På stickorna just nu

Jag tänkte att vi skulle kika lite på mina pågående stickprojekt! Som jag skrev för ett tag sedan vill jag bli bättre på att visa hela skapandeprocessen istället för bara färdiga saker. 
 
En himla röra här egentligen. Försöker hålla korgen ren från onödigheter och bara ha projekten jag håller på med för stunden där men just nu trängs lite allt möjligt där i. I påsen är det dock ordning, inget annat än två garnnystan, ett mönster och själva stickningen har änsålänge fått flytta dit! Men mer om det senare, nu tar vi en liten kik på det gröna stycket där. 
 
Detta ska, surprise surprise, bli ännu en fårmössa! Okej jag börjar faktiskt tröttna lite på det mönstret nu men det är ju en så perfekt julklapp så en till vill jag ändå få ihop, men sedan blir det allt en får-paus. Har dock hittills bara varit krångel med den här. Först fick jag göra om uppläggningen då jag tog till alldeles för lite garn, men det lärde jag mig ju inget på så jag gjorde samma sak igen. Orkade dock inte repa upp en gång till så det får bli någon liten nödlösning med fästningen sedan, det blir nog bra ändå. Nästa problem blev första varvet där det vita garnet är med, på slutet insåg jag att det blivit fel någonstans så mönstret inte gick jämnt ut. Räknade och fick fram att jag hade två maskor för mycket. Hur hände detta tänkte jag?! Under nästa varv minskade jag således två maskor och när det var dags för nästa varv med vitt går mönstret återigen inte jämnt ut. Kontrollräknade två gånger och jo visst, nu var det tre maskor för lite. Hade alltså tidigare räknat fel så jag minskade två maskor istället för att öka en. Krångelkrångelkrångel. Nu ska det förhoppningsvis flyta på bättre med rätt antal maskor dock, som ni ser har jag bara lite kvar på det sista helgröna varvet, sedan blir det små svarta fårfötter! 

I tygkassen gömmer det sig något spännande! Hos Linnéa hittade jag en grej jag föll pladask för, mer bestämt Hermannakragen. Jag kände otroligt starkt att detta är något som saknas i mitt liv. Hade först tänkt att bara på måfå sticka mig något liknande men det slutade med att jag köpte boken Sticka sjalar, halsdukar och lite till av Erika Åberg där det exakta mönstret finns. Så nu har jag utöver detta en hel drös inspirerande mönster att sätta stickorna i! 
Har inte kommit så värst långt men gillar den skarpt än så länge. Tror det kommer dröja innan den här blir klar dock, har ett par andra grejer (mössor, vad annars?) jag vill prioritera pga ska bli julklappar.
 
Så, detta är mina garn-projekt för tillfället. Vad håller ni på med för intressant just nu?
Baa-ble - Gör egna julklappar - Hermannakrage - Knitpro - Sticka - Stickad mössa
Mikaela

Kragen ser superfin ut! Jag vill också bli bättre på att visa processer, men ofta så gör jag så korta projekt som blir klara på en kväll så det blir inte riktigt så kul följetong :) Men steg för steg inlägg är ju kul med!

Svar: Steg för steg är alltid superkul tycker jag, när man verkligen får se något växa fram! Själv är jag sjukt dålig på att fota under tiden så, fastnar så mycket i det jag gör och har inte en tanke på kameran tills det är klart.
Jenny

Mikaela

Haha, det problemet har jag med.... ;)

Svar: Haha, skönt att man inte är ensam ändå!
Jenny

Linnéa

Är också dålig på att ta process foton :/ Och fotar jag process foton blir det oftast med mobilen, då dyker bilderna oftast bara upp på instagram istället. Just nu håller jag på att sticka på koftan Siri, en julklapp och så blev jag lite inspirerad av ditt senaste mössinlägg så jag har lagt upp en mössa också :) Fast jag får gå och köpa ett nytt nystan till mössa, för den ena kontrastfärgen var för lik bakgrundsfärgen :/ Och tack så mycket för länkningen!!!

Svar: Ja det är svårt det där. Känns som man behöver få in någon bra rutin på det men då gäller det ju att minnet hänger mer också så man inte tappar bort sig helt i skapandet. Vad kul att inspirera till möss-stickning! Var precis inne och kikade, blir spännande att se hur resultatet blir och vad för färger det slutar med :)
Jenny