Lördagens loppisfynd

Som jag nämnde i veckosammanfattningen var det i lördags loppisrunda i Brålanda-trakten. Vet inte exakt men runt 15 ställen fanns det att åka runt till iallafall. Både befintliga loppisar, antikaffärer och second-handbutiker men också tillfälliga ställen på gårdar, i källare samt en bakluckeloppis. Ett himla roligt initiativ! Nu åkte vi inte runt till alla platser men sex stopp blev det iallafall och tre saker som fick följa med mig hem. Vi kikar lite på dem tycker jag! 

Det första jag sprang på och fastnade för var den här blompiedestalen. Jag har två piedestaler jag älskar och har varit ute efter en blombänk att ha under fönstret i vardagsrummet, den här som ändå rymmer fyra växter tänkte jag kunde få bo där så länge. Dock är jag så här i efterhand inte skitnöjd med köpet. Jag hade tänkt måla den men har ingen aning om vad jag skulle ha för färg, helst hade jag velat ha den trären men det är ju inte precis det enklaste att slipa fram med alla snirklar. Sedan råkade jag ju också göra sönder den lite när jag skulle skruva åt alla delar, som ni ser på bilden gick ena skruven istället upp och igenom skivan. Stör ju inte när man ställer en kruka på men bidrar ju till tveksamheten över köpet. Vi får väl se vad som blir av denna helt enkelt! 

Övriga fynd är jag desto nöjdare med! Ugnsformen med sin diameter på ynka 15cm är perfekt liten när man ska värma på något eller helt enkelt inte laga så mycket mat. Den kommer från Gefles serie Rosea och även om jag tyckte 95 spänn var i överkant så kunde jag helt enkelt inte låta den stå kvar och samla damm där på hyllan. Tänker att den kan bli ett ursött litet serveringsfat också! 
 
Både fatet och burken hittade jag på en antikaffär som heter Wandels Handel och som ligger ungefär mellan Brålanda och Mellerud. Ett såntdär underbart ställe där fullknökade rum och hyllor ständigt dyker upp bakom varje krök och där man lätt kan fördriva ett par timmar. Jag hittade flera saker som mycket gärna hade fått följa med hem men tyvärr var det mesta ganska dyrt. Roligt är det att gå runt och kika iallafall, och kan speciellt tipsa om stället till den som är ute efter fina gamla möbler eller behöver komplettera en porslinsserie! 
 
Mitt sista fynd var lätt det bästa på hela dagen! Längst inne i ett litet fullproppat rum, högst upp på en hylla i hörnet bakom en gammal skyltdocka stod den och bara skrek på mig. Jag vågade knappt ens kolla prislappen eftersom det mesta som sagt var rätt saftigt men för bara en 50-lapp blev denna fantastiska kakburk min! Nu står den och förgyller mitt kök i väntan på att bli fylld med citronkakor. Är den inte bara helt underbar?! 
 
Har ni gjort några extra roliga fynd det senaste?
Loppis - Loppisfynd
Julia

Men vad roligt med en ordnad runda! Extra bra att ha det samlat då loppis känns lite mer som jakt än att gå i vanliga butiker! Kakburkar är ju det mysigaste! Så vårig och fin. Jag gjorde typ mitt största (även bokstavligt) fynd någonsin för 2 veckor sedan! Efter massa letande efter köksbord på blocket sprang jag på det optimala bordet på Röda korset för 90 spänn. Behöver bara lit färg men ändå. Så himla nöjd ;)

Svar: Men precis! Med loppis är det ju mer att man får ha tur och springa på det man vill ha, och med så många på en gång är det ju nästan omöjligt att inte hitta något :D Vad roligt med bordet! Så skönt när det perfekta kostar under hundringen istället för några tusen, haha! Ska bli kul att se när det är målat och klart!
Jenny

Finurliga fröken

Älskar alla dina fynd.

Svar: Vad kul! Jag är nöjd själv :D
Jenny

Linnéa

Vilken häftig blompiedestal!!

Svar: Men visst! Älskar att den tar så liten golvyta men ändå får upp flera växter i olika nivåer.
Jenny

Grahnslöjd

Den där piedestalen skulle jag inte tacka nej till:) Inte det andra heller, börjar nästan vattnas i munnen på mig när jag ser kakburken;)

Svar: Jag älskar den också, även om jag är tveksam till hur bra den kommer passa hemma hos mig. Kakburken däremot, den är redan en favoritdetalj i köket :D
Jenny

Mikaela

Men vaaa fantastisk piedestal ju!! Ångrar du dig så skicka den till mig hehehe ;)

Svar: Eller hur! Tycker den är ashäftig men tvekar fortfarande på hur bra den kommer passa hemma hos mig. Jag hör av mig om den behöver ett nytt hem ;)
Jenny

Wilda

Åh fin piedestal! Jag fyndade en träkista nyligen som jag är så nöjd med!

Svar: Vad roligt! Vackra träkistor kan ju vara bland det finaste som finns!
Jenny

Alicia

Haha åh kakburken <3 Känns som nåt som kunde stå hemma hos Mrs Weasley! Och ugnsformen likaså, är så himla svag för rosenmönster. Skulle inte piedestalen vara fint i en ljus grön? Typ som väggen vid din sekretär? Tror det skulle se fint ut med terrakottakrukorna och växterna också!

Svar: Men eller hur! Måste vara hon som gömt undan den åt mig. Tyvärr har den inte hittills visat sig vara självfyllande med kakor men än har jag inte gett upp hoppet! Jag har tänkt på grönt men det är just väggen som stör då. Kan inte måla i samma färg då det är en kalkfärg som skulle bli ful snabbt med vattenspill och det är svårt att hitta någon färg som passar bra då väggen ser väldigt olika ut i olika ljus. Bara det att du beskriver den som ljusgrön efter bilderna, i verkligheten är den rätt mörk. Men jag ska leta vidare och försöka ta mig iväg för att se lite riktiga färgprover och inte bara dissa nyanser på en dataskärm! Är lite sugen på att göra den riktigt maffig och omatchande till resten av inredningen genom att måla typ mörkt röd med gulddetaljer eller så... Vi får väl se var det slutar helt enkelt!
Jenny