Badande tyskar och kvällsfoto

 
På kvällen efter mitt äventyr vid Njupeskär åkte vi ut till en liten ministrand vid Österdalälven i utkanten av Idre. Jag hade åkt förbi här redan på morgonen och tagit de första bilderna ni ser i detta inlägget och både jag och min vän tyckte detta var en plats att dokumentera även på kvällen. Egentligen var väl grundtanken att fånga solnedgången men vi var lite väl sega i starten vilket jag såhär i efterhand är otroligt glad över. Ljuset efter solens försvinnande bjöd på en magiskt dramatisk himmel som speglade sig i det lugna vattnet och vi blev kvar ända tills de sista blåa nyanserna gav upp och lämnade plats till natten. Och våra stackars frusna fingrar knappt kunde trycka ner avtryckaren längre... 
 
 
När vi precis kommit fram och riggat upp med kameror och stativ hör vi röster som närmar sig. Som överdrivet nojig såg jag direkt framför mig ett par seriemördare som kom för att dränka oss, men jag svalde paniken och lade 100% fokus på min kamera. Stängde av omvärlden. Slängde ett öga på min vän som gjorde samma sak. Höll tummarna för att de bara skulle gå förbi men självklart kommer de fram till oss, eller snarare till tidigare nämnda vän som stod några meter bort. Då visar det sig att det är två turistande tyskar som tänkt sig ett kvällsdopp.
 
 
De verkar inte överdrivet taggade på att göra detta i vår närvaro och frågar hur länge vi ska vara där. Får min vän att visa bilderna hon tagit och står och funderar över vad de ska göra. Ytterst obehaglig, och komisk, situation. Tillslut säger de hejdå och beger sig iväg tillbaka mot centrum. Slut på det avbrottet, trodde jag. 
 
 
5-10 minuter senare hörs åter igen steg och röster. Nu ett helt gäng som kommer springandes ner på stranden, slänger av sig handdukarna och kastar sig i vattnet. Plaskar runt lite och är sedan lika snabbt uppe igen och går iväg utan ett ord. Otippat. 
 
Dalarna - Idre - Kvällsfoto - Lång slutartid - Österdalälven
Linnéa

Hahah jag dog av skratt när jag läste ett par seriemördare X) Är själv extremt nojig så jag kände verkligen igen mig i det XP
Vilka vackra bilder! Vattnet och himlen är så himla vackra med sina mjuka linjer!

Svar: Haha tur man inte är ensam! Det hinner ju gå många skräckscenarion genom huvudet. Tack! Det var verkligen en magiskt fin kväll trots brist på både solnedgång, måne och stjärnor :)
Jenny

Rania (Rowan Tree)

Svar: Tack! Det var magiskt där <3