Bloggåret 2017: Januari - Juni

Vad har man mellandagarna till om inte för vila och reflektion. Tankar om året som varit samtidigt som det nya börjar komma inom räckhåll. Vad har varit bra, och kanske framförallt - vad vill man ändra på? 
Jag tänkte sammanfatta mitt 2017 lite i blogginläggen som synts här, och kanske komplettera med det som inte synts. Vi börjar med första halvåret så tar vi resten senare i veckan, låter det bra? 
 
 
 
 
I januari blev det många snöiga promenader. En fick ni hänga med på och där fick ni också lite inblick i hur min ångestfyllda hjärna kunde skifta till att se ljus istället för mörker. Kreativt sett broderade jag vidare på min duk och kämpade med mitt bidrag till Monthly Makers som jag aldrig blev direkt nöjd med, hade till och med glömt bort den faktiskt. Jag gjorde också ett Ett foto i timmen-inlägg som jag minns att jag blev himla besviken på, jag tyckte min dag var tråkig och mina bilder var fula och helt enkelt att ingenting hade blivit som jag tänkt mig, men sen kom ni och gav mig så himla fin respons på det inlägget att jag kunde tänka om kraven på mig själv lite. 
Jag lade också ner mycket tid på att sammanfatta årets lästa böcker i ett jätteinlägg (ett jätteTRÅKIGT inlägg såhär i efterhand), men insåg nu att jag fortfarande bara lagt upp januari-juni, men det är nog lika bra ändå. 
 
 
 
 
I februari blev det inte många inlägg alls då hela månaden mest handlade om förberedelser inför flytten och sedan flytten själv då. När den äntligen var lite klar blev det till ett sprudrande glatt veckoinlägg. Jag skrev också om böckerna jag läst under januari. Jag började starkt och läste både några av de bästa och några av de allra sämsta böckerna på hela året, men det visste jag ju inte då. Jag gjorde också ett gulligt test där man kunde se vilken blomma man är, när jag gjorde det nu igen blev jag fortfarande blåsippa men jag klagar inte för insiktsfull och intelligent blir jag gärna kallad en gång till. Annars packade jag mest upp flyttlådor, funderade över ordningen i bokhyllan och beundrade solnedgången över taken varje dag. 
 
 
 
 
I mars var ordningen mer återställd och det blev mer tid över till bloggen igen. Jag kickstartade månaden med ett maffigt länkkärleks-inlägg där jag tipsade om en massa guldkorn efter jag hade läst ikapp bloggarna jag inte hunnit med i februari. Jag svarade på samma lista som i princip alla andra, nämligen listan om morgnar och kvällar. Det mesta stämmer faktiskt fortfarande om nu någon är nyfiken på mina vanor. På fönsterbrädan började det gro så smått, och även om det inte blev så mycket av det i år var det mysigt så länge det varade. Till min födelsedag lånade jag Alicias koncept och bjöd på ett infoinlägg om ingen mindre än mig själv
 
 
 
 
I april handlade mycket om lägenheten. Jag pratade om att flytta med tvångshandlingar, ni fick hänga med på en guidad tur i hallen, jag fyndade på loppis och på fönsterbrädan växte det så det knakade. Jag sydde också klart en duk som kom att betyda väldigt mycket för mig och berättade om mina topp fem favoritförfattare. Ett väldigt roligt projekt var att tappa björksav och tipsa om vad man kunde göra av den. Sist men absolut inte minst så var jag och Kevät på två äventyr, ett till Yttre Bodane naturreservat och ett till Tivedens nationalpark tillsammans med Sandra
 
 
 
 
Även maj handlade mycket om lägenheten. Ni fick hänga med in i mitt älskade kök, jag visade vad jag brukar kolla efter på loppis (kanske dags att uppdatera den listan lite, är ni sugna på ett nytt sånt inlägg?) och jag pratade om hur det gått med alla små detaljer jag hade planerat för lägenheten. Jag sydde också ett nytt kuddfodral, redde ut lite frågetecken kring mitt bloggnamn samt var väldigt semesterpeppig. Något som aldrig hamnade på bloggen var en ledig dag som spenderades på Nordens ark med en kollega, där kunde jag stå hur länge som helst och klappa på bebisgetter vilket är min all time favoritsyssla. 
 
 
 
 
I juni kom kraschen. Det blev för mycket på en gång och jag stängde in mig i mig själv vilket resulterade i att det bara blev två blogginlägg. Ett om böckerna jag hade läst i maj och ett om mitt broderade citat. Jag förklarade aldrig riktigt vad som hände så jag ska ta det kort nu. Min förra bil var en gammal skrutt som mest krånglade, efter flytten kände jag ingen som kunde hjälpa mig med den så jag bestämde mig för att den gjort sitt och började kika efter en ny. För att slippa krångel föll valet på en helt ny bil från den lokala firman, så jag skulle ha en bil som funkade och någonstans att lätt lämna in den om den mot förmodan inte gjorde det. I juni skulle jag äntligen, lagom till semestern, få hämta ut det men allting som möjligen kan krångla vid ett bilköp gjorde det och jag blev fruktansvärt dåligt bemött. All denna ångest plus ensamheten jag kände efter flytten drog upp gamla minnen och snart var jag fast i den där spiralen. 
Juni bjöd dock på fina upplevelser också, så som några lugna semesterdagar hemma hos farmor och farfar och en utflykt till Ramsvik med en kollega där hon visade mig sileshår. 
 
Det var första halvåret! I juli och augusti sedan hände det stora grejer så missa inte fortsättningen. 
Har ni kikat tillbaka på året? Hur känns det såhär i efterhand?
Årssammanfattning