Mina fynd från symässan

Som jag nämnde häromdan blev det i helgen inte mindre än två turer till Sy- och Hantverksmässan i Göteborg! Jag åkte dit förberedd med en lista på saker att kika efter och kom därifrån utan att ha prickat av en endaste grej men lyckades ändå ha påsar att bära på. Hm. Jag tänkte därför att vi skulle ägna oss åt lite materialistisk lycka idag, och kanske kan ni hjäpa mig komma på något bra att skapa av mina inköp! 

Har har vi då hela lasset! Inte överväldigande mycket förvisso, men helt andra saker än jag hade tänkt mig. 
Planen var att kika efter en ny liten sax, långa KnitPro ändstickor i 5.0mm samt garn till en koft/ponchogrej jag hittat ett fint mönster till. Är dock glad att jag inte hittade något bra garn till den där ponchon för nu har jag så mycket annat att sticka innan som känns ännu roligare! Förutom planerna för några av garnerna på bilden (kommer till det längre ner!) håller jag just nu på med en sjal och har en till i kö, plus att jag snubblade över ett mönster i söndags som jag kunde börja på direkt med garn jag hade liggandes! Nej hörrni, nu babblar jag på väldigt. Ska vi kika lite närmare på fynden istället? 

Tre härvor handfärgat garn blev det! Två Softa från LullUll av JennyPenny i färgerna Forrest Dew och Space Jam. 
Har dock ingen plan alls för dessa! Kanske ett par vantar eller en mjuk tubhalsduk/krage? Kanske blir det sockar, det beror dock lite på hur det går för härva nummer tre som ska bli min sock-debut! Det är i färgen björk från Garnlycka. Var nästan omöjligt att välja ut en härva där, så galet mycket fint hade hon packat upp! Men budgeten lät mig tyvärr inte plocka med hela köret. Denna ska bli sockar som sagt! Har tänkt testa mönstret Fiskargubben av Mia Dehmer. Tycker de ser så gosiga ut! 

På tal om gosigt kunde jag inte hålla mig från dessa två nystan! Det mjukaste någonsin! Garnet är Hanneli från Sandnes garn och jag köpte det från Knit and Purl. Tror det ska få bli ett par mjuka handledsvärmare i första hand, så får vi se vad som bli över! 
Sedan (eller ja, innan - för det var faktiskt mitt första köp) gick jag och förälskade mig i det regnbågsfärgade pärlgarnet och då det var sista dockan kunde jag inte låta bli. Och när jag inte ville krångla med växel fick jag ju snällt fylla resten av femtiolappen med andra färger, hehe. 
 
Sist men inte minst är detta garnkit! Också från LullUll av JennyPenny. Vart helt kär i räven, och när jag såg tassarna på insidan handen var det ju inget att fundera på. Sedan kom jag hem och läste beskrivningen... Vi kan ju säga så här - jag kommer lära mig mycket nytt på dessa vantar iallafall! 
 
Så här i efterhand är jag riktigt nöjd över mina fynd! Är himla taggad på att sticka upp hela den här högen, vad jag än bestämmer mig för att göra! 
 
Har ni några roliga projekt på gång?
Julia

Så inspirerande! Kan ju inte sticka mer än vad mina något glömda textilsslöjds-kunskaper gett mig men älskar både rävvantarna, forest-dew och de mjuka skogsgröna! (...allt som är grönt<3)

Svar: Då är det kanske dags att damma av de textilslöjdskunskaperna :D Jag kunde inte heller mer än så när jag förra året snubblade över mönstret till får-mössan. Kan väl ha det som tips, börja inte med de enklaste lära-sig sakerna - för det är bara skittråkigt. Hitta något du verkligen vill göra och kör på tills det blir bra, även om det verkar komplicerat först är det bara att ta det maska för maska :D
Jenny

Anki

Åhh va roligt att gå på symässan!
Jag var där i våras och då köpte jag också sånt garn Lullull! Har dock inte gjort något med det ännu men jag vill göra nåt fint med det! Men svårt att veta hur mycket ett nystan räcker till!

Svar: Vad kul! Jag förstår dig precis, det är ju så fint och mjukt att man vill göra något speciellt med det. Men som du säger lite svårt att veta vad det kan räcka till, det är ju SÅDÄR kul om garnet skulle ta slut mitt i när det inte är något man lätt får tag på.
Jenny

Finurliga fröken

Men va roligt! Och gud vad jag känner igen de där med att ha en lista och sen handla helt andra saker. Det ska bli väldigt roligt att se resultaten av det du ska göra. Kram

Svar: Haha, vad bra att jag inte är ensam! Kram
Jenny

Linnéa

Håller på med mina evighetsprojekt sockorna Actiniaria och halsvärmaren Maja. Är även i startgroparna för att sticka en ny tröja, men den får vänta tills ett av de andra projekten är klara :)

Svar: Låter som mysiga projekt såhär på höstkanten! :D
Jenny