Ett steg utanför min kreativa komfortzon

För ett par månader sedan hörde en kompis av sig och undrade om jag inte kunde brodera något hon kunde hänga på väggen. Jovisst sa jag, och snart därefter insåg jag att det här skulle bli något helt annat än vad jag gjort förr. 
 
Det var speciellt både att arbeta utefter någon annans direktiv, med färger, stygn och material som inte är mitt vanliga förstahandsval men också roligt att bli knuffad ut ur sina vanliga mönster.
 
När jag letade runt efter inspiration fastnade jag väldigt för det här mönstret från Oh Sew Bootiful så jag köpte det som pdf och utgick ifrån när jag skissade. Tips att kika runt efter om ni kör fast och vill testa något nytt!
 
3-trådigt Moulinégarn på (ett ganska stelt och lite obehagligt) linnetyg, monterat i flexiram. Jag har använt mig av förstygn, ensidig plattsöm, snoddsöm, öglestygn och franska knutar. Och någon sorts vävning för rosorna, vet inte vad man ska kalla det?
 
Allt som allt blev jag riktigt nöjd! Det här blir också mitt bidrag till månadens Sypepp

Har du gjort något (för dig) helt nytt det senaste?
Broderi - Sypeppen
Mikaela

åh wow vad fint!

Svar: Tack så mycket!
Jenny

Linnéa

Åh vad vackert! Din kompis måste ha blivit väldigt glad för den :D
Det enda nya som jag har gjort det senaste är att sticka en kofta åt en bebis :)

Svar: Ja hon blev nöjd, så kul! :) Vad mysigt att sticka bebiskläder, det känns så mycket enklare att sticka ett plagg så snabbt - men har inte så många kids runt mig just nu att sticka åt, haha!
Jenny

Johanna

men åh wow! fytusan så fin!!

Svar: Tack så mycket!!
Jenny

Linnéa

Man behöver inte ha barn kring sig för att sticka barnplagg. Jag tänker att det kan vara bra att bygga upp ett lager innan ens nära och kära börjar skaffa barn, så man enkelt kan ge bort något när det behövs :)