Läst i november

Varje månad när jag listar böckerna jag läst får jag frågor om hur jag hinner läsa så mycket. Svaret är helt enkelt att jag har lyxen att kunna lyssna på ljudböcker under arbetsdagen. Just nu är den lyxen borta dock då jag inför jul har lite andra arbetsuppgifter och inte jobbar lika självständigt som vanligt. I november har jag alltså läst hela *trumvirvel* TVÅ böcker! Okej jag har faktiskt hunnit med två halva böcker också, men det räknas ju inte riktigt. 
 
Etthundra mil av Jojo Moyes
Jojo har blivit en såndär författare jag vänder mig till när jag inte vet vad jag ska läsa. Det här är nog första gången jag blir besviken. Jag tyckte mest den var seg och jag engagerade mig aldrig riktigt i historien. Den funkade som tidsfördriv men jag brydde mig aldrig direkt. Och jag gillar att bry mig om böckerna jag läser.
Boken handlar iallafall om en udda roadtrip med ett mattegeni, en deprimerad tonåring, en gasig hund, en desperat mamma och en tech-miljonär. Släng in familjetrassel från alla håll och kanter samt galna ex och brottsutredningar så har du väl en rätt bra bild av boken. Rörig, minst sagt, och lite för mycket av allt skulle jag säga. 
Mitt betyg: 2/5
 
Tomtemaskinen av Sven Nordqvist
Efter Etthundra mil började jag på en rätt tung bok som bara grävde ner sig mer och mer i eländigheter. När jag insåg att jag bara kommit halvvägs kände jag att jag inte orkade mer. Lade den boken på is och letade efter något mer lättsamt. Valet föll på en nostalgikick utan dess like - Pettson och Findus! Har alltid älskat denna duo och de förgyllde verkligen timmarna i bilen på både dit- och hemresan när jag hälsade på farmor och farfar. Perfekt för lite julpepp också, för jag får erkänna att jag var bra mycket mer taggad på julen i oktober och början av november än jag är nu... 
Mitt betyg: 5/5
 
Det var en ytterst snabb redovisning och något mer har jag inte direkt att säga. Kika gärna på föregående månaders boklistor ifall du är sugen på mer: Oktober, September, Augusti
 
Har ni läst något bra den senaste månaden? 
Läst 2016
Ruth | www.hungryheart.se

Vad underbart att kunna lyssna på ljudböcker under arbetsdagen! Och du fick mig riktigt sugen på att läsa Pettson och Findus, för jag har nog bara läst någon enstaka av de böckerna. Det är allt något visst med att läsa barnböcker som vuxen och man uppfattar ju helt andra detaljer och nyanser nu än man gjorde som liten. Dessutom gillar jag hur mycket som sägs med relativt få ord i barnböcker. Plus illustrationerna då! Varför är så få vuxenböcker illustrerade egentligen??

Svar: Det är det verkligen! Föredrar vanliga fysiska böcker egentligen, men det är svårslaget att kunna läsa OCH göra allt annat samtidigt. Tycker verkligen du ska ge Pettson och Findus en chans! Är ju perfekt med Tomtemaskinen nu som dels handlar om julen men också är längre än de flesta andra Pettsonböcker så den tar inte slut på tre minuter. Det borde illustreras mer! Känns som det är vanligare i lite äldre böcker, att det är någon skiss här och där. Men det är verkligen mysigt att dyka ner i barndomen såhär, älskar verkligen att återuppleva böcker!
Jenny

Julia

ÅHH! Pettson och Findus! Älskar alla böcker om dem! Mamma läste Tomtemaskinen som adventskalender för oss när vi var små(trots att det bara är 17(?) kapitel....sjukt om jag kommer ihåg det) Synd på Moyes boken. Kan tipsa om "Katherine-teorin" av John Green, den handlar också om en galen roadtrip med ett mattegeni! Jag gillade den verkligen så tips tips!

Svar: Åh vad kul att jag inte är ensam! Och var mysigt att läsa den som en adventskalender! Katherine-teorin (eller Av Abundance of Katherines som den heter på engelska, tycker svenska namnet låter så muppigt att det är lite galet) läste jag för några år sedan men blir riktigt sugen på att läsa om nu när du nämner den. Ett litet John Green-maraton känns som helt perfekt decemberläsning!
Jenny

Linnéa

Pettson och Findus <3 Jag har faktiskt hunnit med att läsa hela tre böcker och en novell i November!! Det var så himla längesedan jag lyckades läsa så många böcker en annan årstid än sommaren ;P Av det jag läste så var det hälften som var bra, och de var böckerna Gästkatten och När klockan slår fem.

Svar: Vad kul att du fått en så bra läsmånad! Har inte hört talas om någon utav de böckerna, får ta och kolla upp! :)
Jenny