Monthly Makers: tema bokstäver & ord

Nu när jag satt och laddade in bilderna för månadens tema kom jag på att jag fortfarande inte visat er vad jag gjorde till förra månaden. Blev lite stressigt där på slutet och sedan var det försent och plötsligt har ännu en månad gått, men snart ska ni få se även det! 

Tillbaka till denna månaden, när temat blev bokstäver & ord. Jag var väldigt trögstartad den här månaden men utan stressen som brukar finnas med när inga vettiga ideer formas och månaden börjar lida mot sitt slut. Jag visste helt enkelt att en tanke skulle komma när den var redo. Och plötsligt var den bara där, insikten om att jag ville göra något med tema rymden. Sagt och gjort, ett par dagar senare hade tanken blivit en konkret plan, handstilen övats på och en lördagskväll i soffan ägnats åt att måla bakgrunden. 
 
Citatet kommer från Linda Olssons bok Nu vill jag sjunga dig milda sånger. Jag är dock inte helt säker på ifall det från början kommer någon annan stans ifrån. Det är iallafall ett citat som verkligen etsat sig fast hos mig och jag tyckte det passade ypperligt när jag nu bestämt mig för att göra månadens tema med en rymdtwist. 
 
Det är helt enkelt vanlig svart penna, ritat på ett akvarellpapper i a5. Inget att beskriva närmare. Är väl sådär-nöjd med mina skeva bokstäver men det var väldigt roligt att skapa med skrift. Får nog bli fler illustrerade citat den närmsta tiden! Vad som händer med just denna är ännu lite oklart. Kanske får den en fin ram och hamnar på väggen, kanske blir den ett vykort som får förgylla någon annans dag. Vi får se helt enkelt! 

 
 
 
Linnéa

Vilket vackert citat och vilken vacker målning! Tycker inte alls att dina bokstäver ser skeva ut , de ser helt perfekta ut i mina ögon :)

Svar: Åh tack så mycket! Jag ser bara mer och mer fel ju längre jag tittar på den, men det är väl så det är. Man är alltid mest kritisk mot sina egna verk :)
Jenny

Fredrikapåvinden

Så fint citat! Och SÅ FIN BILD!!! Jag tycker verkligen du ska vara nöjd. Den känns så sagolik och magisk på nått vis och samtidigt lite skör men ändå tröstande. Jag gillade den verkligen!

Svar: Åh, tack för dina fina ord! Låter som precis allt jag ville förmedla men inte riktigt kan se själv!
Jenny

Annie - lättlagat vegokäk

Superfint ju! Kommer ihåg att jag tyckte om den boken väldigt mycket också.

Svar: Tack! Tycker hennes böcker är så mysiga, även om de ibland blir lite väl poetiska för min smak.
Jenny

Ruth | HungryHeart.se

Åh vad vackert både i budskap och utförande! <3 En viktig och trösterik mening att minnas...

Svar: Tack så mycket Ruth! <3 ja det är ett himla fint citat att bära med sig!
Jenny

Louie

Åh jättefin!

Svar: Tack!
Jenny

sandra

Så fint, Jennifer½

Julia

Så fina bokstäver! Känns så passande nu i oktober när kvällarna börjar bli mörkare och stjärnhimlen gör sig mer påmind!

Svar: Tack så mycket!
Jenny

Alicia

Så fint! Citatet är ju verkligen vackert, och jag tycker det gör sig jättebra i din skrivstil! Även så impad av hur du täckt hela bakgrunden haha, vilket jobb! Fint med månen och stjärnorna också, fint fint fint!

Svar: Åh tack så mycket! Älskar att göra sånadär stjärnbakgrunder, perfekt att sysselsätta händerna med när man ser på tv eller bara låter tankarna skena iväg :)
Jenny

Mikaela

Riktigt fint! Och wow på att orka sitta och rita svart så mycket, jag brukar bli så uttråkad när det är stora svarta partier, så bra jobbat! Gillar verkligen citatet med, så fint!

Svar: Tack! Jag gillar att sitta och fylla i såhär runt stjärnor, är det stora partier som är helsvarta tryter tålamodet efter någon minut bara. Men det här är perfekt att sitta och pilla med medans man koncentrerar sig på annat :)
Jenny