Monthly Makers: tema vår

Som jag skrev i föregående inlägg har inte april varit den mest glada och positiva månaden. Jag har haft noll skaparlust vilket fått mig ännu mer nedstämd då våren alltid varit min bästa tid på året. Jag var hela tiden inställd på att strunta i månadens tema, jag ville inte tvinga fram något. Men så i helgen bestämde jag mig för att jag ändå ville ha NÅGOT bidrag, hur litet och enkelt det än blev. När jag började fundera blev ett tema ganska självklart - tussilago. Den lilla blomman som så länge jag kan minnas varit det viktigaste av vårtecken och en av mina absoluta favoritväxter. Även akvarellmålning är något jag förknippar med vår och sommar då jag som barn satt ute i trädgården och målade tillsammans med min mamma, så detta kändes som ett ytterst passande tillfälle att plocka fram de nästan bortglömda färgerna och leka lite. Motivet blev tillslut en väldigt förenklad bild av en plats jag kör förbi påväg hem från jobbet varje dag, där det på bägge sidor vägen går upp en backe täckt av tusentals blommor som bildar en solig matta. 
 
 
 
Det känns riktigt fint ta sig ur skapartorkan, och att än en gång bevisa för mig själv att något litet och enkelt räcker långa vägar. Allting måste inte vara stora projekt! 
 
 
Mikaela

I det enkla bor det vackra eller vad är det Ernst säger ;) Nä men jag tycker ofta att de enklaste bidragen kan vara de finaste, kul att du fick lust att skapa något trots allt och fint att klä en ask med akvarellen! Gillar att du använt så mycket vatten och att bilden blir så flytande :)

Svar: Tack så mycket! Jag kände mer för att kladda än måla "fint", blev riktigt nöjd med hur luddig och drömmig bilden blev!
Jenny

Anna María

HURRA för att du tog dig ur skapartorkan. Ibland är det ju verkligen bara att göra något, vad som helst. Tussilago är så himla mycket vår för mig också. Minns hur jag gick längs med cykelvägen och plockade några små och tog hem när jag var liten.

Svar: Precis! Det är ju att ta steget och faktiskt göra något som brukar bli jobbigt, sen släpper det. Tussilago känns som något de flesta har en anknytning till, det är så fint på något sätt! :)
Jenny

Alicia

Allting måste verkligen inte vara stort, och att ta sig ur en negativ spiral för att färgsortera några knappar kan vara stort i sig! Jag tycker du gjort bra ifrån dig :) Så fint färgerna kristalliserar sig, och underbart att du tagit ett motiv från din vardag! Kan tänka mig att det blir lite roligare att tända ett ljus även de vårdagar som är lite gråa :)

Svar: Tack så mycket! Ja det piggar alltid upp med en färgklick, och extra fint att asken nu gärna får ligga framme istället för att gömmas undan. :)
Jenny

Ruth | HungryHeart.se

Oerhört starkt gjort av dig att kunna vända deppighet och sviktande skaparlust till att komma igång och göra något vackert. Det är lite som tussilagon som kämpar sig upp trots kylan och börja blomma...
Din tändsticksask är så himla fin och sprider glädje med sina vackra färger. Bra gjort!!

Svar: Åh vilken fin liknelse! Har inte tänkt på det själv, men det känns ju extra fint och passande nu! Tack för dina fina ord!
Jenny

Wilda

Vilken otroligt stämningsfull och vårig målning! Det är så jobbigt när kreativiteten inte är där, men du visar att det går att väcka den till liv igen. Jag hoppas att du får en nytändning (hehe) som väcker lust att skapa utan prestation.

Svar: Tack så mycket! Nytändning har faktiskt skett, så är riktigt taggad på nytt tema imorgon! :)
Jenny

Linnea | (Chick)peas & Understanding

Åh gillar verkligen Ruths parallel mellan verket och tussilagon själv! Hur har du fäst akvarellen på tändsticksasken? Bara med vanligt stiftlim? x

Svar: Samma här, en så fin koppling! Jag hade tänkt använda vanligt lim, men när jag letade efter det hittade jag ett ark med dubbelhäftande plast så det fick bli det istället.
Jenny

Annie - lättlagat vegokäk

Jag tycker verkligen att du lyckas med att fånga våren på den här bilden! Härligt att du fick igång skaparlustan <3

Svar: Åh, tack så mycket!
Jenny

Sandra

Något litet och enkelt räcker alltid! Tycker att det är så skönt att bara få göra efter en liten dip och då är det ju terapi att få sätta sig med färgerna en stund. Tycker ditt bidrag blev hur härligt och vårigt som helst!

Svar: Tack så mycket! Ja men precis, är så skönt att bara släppa alla tankar och måsten en stund och inte fundera över annat än vilken färg man ska använda näst.
Jenny