Veckan som gått: 38/2017

Veckan i korthet
Vad snabbt veckorna går nu! Det känns ju som att jag knappt hinner publicera en veckosammanfattning innan det är dags att skriva ihop nästa. Den här veckan började med en stressig måndag men har sedan flutit på lugnt. Det märks verkligen att hösten är här för min kreativitet sprakar igång igen. Dels rent konkret men också tankemässigt. När jag inte har suttit med ett broderi har jag antingen planerat för andra projekt eller funderat och analyserat om olika delar av livet. Jag har också funderat en hel del om just broderi, vilket ni får läsa mer om senare i veckan. 
I helgen blev det en tur i för mig nya skogar med en fylld svampkorg och en blöt hund som resultat. Inga nyheter där alltså. 
 
 
Höjdpunkter
 • Fick hem Kevät igen efter han varit på semester med mamma under förra helgen!
 • Broderipeppen som höll i sig under främst första delen av veckan! Skyndade med alla måsten för att sedan kunna sätta mig framför någon serie och sy.
 • Jag bestämde mig för att sluta gnälla så mycket, vilket efter några omvägar ledde till att jag funderade över saker jag är stolt över. 
 • Vilket i sin tur ledde till ett inlägg jag fick himla fin respons på <3
 • Min höstfeeling som är på topp just nu! 
 • Samt julkänslorna som fått mig att börja fundera över julklappar och leta efter adventsljusstakar som skulle passa i mina fönster.
 • Majskakor med smak av parmesan (dessa) som jag knaprat på hela veckan. SÅ galet goda alltså! 
 • Min lilla paraplyaralia som fått en riktig växtspurt såhär på höstkanten.
 • Jobbveckan rullade på och kändes ovanligt kort! 
 • Får knappt plats i skafferiet längre på grund av all torkad svamp. Och ännu mer blev det plockat den här helgen. Kommer klara mig ända till nästa höst, känner mig rik! 
 • Har bestämt mig för att jag ska äta veganskt under hela oktober, riktigt peppad på detta! Kanske någon som vill hänga på?
 • Lagade en helt magiskt god sötpotatisgratäng! Körde efter detta receptet om någon är sugen, fast bytte fetaosten mot 200g chevre.
 • Sprang på en nästan perfekt rund häxcirkel av blek taggsvamp ute i skogen! Så jädrans häftigt. 
Skapande
Som jag redan nämnt lite överallt - broderi! Har fått klart min bottensöm som från början skulle vara väldigt enkel, men som utvecklades mer och mer när jag aldrig riktigt kände för att sluta. Nu är det bara en massa trådar kvar att fästa men det ska jag nog bli klar med ikväll! 
 
Från bloggvärlden
Veckan som kommer
Jag har inga större planer. Behöver komma ikapp med lite städ och tvätt men annars tänker jag även denna veckan ge mig själv så mycket tid som möjligt för skapande. 
 
Hur har er vecka varit?
Veckosammanfattning
Isabell Hedberg

Så vackert broderi! :D

Svar: Tack så mycket!
Jenny

Mamma

Tack för lånet av Kevät! Helgen på Gullholmen hade inte blivit densamma utan hund 🐶💕

Linnéa

Det skulle vara intressant att försöka äta veganskt i en månad, men tror att jag nog får nöja mig med en vecka kanske i så fall. Det känns som det krävs en del förberedelser för att göra det i en hel månad och det känner jag inte riktigt att jag har nu när jag skall hålla på med flytten x)
Vilket vackert broderi du har gjort :) Älskar verkligen färgskiftningarna på garnet. Och vilka söta bilder på kissen! Hon är bara så fin <3

Svar: Ja det känns riktigt spännande med en veganmånad! Kan verkligen tänka mig att det blir jobbigt med en extra sak att tänka på mitt bland flytt och grejer, kanske blir ett projekt för nästa år istället? :D Tack! Ville hitta på något kul med regnbågsgarnet och tänkte att det skulle komma till sin rätt i något sånthär!
Jenny

Jessica

Sååå fint broderi!! Och dör lite på kattbilderna pga påminner mig så mycket om min egna gråa lilla kisse Lumos. <3

Svar: Tack så mycket! Ja nu när du säger det är dem lite lika! I varje fall på sådana här bilder, vad jag har sett av Lumos verkar han lite mer smäcker och graciös medan min Matilda mest ser ut som en grinig liten köttbulle <3
Jenny

Julia

Vilket fint broderi! så snygga färger. Är själv uppe i en broderi fas nu, men har hittills bara fixat detaljer på olika skjortor - så beroendeframkallande att brodera :D

Svar: Tack! Vad roligt! Kan verkligen hålla med om att det är beroendeframkallande :D
Jenny

Anna María

Alltså, broderiet! Så himla himla fint! Jag vill se mer av det!

Svar: Tack så mycket! Blev himla fäst vid det själv faktiskt. Fler och bättre bilder kommer! :)
Jenny