Hällsjön och experimentfoto

 
När vi kände oss klara på Nipfjället styrde vi vidare mot Hällsjön där det blev lite mer fotograferande samt intag av matsäck i mysigaste lilla vindskyddet, som tyvärr aldrig kom med på bild. 
Här var dock myggen och knotten HEMSKA så så värst mycket bilder blev det inte för min del, jag drog mig från de vackraste vyerna (som såklart var mest invaderade av blodsugarna) och kastade lite boll med hundarna istället. Härligt det med! 
 
 
 
Eftersom vi befann oss vid vatten lekte jag såklart lite med gråfiltret igen. Hela den här resan blev faktiskt präglad av lång slutartid, både med hjälp av naturligt mörker och gråfilter. Lekte massor med detta för några år sedan och det var löjligt roligt att börja igen. 
 
På kvällen ville vi fortsätta experimentera med slutartiderna och båda två hade spånat på några ideer att genomföra. Vi åkte tillbaka till Gränjestjärn där vi tidigare under veckan spenderat en förmiddag. 
 
 
I skymningen fick först Kevät leka spöke.
 
 
Sedan även vi själva.
 
Och när mörkret blivit ännu mer kompakt kunde jag äntligen börja experimentera på riktigt. Ficklampan åkte fram!

 
Så himla kul att leka med. Bilderna blir så galet olika bara genom att man ändrar vart man väljer att belysa samt hur länge. 
 
 
Definitivt något jag vill fortsätta utveckla. Dock har det inte blivit av efter resan då jag är lite väl paranoid för att kunna stå ensam ute på natten och leka med kameror och ficklampor, och fotointresserade vänner har jag inga på nära håll. 
 
Efter detta vågade vi oss ut ända till kanten på bryggan där (stor bedrift, vi var ganska livrädda båda två vid det här laget och jag hatar bryggor även i dagsljus. Men vad gör man inte för en bild...?) och testade lite riktigt långa slutartider, fem minuter om jag inte minns fel. Märkte dock efter dessa fem minuter att jag inte fått något fokus alls... Och med det var det hög tid att åka tillbaka till stugan och planera inför nästa dags äventyr som skulle ta oss längre upp i landet än jag någonsin varit. Men mer om det en annan dag. 
 
Dalarna - Gränjestjärn - Gråfilter - Hällsjön - Idre - Kvällsfoto - Lång slutartid - ND-filter - Nattfoto