Vad jag vill med min blogg

Jag skapade Rangifers av tre anledningar.
1. För att utmana mig själv till att våga visa upp saker jag skapat
2. För att dokumentera mina naturresor
3. För att ha en plats fri från personer i min närhet och deras förutfattade meningar om mig
 
Idag vill jag något helt annat. 
Min första anledning knäckte jag ganska snart. Det var snarare en tröskel att ta sig över istället för en utvecklingsprocess. Jag ser fram emot att visa upp saker här istället för ångesten jag alltid känt tidigare. Jag vill nu utveckla den här biten mer, bli bättre på att visa upp processbilder och sådana saker jag inte blivit nöjd med. Nu är det väldigt mycket färdiga projekt. Jag vill få med alla sidor som hänger med. Jag vill visa upp inspirationskickarna som resulterar i hela dagar av skapande men också den där skiten som aldrig blir riktigt som man vill. Prestationsångesten. Alla känslorna som hör till. 
Jag vill fortsätta samla mina naturresor här men också visa upp mer av miljöerna i min närhet. Alla de där platserna som håller minnen. Som väcker känslor och som är helt magiska i sin enkelhet. 
 
Mest av allt vill jag att det här ska bli en dörr rakt in i min hjärna och mitt hjärta. Jag tycker mycket i vårt samhälle är skevt och jag vill att Rangifers ska spegla ett alternativ. Jag tror en större öppenhet skulle förändra mycket, både för mig personligen och för samhället i stort. Jag vill prata om de där sakerna man inte pratar om. Jag vill berätta min historia. Jag vill dokumentera min utveckling. Jag är så trött på att låtsas som att saker är bättre än de är. Visa en fasad bara för att inte lägga en börda på någon annan. Framöver kommer jag blotta mina tankar, känslor, åsikter, erfarenheter och drömmar. 
Det är skitläskigt. Men det är viktigt. För mig känns det viktigt. 
 
Kort och gott vill jag prata om känslor. Alla känslor. Bra som dåligt, starkt som svagt.
Foto: Anna-Li Nauclér
 
BySiri - the life of a creative mind

Jag tror också att det är viktigt att vara öppen (så mycket som man känner att man kan) och känner att jag tänker lite i samma banor som du, jag ser fram emot att läsa om allt ovanstående framöver :)

Vad härligt att du numera ser fram emot att visa upp saker istället för att känna ångest över det :)

Svar: Härligt! Och fint att jag inte är ensam. Ser fram emot att se hur din blogg utvecklas med, häftigt om vi tänker lite lika och kan inspireras av varandra :)
Jenny

Wilda

Du behövs. Är så glad att jag hittade dig i cyberspace. Eller ja, du hittade kanske mig ;) Men fint att vara här.

Svar: Åh vad glad jag blir<3 Fint att du hittade hit!
Jenny

Alicia

Jag har gått och sugit på att säga det här i några veckor nu, att din blogg-fenix-uppståndelse på sistone är helt magnifik. Du har verkligen utvecklat bloggen till att bli allt det där du beskriver att du vill att den ska vara. Jag känner mig på samma gång härligt hemmastadd, på farligt äventyr, inspirerad och imponerad när jag klickar mig in här.

Måste också säga att din nya header symboliserar de olika sidorna i din blogg, med friluftslivet och skapandet, bättre än typ någon jag sett. Du är superdupergrym, Jenny!

Svar: Alltså Alicia<3 Du anar inte hur glad och rörd jag blir av dina ord! Speciellt nu, har haft en rakt igenom pissigt värdelös vecka så startade jag datorn och möttes av din kommentar. TacktackTACK!<3 Och jag gillar verkligen liknelsen med fenix-uppståndelsen, det känns så magiskt fint och faktiskt passande.
Jenny

Ruth | HungryHeart.se

Alltså nu har jag inte varit här inne på ett tag och så knappar jag in din blogg och bara WOW!!!!! My God, du har ju en fullfjädrad proffsblogg som både är infernaliskt snygg och med ett koncept som känns på pricken rätt! Jag minns så väl hur du tvekade inför att starta en blogg över huvud taget och nu ett drygt halvår senare är det som om du aldrig har gjort något annat. Dina ambitioner med bloggen känns så äkta, viktiga och helrätt och det skall bli ett sant nöje att följa dig. Fasen vad bra du är!!
P.S. ÄLSKAR din nya header - har du gjort den själv? Skulle du i så fall kunna tänka dig att ta ett uppdrag? =)

Svar: Åh Ruth vad glad jag blir<3 Känner SÅ mycket tacksamhet för att du hjälpte mig våga ta steget och skapa en egen blogg. Det har varit en väldig resa sen den där tveksamheten i början av året och jag är så himla glad och stolt över hur långt jag kommit sedan dess.TACK för alla otroliga ord jag knappt kan fatta handlar om mig själv!
Och yes, headern har jag knåpat ihop själv! Uppdrag låter helt sjukt läskigt och spännande och utvecklande och väldigt, väldigt intressant! Vill ju ha lite mer detaljer innan jag säger klart ja, men spontant kan jag självklart tänka mig det! :)
Jenny

Mikaela

Håller med ovanstående! Och vill våga själv gå i samma riktning, tycker det är läskigt att blotta så mycket känslor i bloggen, men är helt trygg med att visa saker jag skapat t.ex. Men att skriva om jobbiga saker, fy det känns läskigt. Men jag gillar verkligen när andra gör det, det är modigt och så fint att våga släppa in på det sättet <3

Svar: Åh tack!<3 Jag tycker det är skitläskigt jag med, men jag tycker ändå det känns viktigt. Normen är ju att man alltid bara ska visa det bra och dölja det dåliga, jag är så sjukt galet trött på detta och tror att många mentala problem skulle förebyggas av ett öppnare samhälle där det är okej att prata även om känslor och jobbiga saker. Och om jag vill ha den förändringen och stå för den åsikten måste jag börja själv. Men det är jäkligt svårt. Om du läst lite här ser du att jag inte vågat vara så värst personlig än, jag skriver om åsikter men inte om mig själv... Det får väl ta sin tid känner jag, och jag hoppas du också någon gång vågar tassa åt det hållet om det är det du vill<3
Jenny

Ruth | HungryHeart.se

Förstår att du är stolt och det har du verkligen all anledning att vara! =)
Vad gäller uppdraget så hade jag min egen header i åtanke. =) Jag har inte riktigt bestämt mig för än hur den skall se ut eller om jag skall ha ett foto eller en illustration. Men jag gillar din tecknade header så himla mycket att jag bara var tvungen att fråga om du kunde tänka dig att göra en åt någon annan. =)

Svar: Nämen, vilken ära det hade varit! Du får spåna vidare och höra av dig när du bestämt dig :) Eller skicka ett mail om du vill bolla lite idéer, vilket håll du än går åt brukar det ju vara skönt med en andra åsikt! :)
Jenny