Ett spännande broderifynd

Min mamma har en mönstersamling som främst min gammelmormor samlade på sig från diverse tidningar. Den är inte superaktuell för mig då det till största delen är virkmönster och jag inte riktigt kommer överens med virknålar. Nu skulle jag iallafall rota igenom denna skatt för att hitta ett bra mönster till en duk att dölja den fula skivan på skänken som ska husera i min framtida hall med. Jädrar vilken jobbigt lång mening. Mitt bland alla gamla urklipp låg en påse med ett broderi, någonstans här väcktes min nyfikenhet definitivt. 
 
Det visade sig vara ett halvfärdigt broderi min mamma började på när hon var i min ålder. Som sedan bara glömdes bort. 
 
En löpare där ena halvan var (nästan) klar och andra bara påbörjad. Skrynklig och härlig med spetskanten redan fastsydd. Perfekt för mig som nybörjare!
 
Finast av allt? I påsen gömde sig min morfars mammas gamla sybåge! Inget är så fint som släktklenoder. Saker med en historia, som skänker en trygghet. 
Ska bli så himla roligt att få färdigställa denna! Tror bestämt stickorna får vila ett litet tag och nålen jobba istället.
 
Har ni något spännande projekt på gång just nu?
Broderi - Plattsöm
Linnéa

Alltså vilket fantastiskt broderi din mamma har gjort!! Jag önskar dig lycka till med att fortsätta det :)
Just nu håller jag på att sticka de sista maskorna på en mössa och håller fortfarande på med koftan Siri.

Svar: Men eller hur?! Är så taggad på att fortsätta, tack så mycket! Är det den mössan du fick byta färg och grejer på? Ska bli spännande att se resultatet! :)
Jenny

Linnéa

Ja det är precis den mössan, men nu är den klar ;)

Anna

Vilket fint broderi!!

Svar: Visst är det! Ska bli spännande att sätta nålen i :)
Jenny

Alicia

Åh Jenny, jag ryser! Vilken skatt!!! Inte bara för dess historia utan också för att den är så himla fin? Jag tror verkligen du kan få glädje av löparen när du gör färdigt den! Så vacker färgskala och fint (men lite svårsytt) med plattsöm i så hårt tvinnat garn. Det blir väldigt geometriskt.

Svar: Eller hur! Är så glad i denna, både för historien och för hur fin den är. Extra kul att det är ett mönster jag aldrig skulle valt ut själv men tycker otroligt mycket om när jag ser den broderad.
Jenny