Om garn, resor och ett svårt hejdå

Hej på er! 
Nu sitter jag hemma i min lägenhet igen efter lite mer än två veckor på vift. Imorgon är det dags att gå till jobbet igen och försöka komma tillbaka till vardagslunken. Semestern har varit intensiv och känslosam. Fruktansvärd och fantastisk.
 
Vad jag inte riktigt orkade berätta i mitt tidigare inlägg var att jag första semesterdagen skulle avliva min ena hund. Cola, som efter jag flyttade bodde kvar hos min mamma, fick somna in efter att kroppen helt enkelt la av mer och mer. Han som funnits med i mer än halva mitt liv. Han som var både min jobbiga lillebror och min bästa vän. Han som var den jobbigaste och mest envisa hund jag någonsin träffat. Han som gav mer kärlek än jag trodde var möjligt. Han som alltid fanns nära när jag behövde någon som mest. Jag sa redan för ett år sedan att jag trodde han skulle få vara med på en jul till, men inte två. Men fan vad jag hoppades att jag skulle ha fel. 
 
Dagen efter åkte jag med blandade känslor på semester. En roadtrip norrut i landet. Upp längs höga kusten till Kiruna där jag stannade några dagar hos en vän och sedan inlandsvägen ner. 457 mil slutade resan på och inte mycket blev som jag hade planerat innan. Men vad gör det när det blev urbra ändå! Har sett så mycket fantastisk natur och gjort saker jag aldrig trodde jag skulle våga. När jag smält det lite ska jag visa och berätta allt, jag lovar! 

Jag avslutade resan lite tidigare än planerat och i tisdags kväll rullade jag in på gårdsplanen hemma hos mamma. Där blev det ett par lugna dagar med svampplockning, tvätt och katt-gos. Både fredagen och lördagen bjöd på turer till Göteborg och Sy- och Hantverksfestivalen som pågått där i helgen. Råkade bli lite mer (och helt andra) inköp än jag hade tänkt mig men jag är riktigt nöjd över allting och tänkte visa er senare i veckan! 
 
Efter mässan igår tog jag djuren och åkte hem. Jag hade gärna haft lite längre semester men både Kevät och Matilda verkade väldigt nöjda över att vara på hemmaplan igen. Kvällen igår och hela dagen idag har mest gått åt till måsten. Vattnat, storhandlat, delat upp färskfoder, packat upp, sorterat in tvätt, betalat räkningar, lagat en massa mat, sorterat all post och klippt klor. Ska med andra ord bli oerhört skönt att krypa ner i soffan nu med en stickning och någon bra serie. 
 
 
Har ni haft en bra helg?
Finurliga fröken

Usch va hemsk att behöva ta farväl av en så kär vän. Vill inte ens tänka på den dagen då doris inte orkar mera.

Låter som du ändå haft en härlig semester. Du har varit saknad här i alla fall. Kram

Svar: Ja det är ju verkligen baksidan med att ha djur. Hoppas Doris hänger med många år till! Kram
Jenny

Linnéa

Fy vad tråkigt att du fick ta farväl av Cola :(
Åh jag var också på Syfestivalen i fredags! Jag trodde jag skulle komma där ifrån med mer garn än vad jag gjorde, men jag var liksom inte sugen på det som såldes där i år :/

Svar: Ja det känns både jobbigt och konstigt fortfarande, har inte riktigt fattat det än tror jag. Men åh! Hade varit kul att träffas och säga hej ju! Skulle egentligen bara varit nere på lördagen men lite spontant blev det en snabbsväng på fredagen också.
Jenny

Julia

Så jobbigt med ett sista farväl, oundvikligt när man har djurmen inte mindre hemskt :(
Men fint att du fick en bra resa ändå och ser fram emot att få en liten inblick! ...och tack för vykortet! Blev jätteglad när jag precis kom hem från Kiruna och möttes av ditt kort :D

Svar: Men verkligen! Man vet ju rent krasst att den dagen ska komma, men blir ju en chock ändå :( Ser fram emot att få läsa om ditt äventyr också! Och vad kul att kortet kom fram :D
Jenny