Den stora semesterlistan - 2018

Okej så jag lovar att jag snart ska sluta inleda varenda inlägg med att semesterpeppande, men såhär på måndag morgon den första riktiga semesterdagen tänkte jag att vi slår till på en lista jag fyllde i även förra året. Känns som detta kan komma att bli en mysig liten tradition! 
 

 
Vad ska du göra på din semester?
Ta hand om mig själv! 2018 har så här långt varit ett omtumlande år och jag är i sånt sjukt behov av återhämtning just nu. Jag planerar att göra allt det där jag velat men inte hunnit eller orkat. Återupptäcka alla favoritplatser i min sagoskog, brodera, åka runt bland mysiga loppisar, blogga, testa nya recept, läsa i hängmattan, leka med kameran samt umgås med släkt och vänner.
 
Ska du åka någonstans?
Jag har lite funderingar på en resa liknande förra årets fast kortare, kanske tre eller max fyra nätter. Men jag vet inte, med torkan och alla bränder känns det ju sådär plus att plånboken inte är direkt astjock för tillfället. Jag kommer oavsett åka runt på desto fler näräventyr! 
 
Hur länge ska du vara ledig?
Fyra veckor! Så länge har jag inte varit sammanhängande ledig sedan jag började jobba så det känns lite galet. Hela 30 jobbfria dagar blir det!
 
 
 
Vad vill du verkligen hinna med?
Att kunna vara spontan. Att vakna på morgonen och känna efter vad jag känner för istället för att planera allt för mycket i förväg, något jag annars är lite väl bra på ibland. 
 
Vad tror du egentligen att du kommer göra?
Sitta framför en fläkt och klaga över värmen kanske? 
 
Vad ser du mest fram emot?
Utflykter i massor. Jag är så himla sugen på tidiga morgnar i skogen för det är när jag sitter med Kevät och äter frukost vid en dimmig skogstjärn som jag mår som allra allra bäst. Är helt pirrig både av tanken på att få återupptäcka den skogen som räddade mig för några år sedan och att utforska nya platser.
 
 
 
Vad kan gå fel?
Vädret. Om den här torkan fortsätter och bränderna blir fler. 
 
Vad kommer du lägga mest pengar på?
Något som alltid kommer pryda min arm framöver! 
 
Vad kommer du köpa inför semestern?
Jag har nyss klickat hem en bok om vandringsturer i Dalsland och är även riktigt sugen på en kjol! Jag som inte haft annat än byxor sedan mellanstadiet, men någon gång ska väl det ändras också! 
 
Kommer du använda det?
Lite onödigt att köpa det annars väl?
 
 
 
Vem kommer du vara mest med?
Kevät, såklart. 
 
Kommer du bli brun?
Jag är redan ganska brun tycker jag. Har aldrig aktivt solat men jag är ute mycket så det kommer liksom på köpet.
 
Vad vill du säga till ditt semester-jag?
Ta tillvara på ledigheten men kom ihåg att det är okej att spendera dagen i soffan eller hängmattan om det är det du känner för. Bejaka nyfikenheten - men varje dag måste inte vara ett äventyr. 
Plus samma sak som förra året - Ha kul och låt inte ångesten hålla dig tillbaka allt för mycket. 
 
 
 
Vad kommer du äta?
Allt jag är sugen på! Plus de grönsaker som överlevt torkan - i mitt fall squash och några tomater! 
 
Vad kommer du dricka?
Är riktigt sugen på att testa flera dryckestips som Julia delat, detta och detta låter ju helt underbart i sommarvärmen! 
 
Vad kommer göra den här semestern extra bra?
Att mina förväntningar är låga och att de få planer jag har är rätt lättgenomförda. En måste-fri semester med fokus på återhämtning! 
 
 
 
Vad kommer du ha på dig?
Känner mig just nu riktigt nöjd med allt som inte innebär arbetskläder! Men mer konkret vill jag ha shorts och luftiga, tunna toppar i den här värmen. Och möjligtvis den där kjolen då? 
 
Hur kommer du att göra dig illa?
Inte alls hoppas jag. Men ska jag tvunget skada mig hoppas jag på något skrubbsår, kanske ett sönderkliat myggbet och möjligen ett litet skavsår på hälen. Inga brutna ben eller stora köttsår tack! 
 
Vad oroar du dig för?
Vädret. Torkan. Bränder. Kanske mest att branden som härjat på andra sidan skogen från mammas hus ska blossa upp igen och sprida sig närmare. 
 
 
 
Vad kommer bli extra speciellt i år?
Att jag är ledig så länge i ett svep! Att jag bara har en enda dag som är planerad nu i förväg! Att jag jobbat arslet av mig inför den här semestern och planerar att njuta mest möjliga av den!
 
Hur kommer du minnas din semester sen i september?
Förhoppningsvis som underbar, svinlång, uppiggande, äventyrlig, kreativ, mysig, glädjefull och lugn. Jag vill tänka tillbaka på pirr i magen, på att köra snabbt med hög musik, på fridfulla morgnar i skogen, på sena nätter med stjärnfotografering, på god mat, på långa samtal med fina människor, på spontana äventyr och på steg utanför komfortzonen.
 

Hur spenderar du din sommar?
 

Samlingsinlägg juni & juli - Hallandssöm

Godmorgon solstrålar! Två månader skramlar förbi snabbare än man kan tänka sig, men nu är det iallafall dags att kika på vad för Hallandssömmar som knåpats ihop ute i stugorna! Okej så jag ber om ursäkt för denna udda inledning men jag gick på semester för några timmar sedan och tydligen sätter sig glädjen på mina ordval...
Nåja, jag har inte så många bidrag att dela med mig av den här gången men jag kan förvarna om att det är ett gäng riktigt häftiga, kreativa och minst sagt fantastiska sådana ni ska få skåda idag! 
 

 
Klara slog till med två bidrag och det första är denna Fröllingestjärna utskuren i trä. Jag måste erkänna att jag är lite avundsjuk över att det inte var jag som gjorde denna, tycker den är helt galet vacker med sina abstrakta bottensömmar! 
 
Julia använde sig av en helt annan teknik men var minst lika kreativ. Hon inspirerades av Hallandssömmens klassiska symboler och komponerade ihop dem med utgångspunkt från Hallands kustlinje! Blir så sjukt sugen på att sätta ihop något liknande virrvarr-mönster att brodera, så himla fint! 
 
 
Klaras andra bidrag blev schablontryck på en himla smart tröja där man kan anpassa utseendet genom att lägga till eller ta bort mittpanelen. Även det här blev en stor inspiration för mig och jag har just nu sån himla lust att trycka vackra mönster på varenda klädesplagg jag äger! 
 
Man kan ju verkligen säga att detta inlägg blev en hylling till Klara då även mitt eget bidrag ju är inspirerat av ett av hennes tidigare alster! 
 
 

Sådär ja! Det summerar denna dubbelmånaden och om prick en vecka avslöjar jag vad vi ska inspireras av i augusti. Kan hinta om att det blir en rolig och lite udda söm som på flera sätt skiljer sig från tidigare månaders!
 

Är du sugen på mer? 
Info om projektet Landskapssömmen
Januari: Järvsösöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Februari: Blekingesöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Mars: Anundsjösöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
April: Svartstick - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Maj: Delsbosöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Juni - Juli: Hallandssöm - presentationsinlägg och samlingsinlägg
Augusti: Jämtlandssöm - presentationsinlägg
 
Hallandssöm - Landskapsbroderi - Landskapssöm

Min Hallandssöm

HEJ hörrni! Jag har saknat er! Jädrar vad senaste tiden inte blivit vad jag hade tänkt mig. Den här sista tre veckors tystnaden var verkligen oplanerad och ursäkten jag har är att jag helt enkelt varit helt slut. 
Det har varit oförutsett mycket att göra på jobbet (denna tiden är annars årets lugnaste) och det i samband med att jag skulle lära mig nya arbetsuppgifter och ha mer ansvar nu i semestertider. Efter jobbet har jag faktiskt knappt gjort något annat än att halvsova i soffan tills det varit dags att sova på riktigt. Men vet ni vad? Nu har nedräkningen börjat och på fredag går jag äntligen på semester! Bara vetskapen om det har gett mig energi de senaste dagarna och jag börjar ana ett ljus i slutet av den här trötthetstunneln. Bara idag (tisdag em när jag skriver detta) har jag efter jobbet både tagit en promenad till återvinningsstationen, handlat mat samt fotat, redigerat och skrivit det här inlägget! Känns overkligt mycket då jag annars max orkat ha en annan aktivitet på eftermiddagen. Men nog om det va, nu skulle vi ju kika på lite broderier! 
 
Mitt bidrag blev ett hårspänne i samma modell som Klara broderade till Anundsjösömmen! Dock har jag inte hunnit fixa en bra pinne än så jag får återkomma med hur bra funktionen blev, men fint är det ju iallafall! 
 
Sytt med bomull (mouliné) på vadmal och jag har använt mig av en enkel bottensöm, kejdestygn, förstygn, diamantkors, plattsöm och langett. 
 
På baksidan hade jag tänkt få med en signatur men jag hade visst så bråttom att sy ihop delarna att det helt glömdes bort.
 
Mitt första bidrag var egentligen den större bottensömmen som skulle bli en brosch, men jag tyckte den blev för stor om jag skulle lägga till en ram och grejer, så den får jag hitta på något annat med. Ville ändå visa den då det är första gången jag testade en annan sorts bottensöm än min gamla vanliga. Här är vad som kallas en tyllbotten! Dock tror jag inte de små fäststygnen ska vara med, men de hade jag redan knåpat dit när jag bestämde mig för att testa något nytt. 
 
Det var det! Lite skämskudde på att detta är vad jag knåpat ihop på två månader men ärligt talat är jag mest stolt över att kunna visa upp något alls just nu. Hoppas på revansch i augusti, då jädrar ska nålen gå varm! 
 

 
Tänk på att det idag är sista chansen att lämna in ditt bidrag för juni och juli. Läs mer om hur du går till väga i presentationsinlägget
Hallandssöm - Landskapsbroderi - Landskapssöm