Fynd från en novemberhelg

Vi gör en liten tidsresa idag tycker jag, närmare bestämt till första helgen i november. Utan att det direkt var planerat blev det en riktig fyndarhelg med en mini-loppisrunda men kanske framförallt slöjdmässa! Ni har ju redan fått tjuvkika lite men jag tänkte att vi kollar på allting idag! 
 
Jag och mamma hade pratat om att åka på en loppisrunda den helgen, dock blev det inte så mycket av det eftersom ingen av oss insåg att det var alla helgons dag föränn dagen innan. Två hittade vi som var öppna iallafall, en för oss ny och en som väl blivit något utav ett stammisställe. 
 
Ända sedan Julia lärde mig vad det var har jag varit ute efter en egen glas-klump-vas-grunka. Den här dagen hittade jag äntligen en! Dock inte i glas, utan i keramik. Den kommer från Gefle och ser ut som en klump mossa med sin oregelbundna form och härligt gröna färg!
Tänker att den hade varit himla fin att ha ståendes utan vas, med några strån torkad lavendel eller så i. 
 
Mycket till loppisfyndande blev det inte, vas-grunkan fick bara sällskap av några gamla stoppgarner. Mest för att de var så jädrans söta men också för att det var så tunt och fint garn.
 
Innan hemfärd handlades middagsingredienser, och där utanför ICA fick jag syn på en spännande lapp. Det annonserades nämligen för en slöjdmässa i Sollebrunn just den helgen och sådant kan man ju inte missa. Där inne fick man inte fota men inspirationen flödade av alla kreativa saker så då och då blev det paus för att skriva ner ideer på telefonen. 
 
Jag hade en förhoppning att få fixat några julklappar men det slutade med att jag bara shoppade åt mig själv. För vem kan egentligen motstå smörknivar med mysiga vinterstugor på, eller handstöpta grenljus i julgransljus-storlek? Inte jag iallafall!
 
 
 
Med det bästa fyndet är såklart sparat till sist! Jag vet inte hur många varv jag släpade Mikaela runt den där salen medan jag försökte bestämma mig för om jag kunde ta mig råd eller inte. Tillslut lyckades jag övertala mig själv och efter en promenad till uttagsautomaten kunde jag åka hem med min lilla kakelugn! 
 
Är den inte helt fantastisk?! Stig Carlsson heter han som gjort den och han hade flera olika modeller som var avbilder av kakelugnar från olika slott och herrgårdar. Föregångaren till just min står på Regnaholms herrgård!
 
Om livet blir bättre när man äger en liten grön kakelugn? Ja definitivt! Och kolla vad bra den passar på sekretären. Bästa hörnet i hela lägenheten måste jag säga! 
 
 
Har ni gjort några spännande fynd på sistonde? 
Julia

Men så kul att du hittade en "sticka-blommor-i-grunka!" Fint att den var så ojämn och grön. Och de där ljusen är nog de sötaste på länge...ihop med kakelugnen såklart!

Svar: Kan inte annat än att hålla med! :D
Jenny

Mikkis

KAKELUUUUUGN <3

Alicia

ÄLSKAR kakelugnen! Det är det mest muminska miniatyrmagiska jag sett på länge! <3

Svar: Men visst! Helt jädrans magisk är den<3
Jenny