Tankar om livet, julen och 2018

Jag blir så chockad (och glad!) när jag ser att ni faktiskt är ett litet gäng som kikar in här varje dag trots att det går på tok för lång tid mellan uppdateringar. <3
 
Det har redan blivit tredje advent, men jag har fortfarande inte tänt något mer ljus än det första. Det är som att tiden stannat, eller snarare som att tiden bara går men jag har stannat. De senaste veckorna har varit helt galna och jag har inte gjort mycket annat än att sova, jobba och halvsova framför Gilmore Girls. Nu är det en ynka vecka kvar till julafton. Fem tidiga mornar tills jag checkar ut från vardagen och tar 10 välförtjänta lediga dagar. 
 
På tal om julen så är det en helt ny upplevelse för mig i år. De senaste åren har jag försökt släppa pressen och stressen över att allting ska vara perfekt utan att lyckas. Det har snarare bara blivit värre då jag de sista dagarna i panik klämde in alla förberedelser jag planerat att skippa. Det har bakats ett tiotal sorters julgodis. Julklappar som ska vara genomtänkta, perfekta och helst handgjorda. Julpynt och tomtar i varenda vrå. Julmarknader varje helg, ibland kanske man till och med hinner klämma in två. Se julkalendern varje dag. Baka pepparkakor. Slå in alla perfekta julklappar i kreativa och överdådiga paket. Osv. Känner ni igen er? Jag tror ju inte jag är ensam precis. 
 
I år har jag släppt pressen och verkligen lyckats med det. Visst, det är en vecka kvar och fortfarande tid för panik men jag tror jag ska slippa den i år. Jag har aldrig känt mig så här lugn. Julafton är precis tillräckligt planerad för att vara ångestfri. Inte helt blank, men inte heller minutschema. Det blir en lugn hemmajul med en mamma, en barndomsvän, en hund och tre katter. Att det är mysbyxejul är redan spikat och inköpslistan för julmaten är skriven. Jag ser så himla mycket fram emot en helt kravfri dag tillsammans med två av de människor jag känner mig allra mest trygg runt. 
 
När julen närmar sig med stormsteg är det ju en annan sak som alltid följer. Ett nytt år. Jag har hittills tre planer för det kommande året. En (förhoppningsvis) långsiktig satsning, en kort och galen och jätterolig grej samt ett projekt som sträcker sig över hela 2018. Känns som ett himla bra sätt att ta sig an året på. Och ni ska få höra mer om allting i sinom tid, såklart!
 
Hur känner du inför julen och det nya året?
Mikkel

Oj oj ser ut som att en av mina proffsbilder kom med! Känner mig fett cool nu. Tack och hej leverpastej! <3

Linnéa

Jag har känt en hel del stress in för julen, men efter att jag blev sjukskriven för ett par veckor sedan har jag försökt släppa det och istället fokusera på det roliga med julen. Jag försöker inte planera det nya året allt för mycket, känner att det är bättre att vara mer öppen och ta det lite som det kommer :)
Hoppas allt är bra med dig och husdjuren!

Svar: Vad härligt att du kunnat släppa en del av stressen, mindre härligt att det krävdes en sjukskrivning dock. Hoppas du snart mår bättre! Tycker det låter som en bra plan att ta året som det kommer! :)
Jenny