nu! :)
Jenny

Ellen

Åh, korsstygn! Mitt absolut roligaste under syslöjden. Så pass att min lärare tillslut bannlyste mig från det och tvingade mig att testa andra saker också, haha :( Det här citatet i korsstygn var dessutom superfint!

Svar: Haha åh vad fint ändå! Hade varit kul att se ifall du har kvar några av de gamla slöjd-alstren :D
Jenny

Grahnslöjd

Så otroligt fint!! Och vilket citat:) Jag söker fortfarande efter det perfekta citatet att brodera:) Hoppas att du bara börjar må bättre och bättre nu!!!

Svar: Tack! Har också haft i bakhuvudet att jag vill hitta ett perfekt broderi-citat men mer tänkt att det får bli ett framtida projekt, så ramlade det här över mig och krävde genast att förevigas i korsstygn ;)
Jenny

Fredrikapåvinden

Men åh så fint! Så fint när något jobbigt får vändas och komma ut som nått kreativt och livsbejakande! Jag tycker verkligen det syns i broderiet att du haft skaparflow när du gjort det!

Svar: Tack så mycket! Men precis, det är ju bland det finaste som finns faktiskt! :)
Jenny

Julia

Så fint! Gillar att garnet kanske var lite för tjockt för gör att stygnen ser så mjuka och mysiga ut att man vill stryka med handen över dem!

Svar: Tack! Precis vad jag tyckte också :D Det ser liksom lite tjockt och mysigt ut, haha!
Jenny

Alicia

SÅ snyggt och vad glad jag är att se dig brodera! Sugen på de där Svennås-böckerna själv också, har bara den gula men den kan jag innerligt rekommendera! Hoppas krånglet löser sig snart och att du får återkomma med dubbel kraft! Jag ligger efter med bloggläsandet men tänkte lyxa till söndagskvällen och ta igen lite Rangifer-tid nu.

PS så himla fina bilder också!!

Svar: Tack! Var också glad över att se mig brodera, haha! Efter detta har skapandenivån varit nere på noll i två månader, men nu börjar jag sakta men säkert komma tillbaka och broderinålarna ska inte få vila länge till!
Jenny

Jasmine

Kul att göra något med fina citat man snubblar över. Jag gillar resultatet! :)
Fortsätt ta vara på dig.
Kram

Svar: Men visst är det! Finns ju för många bra citat för att bara låta dem ligga och skräpa :) Tack!
Jenny

anneli

Jag älskar citatet, jag hade lätt kunna ha den hemma :)
Och att du gör i olika färger gör den mer intressan!

Svar: Det är en himla fin påminnelse att få varje dag, så tycker de flesta borde ha den hemma :D Tack!
Jenny

Beatrice

Så fint!! Tycker inte alls det ser slarvigt ut, förresten. Och ÄLSKAR att du fäst med häftmassa, haha! Bästa och roligaste jag hört idag, så bra lösning på ett sånt egentligt icke-problem som att man inte vet hur man fäster ett broderi. Jag vet inte heller hur man gör, men nästa gång jag försöker ska jag komma ihåg häftmassan!

Svar: Tack! Haha, häftmassan har faktiskt funkat otippat bra! Har inte släppt alls såhär två månader senare och så länge man inte kollar på baksidan ser det ju nästan proffsigt ut ;)
Jenny